Јас доксициклин пијам по 2, 6 естрофем(не е ли ова премногу?), достинекс треба 8 дена, а на упатство пишуваше во бременост дека не се пие и сега не знам дали да ги продолжам откога ќе го направам трансферот, аспирин и фолна. Ах тежок е овај пат, но мора да го изодиме. Ембриологот ми се јави и рече дека 11 почнале да се делат, а останати 6 ги чекале, јас задоволна ќе бидам и со 4 само се да биде во ред и да замрзниме нешто.
Исто пиев и ја.И достинех пиев ме фати 3 дена по трансвер,тие се да спречат хипер. Пиј исоспорт по 2 литра и 1 литар вода,и консултирај се за доксицилинот (вибрамицин),секако превентивно го даваат тој. Мене ми ствараше тегоби и го прекинав 2от ден.
Мила, колку време пред започнување со постапка, треба да се почне да се прима Аспиринот? Фолната се пие цело време секако.
Јас го пиев баш долго. Пиев и за време на инсеминациите пред ивф. Имав блага хиперкоагулабилна состојба на резултатите од трансфузиологија без да сум бремена и ми рекоа да пијам аспирин 100 секој ден при обидите за забременување. Така што не знам колку време пред ивф се почнува.
Jas pocnav po punkcijata so aspirin a sega go pijam Kardiopirin podobar e za zeludnikot no mi gi preporaca Dr ne na svoja raka
Здраво женски, треба да испитувам хормони на трет ден,па да ве прашам дали може да биде и на четврти ден или мора на трет?
Кардиопирин е исто со аспирин 100 само од друга фабрика. Аспирин 100 е на Bayer, Кардиопирин го произведува Алкалоид по лиценца на Швацарска фирма. И двете имаат заштитна обвивка за да не се растворат во желудник туку во црева. Пошто се пијат секој ден битно е да ја имаат оваа заштита.
Mene mi gozamenija aspirinot oti imav vnatresno krvarenje od zeludnikot od nego I Kako zamena mi go dadea Kardiopirin
Da dobiv mila ama ke cekam da pominat praznicite a ne pocnav oti tsh mi bese posleden pat 2,95 a treba da e pod 2,5 vo mojot slucaj jas sum na terapija so eutiroks
Здраво девојчиња едно прашање.. Некоја од вас да има правено скречинг во Чаир да ми каже каква е процедурата,дали го прават со анестезија ,колку се остануваа и колку чини постапката.
Сега скоро правеше моја пријателка. Да,со спинална анестезија се прави. Се лежи 2 ноќи таму. Ден пред зафатот и ден после зафатот.1500 или 1800 ден мислам кажа оти платила. Задоволна е многу. Кај Др Илиевски. И јас имам правено кај него хистеро и сум презадоволна.
И јас ќе правам таму наскоро, Дали ти дадоа пред тоа нешто за празнење црева? Не ми спомна докторот па реков да си прашам. Histero со целосна анестезија?
Пред хистеро не ми дадоа. Ми рекоа само после 20ч вечерта да не јадам и да не пијам ништо. Сабајлето операцијата ми почна тек у 12 ч. Искрено,веќе во 9 сабајлето ме фати нервоза и си се напив кришум кафе и ред чоколадо лапнав. За време на зафатот дека со спинална нели,му кажав на докторот. Ме искара