Уште ова, фала ти многу. Лезеше таму од вечерта или сабајле отиде? И колку остана после интервенцијата
Да, се лежи ноќта пред операцијата, и следната,по операцијата. Значи 2 ноќи . Ова е за хистеро. За лапаро лежат 4 дена таму
Ало девојки, има ли некој?!? Ни затаи темата Си реков само да ве поздравам сите и да ви посакам убава вечер И најскоро да имаме бура од убави вести!
Ако почнуваш со ивф на 2 или трет ден од циклус, заеади протоколот да започнеш порано, а ако не почнуваш овај месец може и на 4 ден.
И јас тоа помислив, што се случува, затишје пред бура... Дај Боже да следи една позитивна бура за сите нас, Господ да ни ги умножи радостите!
Фала за одговорите на сите, ми треба за да аплицирам за ваучер за ивф што значи можам и на четвртиот ден.
Lezev samo nokta pred operacijata.Naredniot den sakaa da me pustat.So temperatura i treska.Rekov ne mrdam pa i ministerot da dojde da me brka.Kazaa deka eden den se lezi na vtoriot doma.I taka gi pustaa cimerkite so bea u soba. Edit:Laparohistero bev pravena
Мислам дека во ниедна установа не смеат да ги пуштат дома ако не се во добра здравствена состојба,без температура,треска или општа слабост на организмот.Или можат да те пуштат ако си потпишеш на свој ризик и си одиш.Така да деновите колку ќе се остане зависи од организамот и како ќе се чувствувате после зафатот.Некои организми брзо се опоравуваат,некој покасно за некој ден,се е индивидуално,не трпи споредба.
Vo mojot slucaj ne bese taka.Pred nekolku god inam pisuvano za toa ovde.I so krvava gaza na ranata me pustija doma.Pa sama si ja smeniv.Nitu barav nitu potpisav da si odam.Ko so oisav pogore,protiv nivna volja ostanav vo bolnica @Bubce38. Da,na Gak pravev.Odamna toa.Moze 8god ima pominato
Женчиња, тие што сте правеле ин витро, и било успешно, кажете имавте ли некакви симтоми пред тест? Поздравче и успех на сите
Не барај симптоми, прерано е. Ако си нестрплива, направи си тест 7/8/9 ден. Јас кога имав чувство на менструална болка, беше неуспешно. Сите сме различни.
Во мојот случај на 10 ден имав бета повисока притоа и позитивен тест и имав симтоми стврднати гради и блескав некако промена на убаво,но потоа бетата се намалуваше градите меки и симтоми на добивање на што потоа си добив.Кај мене беше така.Ти посакувам од срце кај тебе да е успешно.
Имав грчеви посилни само 4ти или 5ти ден по трансфер, ништо друго. Некаде 9ти, 10ти ден осетив мало гадење. Гадењето не ми престана и само се интензивираше- веројатно е врзано со хцгто. Градите почнаа да ме болат многу подоцна од позитивниот тест. Имав голема анксиозност еден ден, тоа памтам, ама не можам да тврдам дека е врзана со позитивниот тест.
Јас 5ти ден од трансфер имав многу јаки болки во целиот стомак се до желудникот све ме болеше, ми рекоа дека е нормално најверојатно ембрионот се има фатено. Од симптоми немав никакви градите ми беа нормални, ни потечени единствено на пупките почнаа да се прават како темни точкички , сопругот викаше види ги точкиве 100% со трудна На 8ми ден го направивме првиот тест беше премногу бледа линија скоро, на 12ти ден убава дебела. Ти посакувам срека и да си галиш меше
Рано ми уште, тек 6 ден денеска од трансфер.Се надеваме на позитивни резултати.Поздравче и имајте убав неделен ден