Девојки утре во 10:30 ми закажаа трансфер,нека е со среќа .Ме прашаа дали ќе замрзнуваме,ама не ми кажаа точно колку јајце клетки.Колку е глупаво однапред да се плаќа за замрзнување,размислувам од начин ако се фатат и двете што ќе правам со замрзнатите?! ))Не е важно,се дало многу до сега,ќе се даде и за ова
Со успех и висока бета! * Замрзнатите за второ, трето... бебенце мила, дај Боже да си успеете сега, ама убаво е кога има и за замрзнување. Уживај и со среќа утре!
Со среќа! Ако можеш замрзни си. Дај боже да си успееш сега во оваа постапка, па замрзнатите ке ти бидат за второ, трето детенце...
Ne nemam a treba da prasam oti platata mi ode preku halk bank a I sum stalno sum vrabotena na resenie ne bi trebalo da. ima nekoj problem na 12 dek pak ke odam za sk za rez od tsh prl I vit d I togas ke odam I vo new born klinik da prasam zatoa
Јас денеска мерев пак естрадиол и има 782 вредност. Докторот рече дека е одлично, но не ми кажа точна бројка на фоликули и нивна големина, само ми рече понеделник да одам пак на контрола и најкасно до петок пункција. Сакав да ве прашам дали додека сте на терапија ве болеле јајниците и дали сте имале исцедок. Јас денеска премногу ги чувствувам јајнициве и искрено се исплашив.
Ја на 5ти ден од стимулација имав естрадиол околу 800,на 10ти ми беше 2300,и ми извадија 12 здрави јк. Инаку нормално е така да се чувствуваш тоа е се од терапијата....
Јас да се пријавам. Ништо ни овој пат. Предвремена овулација настанала и фоликулот беше пукнат па согласно тоа немаше ни пункција. Следен месец пак ке пробам на природен циклус, ваљда ке имам повеке среќа. Поздрав до сите и ве
Да ве прашам нешто вие кои сте испитувале на имунологија,упат може да се земе од општ матичен или мора од гинеколог?
Мислам дека мора од гинеколог, затоа што причината за испитувањата е од гинеколошка природа. Јас земав од гинеколог за Трансфузија и шифрата е Стерилитет.
Следен месец, не се секирај. Кажи ми последно мерење на естрадиол на кој ден мереше и која вредност беше. Кога ја примаше стоп инекцијата? Што вели д-рот?