Исто би те советувала. Освен што тука побарав подршка само се молам се да биде во ред. Господ е сила над силите. Пред трансфер е тешко ама овие 2 недели се најтешки. Нема посилна желба од желбата за мајка. Пробај со Б6. Издржи ги овие денови.
Омилена хумористична серија, омилени пријатели, лесни прошетки, музика и пуштање на мозокот во лер! Вака си реков " што ако се стресирам, само полошо си правам. Тоа што е пишано нема да го сменам!" И ете 5 ден после трансфер терам со оваа девиза, а од понеделник здравје си почнувам на работа. Колку што можиш дружи се со позитивни луѓе периодов. Бацки и гушки
Девојчиња, Вие што се боцкате со фраксипирин, ви се прават ли модрици? Мене цел стомак ми е модрици и денес се боцкав во рака
Јас сум со клексан лом сум во рацете, од утре ќе сменам во меше. Ама не го третирам местото со мраз или другу облоги, иначе ќе се минимизираат модриците. Така пишуваја некои членки претходно
Како почнуваат да се ближат деновите почнува паниката, милион прашања низ глава, дали сме успеале или не. Ама силни сме ние жените, издржливи, жилави. Мене денес ми 7 ден од трансфер и искрено брзо ми помина неделава. Првите 3 дена лежев, а понеделникот си шетав на кафе со пријателките.Дружи се со позитивни луѓе. Имам маче кое ме полни со позитивна енергија . Здравје во недела планирам да направам тест и во вторник бета. Е сеа ќе оди ли по планот, ќе видиме
Дијазепам пред трансфер боцкаат само за да се опушти мускулатурата. После трансфер дијазепам на своја рака никако! Ако ептен бедоксинот не помага,тогаш нека се проба со Лунерба на алкалоид,или нивна замена како Релакс,Сентис ... Сите овие се на природна база и содржат умерени количини на маточина,валеријана,нане, мак,б6 и магнезиум. Дијазепам не се пие по потреба, туку како терапија. Препишана од доктор.
Да јас потенцирав дека незнам да не ја носам на душа не и реков пиј слободно,..а инаку јас мислам дека и маточина и валеријана не смее да пие!
Затоа и напишав дека подобро место Дијазепам ( за кој ти кажа дека " веројатно" смее,пошто го боцкаат пред трансфер) е Лунербата. Количините на маточина и валеријана во овие таблети се мали и не би штетиле во евентуална рана бременост. И тоа да се проба со нив ако стварно ептен е "зорт"
Фала ви за подршката на сите!Меѓутоа ми се случи само еднаш,вчера и еве денес сум супер.Силата ми се врати,момент на слабост беше...одиме кон целта,ве гушкам
Napraven transfer na dva embrioni, dadena terapija clexane bidejki imam mutiran gen MTHFR prethodno primav folan od 5mg.Dali treba da prekinam so folan ili da prodolzam i pokraj clexanot?
Не го прекинувај. Докторот ќе ти каже до кога да го пиеш. Од кога почна да го примаш Клексанот, мила? И јас ја имам истата мутација, затоа прашувам.
Zenski imavte maka so terapijata posle punkcija? Ova za mojov zeludnik e premnogu, utrovo ispiv 2 estrofem i 2 antibiotici i gi povrativ. Sega imam bolki vo zeludnikov... Ne znam sto da pravam a treba uste minimum 8 apcina da goltnam
Kleksanot pocnav da go primam posle punkcija, na izvestajot ne pisuva da go primam folanot pa zatoa prasuvam.
Земи си пробиотик, препорачливо е да се прима паралелно со земање на антибиотици и други медикаменти.
Со лесно и за 2 недели 2 цртки Пред да ги пиеш апчињата пробај касни барем 2 залчиња храна, да не ти е на празен желудник. И пиј ги едно по едно оти и мене во почетокот ми се враќаја назад
Треба да се пие, а мислам дека уште долго ќе го пиеш, сепак докторот ќе ти каже најубаво. Ти посакувам успех и висока бета!*
Ја имав мн мака ,пиј ги на рати,не сите оддеднаш и никако на гладно. Антибиотик вибрамицин пиеш? Ако повратиш пак една консултација направи, да не е хипер,ја бев со повраќање,мислев од вибрамицинот дека е ,го оставив ама продужив со повраќање. На преглед бев и се констатираше благ хипер.
Фолна киселина (Фолан) се прима барем до 14 недела од развој на плодот. Битна е за развој на нервниот систем на бебето. Затоа не се прекинува. Потоа обично лекарите даваат мултивитамин во кој секако има фолна киселина. Јас за мутација хетерозиготна на МТХФР примав аспирин и фолна до кај 14 недела од бременост. Тие ги примав прилично долго пред ивф. Од 14 недела натаму транфузиолог ми вклучи клексани заради други параметри на згрутчување на крвта. Терав паралелно со аспирин и клексани до 28 недела и потоа само со клексан до породување и неколку недели после тоа.
A so vibramicin pies li I mleko oti on e tezok za zeludnikot I se preporacuva I mleko da se pie po ispivanjeto na apceto