Taman rabota da se tesis so tuga maka, jas nikogas ne go pravam toa, sekoj so svoja sreka i nesreka, samo spodeliv za da vidis deka ne si sama i edinstvena, ednostavno se slucuva, na mene otkako mi se iznadesi se najprvo nesakav ni da slusnam za drugi maki, no podocna svativ deka ne e fer mozebi ako nekogas gi spodelis ke pomognes na nekogo, dali toj ke te svati deka ima beter, dali ke izvlece pouka od tvoeto, sto i da e ke pomognes A od realnost nikogas nebegaj zasto koga togas ke te stasa. A za mazive ic da ne se rasprikazam. Abe ova se teski denovi, no nekoj da ne gleda os strana ke misli deka komedii snimame Ajde utre kupi toa tocakot i na kej, i jas bi vi se pridruzila, no mene mi e zabraneto vozenje so tocak. A i imam sega i nekoi problemi so kicmata od bremenosta...... ah maki maki neprestanuvaat
@kukla21 многу сум тажна за тебе .. Секој ден ја отварав темава само да видам дали си пишала нешто .. Но нема откажување, ти си силна жена ! Секоја чест !
@kukla21 најискрено многу ми е жал Разочарана си и тоа е нормално. Не си ништо згрешила, ЌЕ ДОЈДЕ твоето време, верувај! Нема откажување, ќе биде , ќе видиш!
Mnogu mi e zal kuklicka, celata se potresov koga go procitav postot. Od srce ti posakuvav uspeh, ti navistina go zasluzuvas toa. Nema otkazuvanje mila, nikoj ne smee nitu da pomisli na toa. Gospod nekogas ne iskusuva, no potoa i ne nagraduva. So verba prodolzuvame site ponatamu. I ako padneme, ke staneme i ke prodolzime se dodeka ne dojdeme do celta. a ke dojdeme, site nie ke dojdeme. Mozebi nekoj so polesno, nekoj so potesko, no ke uspeeme Ajde, ti si nasata kukle, ti si taa sto na site nas ovde ni dava sila i podrska Odime ponatamu mila
Браво за маж ти! Гледај да не го секираш многу, и нему му е тешко. А, јас цела пролет паузирав со точакот, демек ај да не форсирам, може сум останала бремена баш сега. Ама, готово, заврши тоа, веќе ич не му се секирам, си одам и си возам деновиве. П.С. На кој не му имаат украдено точак!?!? И мене ми е втор овој! Сега и кога седам на клупа, го држам.
Eve edna preporaka od mene... posetete go nekoj zaliv na jadransko Mozebi ne zvuci egzoticno i primamlivo, no ova more pravi cuda, osobeno zalivskite delovi. Prijatelka koja 10 godini nemase decinja, ovde go zacnaa svoeto since. Zenata cel odmor sedese zakopana vo morskiot pesok na plazata, a lekovitosta i pridobivkite od ogromnoto kolicestvo na sol poznati ni se na site.
@kukla21 многу ми е жал навистина но биди храбра и позитивна и таа толкава љубов меѓу тебе и сопругот господ ќе ја награди верувај
,Многу ми е жал кукле,а нели утре требаше тест да правиш?Ајде не се разочарувај знам дека што и да ти пишеме нема да ја промени болката што ја имаш ама не заборавај Господ не ни дава терет поголем од оној што можеме да го издржиме.
Kuklaaaaaaaaaaa abe zasto taka?????????? a se uklucuvam sabajlevo da vidam dali si pisala i sto da vidam... Shok!!!!!!!!!!!! Offfffffffff sto i da kazam e suvishno, i kako sto ti procitav eden tvoj post - ako se otkazeme ke ostaneme so prazni race, zatoa borbata prodolzuva
Ajde hrabro...nisto drugo ne ni preostanuva.So sekoe pocnuvanje nanovo,se kurazam deka eve moze ovoj pat ke bide...
