Пробај си, зошто да не, и кај мене првата заврши со био-хемиска, правев уште три, од кои втората и третата беа последователни, не прават проблем за тоа. Сега следниот циклус може да ти биде малку пообилен, да не ти е чудно, ама и не мора да значи, се’ е индивидуално.
Па што се маткам јас со растојание меѓу инсеминации? Морам тогаш да убрзам Иако, морам да признам, паузата меѓу инсеминации не ми дојде лошо, баш ми беше потребна.
Се’ уште сум во процедура, битно не прават проблем за временското растојание помеѓу инсеминациите, терај си слободно. Ти посакувам успех! П.С. Мене ме вратија за четврта иуи.
Здраво девојки, еве и јас уште некој документ да дособерам па ќе чекам ваучер за ин витро.Посакувам среќа на сите кои се во исчекување и сите идни мамички. За прашањето сакав да се надоврзам после инсеминација и утрогестанот мене ми се помести овулацијата за неколку дена порано па и циклусот ми беше малку пореметен (правев две инсеминации со месец пауза меѓу нив за жал неуспешни).Затоа и јас не инсистирав месец за месец да биде да ми се врати циклусот во нормала. Ти посакувам среќа и успех на следната
Jas vo princip sum primetila deka imam docna ovulacija 17/18 den..ali bez sledenje folikuli nema sansi da ja pogodime..ne sme imale sreka do sea..denes ke go prekinam.utrogestanot pa ke vidime koga ke dobijam... bi sakala da napravam uste edna insemincija odma bidejki posle nova godina mi e na rabota po stresno... so sreka za vaucerot
Кај мене овулацијата е обично14-15 ден,а по утрогестанот ми беше 9-10 ден т.е.некако многу брзо по менструацијата.Без разлика како ќе одлучиш имај си го ова во предвид.Сигурна сум дека ќе успееш следниот пат
Не на ехо туку преку исцедокот и плодните денови а и менструација добив на 24 ти ден од циклус(инаку имам редовни циклуси 28/29 дена веќе со години).Истото ми се случи со двете инсеминации. Инаку претходно имав читано за истово од други искуства.
Еднаш после примање на Дабростон, добив порано, следниот циклус ми задоцни, после Утрогестан не, а двата се прогестеронски. Не може да се утврди овулацијата само по исцедокот, некои месеци можно е и да отсуствува овулација, а може и да се помести, се’ е индивидуално. Кај тебе можеби така делува Утрогестанот.
Јас стасав до стоп инекција. Вечер ќе ја примам. Естрадиолот ми се качи на 4700 и имаше премногу фоликули. Во среда ќе биде пункцијата.
Редактирав ама задоцнив sorry. Вака сега,моја грешка што не напишав дека утрогестанот го користев уште неколку дена по датум за добивање затоа што докторката бараше тест на 21 ден од инсеминација така да ова се однесуваше за продолжено користење.Ова само за мое искуство зборувам.
Со среќа и со лесно! Честитки и браво штом си успеала од прв обид Со лесно на пункција! Ти посакувам среќа и успех @oli па супер штом имаш толку фоликули. Ти посакувам да си успееш овој пат. Јас сум кај Ивановски.
Кај кој доктор си? И јас имав 4700 естрадиол и повеќе фоликули, па поради тоа ми го одложија трансферот. Меѓутоа кај секој е индивидуално, прво доктор ќе види после пункција каква е состојбата, па ке одлучи дали трансфер или замрзнување. Среќно!