devojki jas se izvinuvam odnapred so moeto prasanje,no bidejki bev dovolno dolgo na ovaa tema,sakam da prasam : jas sum bremena 9+4, i me interesira dali e dozvoleno depiliranje na race i noze? Vi blagodaram odnapred
Се видов со Лазаревски. После еден куп чекање и невидено празно на 5ти (да, немаше ама ИЧ гужва) се видовме. Вика - негативен тестот, а? Тоа е тоа?!?!?!?!?!?!?! Јас и мм останавме подзинати.. Тоа е тоа???? И мм почна да го распрашува се и сешто - зошто се случило да имаме малку ј.клетки. Тоа кај мене што се случи се викало „синдром на празни фоликули“ (јас веќе детално ја истражив темата хмм). И мм прашува, кои се медицинските објаснувања за тоа? Како да се превенира, што довело до тоа. И вика, требало да даде појака терапија, мин 150мл (3 дози, не 2). Истото што и јас го сфатив после еден куп читање на медицинска литература... Не постојат празни фоликули. Му викам јас, како знаеме дека нема да се случи пак - Вика ќе имаме поголема доза и ќе има многу повеќе и позрели ј.клетки. Бидејќи имам многу антрални фоликули, му било страв да не дојде до хиперстимулација, па терал помала доза. Значи, грешен протокол.. И неколку пати Тоа е тоа?!?! Стварно се разочарав од овој пристап. Он ни објасни се што прашавме, ама откако прашувавме, не самиот да каже - што било, како ќе се смени, како ќе се превенира - само едно глупаво Тоа е тоа?!?! Само си ја потврдив мојата теорија. Дека ме уклопил во распоредот за таа недела бидејќи секако имаше многу пациенти и бидејќи имав повеќе фоликули (15) идел на карта дека едно 7/8 ќе има сигурно (тоа и ни го кажа, дека очекувал дека бар 7-8 ќе има). Што е тука е. Денес нов ден. Утре нов. Иде лето. Ќе си уживаме во периодов и во септември нова тура. Требало да чекам 3 циклуси (вклучително и овој). Решивме со мм да се консултираме и со друг доктор. Чисто за потвда дека точно знаеме кој бил проблемот. Документите ги имаме за ивф преку фондот. Ако случајно ни бараат уште инсеминации ќе ни пишат дека сме правеле. На ум сме да не го менуваме Лазаревски бидејќи ни ја знае цела историја, ама секако ќе си побараме второ мислење.. Мм ќе оди другата недела да ги однесе во фондот. Матичната на одмор е оваа недела, инаку уште утре ќе ги однесевме. Знам сите деталји не ве интересираат, ама полесно ми е да се искажам некаде. Секако никој не знаеше дека сме правеле, па немам ни на кого да се искажам...
Моја блиска роднина кога правеа во Плодност инвитро, запрепастена беше од рамнодушноста од страна на докторот после негативен резултат (со биохемиска заврши). Години чекаат, повеќе од 8, огромни пари вложија и тој истото им го рече - тоа е. Сигурно знаете за кој доктор станува збор, познат е по ладнокрвноста дури и арогантност. Наредниот пат со повеќе информации и со друга терапија, верувам дека ќе биде поинаку, и кај нив и кај вас @kukla21.
Јас не очекувам он да покаже чувства незнам какви кон мене. Па он ова го гледа секој ден и ако се си става при срце каде му е крајот!? Ама очекував, ова кое мм и јас го прашувавме, самиот да ни го каже, без прашување, без под-прашања...
како може да каже така тоа е тоа, башка инвитро приватно правеше јас се мислев тие што прават инвитро приватно повеќе ги гледаат ради парите ама ете не било така, не знам што со докториве убаво викам покрај сета мака и со нив да се расправаме, кукле обавезно консултација со друг, тркнете до ремедика видете како ви се допага таму, димитров , петановски имаат многу успешни инвитра. А за дополнителни испитувања не ти кажа?
Кукле, знам дека после вакво разочарување мила веднаш се менува впечатокот за докторот. Тоа е нормално бидејќи си верувала во него. Според мене, во ред е да побараш и друго мислење за причината што довела до ваков резултат, но на твое место јас не би го менувала Лазаревски. Тој е оној кој те следи долго време, кај него правеше инсеминации, кај него беше ова ИВФ. Како и да е, тој ти ја знае цела историја, знае на што не си изреагирала добро овој пат и нареден ќе биде успешно. Кај друг, би почнале се од почеток... Така јас барем мислам, така јас би постапила...заедно со него да го надминете овој неуспех. Се знае дека нема 100% сигурност за успех на постапката, а секој случај е посебен. Единствено, навистина е голем трошок, но ете ќе побараш преку фондот - сепак и тоа е финансиско олеснување... Поздрав и посвети си се на себе периодов (и на мажето се разбира, ниту него не му е лесно)...
Обавезно ќе се консултирам со уште еден доктор. Мислев да го барам Петановски во Ремедика. Само незнам колку време се чека преглед кај него. Нема везе приватно/преку фонд.. Прашавме и за испитувања дали треба дополнителни, вика не треба ништо. @Ninichka како иде закажувањето? Да се јавам со време дур не фатиле по одмори докториве. @Kiflicka05 пишав и погоре, не би го менувале. Кој ќе почнува се од почеток. Ама за себе, за сигурност, за да си ја вратам довербата сакам да се консултирам со уште еден доктор.
kukla,sekako deka i nas ne interesiraat detali...iskreno vcera ceel den bev kako udrena so nesto po glava,otkako go procitav tvojot post. A denes mi e milo sto ste se razbrale i gore dole ja znaete greskata vo protokolot. I jas mnogu se mislam kako ke se odviva kaj nas celiot proces,dali sama da im obrnam vnimanie na ovie raboti sto gi spomna ti,no znam ke si recat ,,ti da ne sakas sama da si ja odredis terapijata?!,, Inaku za zakazuvanje kaj Petanovski,mozes preku oficijalniot broj na Renedika,ni taka ke ti zakazat za nedela dve. A ako sakas vo licna poraka ke ti gi dadam brojot na sestra Dance,so nea poubavo ke se razberes. Ke i kazes deka ti go dala edna prijatelka sto e nivni pacient.