1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Вонтелесно оплодување

Дискусија во 'Бременост' започната од pozitiv, 30 ноември 2009.

?

Кој доктор е ваша препорака за ИВФ постапка?

1. д-р С. Лазаревски (Систина)

259 глас(а)
    15,3%
  2. д-р М. Ивановски (Систина)

196 глас(а)
    11,6%
  3. д-р М. Поповиќ (Систина)

58 глас(а)
    3,4%
  4. д-р С. Адамова (Систина)

35 глас(а)
    2,1%
  5. д-р К. Кузеска (Систина)

19 глас(а)
    1,1%
  6. д-р З. Петановски (Ремедика)

98 глас(а)
    5,8%
  7. д-р М. Хаџи Лега (Ремедика)

77 глас(а)
    4,5%
  8. д-р Г. Димитов (Ремедика)

110 глас(а)
    6,5%
  9. д-р Т. Гуржанова (Њу Борн)

106 глас(а)
    6,3%
  10. д-р В. Трајковски (Њу Борн)

308 глас(а)
    18,2%
  11. д-р С. Сапунов (Санте Плус)

8 глас(а)
    0,5%
  12. д-р Т. Трпчевски (Плодност)

275 глас(а)
    16,2%
  13. д-р В. Органџиски (Органџиски)

32 глас(а)
    1,9%
  14. д-р С. Органџиски (Органџиски)

56 глас(а)
    3,3%
  15. ГАК (Сите доктори)

47 глас(а)
    2,8%
  16. д-р Е. Исјанова (Ултрамедика)

9 глас(а)
    0,5%
  1. kukla21

kukla21 Мама Член на тимот

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.740
    Фала ти @Ninichka. Ај ќе се јавам да видам што ќе направам на официјалниот број на ремедика, па ако ми треба ќе ти пишам за бројче.

2. emkaemka

emkaemka Форумски идол

Се зачлени на:
    1 јули 2013
    Пораки:
    7.939
    Допаѓања:
    111.713
    Sekako deka e dozvoleno depilacija na race I noze ali nemoj na preponi barem mene mi vikaa nikako a ne deka imav nekoja bakterija I sl ;)

На Kiflicka05 му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Amorce2

Amorce2 Истакнат член

Се зачлени на:
    13 јануари 2014
    Пораки:
    398
    Допаѓања:
    1.622
    @mdenkov дозволена е депилација, нормално...само не го менувај местото кај што си одела (само ради тоа што нели до сега не ти се појавиле бактерии и инфекции од нивниот восок) јас депилирав и препони и нозе и раце и се' до крај, пред царски бев на деполација.

На kukla21 му/ѝ се допаѓа ова.
  4. mdenkov

mdenkov Истакнат член

Се зачлени на:
    9 април 2013
    Пораки:
    394
    Допаѓања:
    619
    ne ne,jas ne odam na depiliacija si imam profesionalen depilator na philips i sama si se depiliram doma,edinstveno jas go koristam:) inaku noze do nad kolenata si gi depilirav pred da ostanam bremena i racete,ostanatoto so bricenje:D

5. emkaemka

emkaemka Форумски идол

Се зачлени на:
    1 јули 2013
    Пораки:
    7.939
    Допаѓања:
    111.713
    Vtoro mislenje obavezno, jas duri si pobarav I treto kako sto kaza I ti za pogolema sigurnost. Ne se razocaruvaj mnogu mnogu od negoviot odnos mislam deka veke go svati negoviot pristap moras malku da go poturnes za da se otvori, a veruvaj I on ne e vooduseven od tvojot negativen test bidejki nitu on nesaka neuspesnost. Ali kako sto ti kazal toa e, sega odmor, sonce, plaza I na esen ke se druzime ;)

На Kiflicka05, Proxima, only44you и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  6. Proxima

Proxima Истакнат член

Се зачлени на:
    25 октомври 2013
    Пораки:
    162
    Допаѓања:
    234
    @kukla21, и ова е еден чекор напред. Штом се знае каде е грешката, лесно ќе се поправи следниот пат.

На MADO и kukla21 им се допаѓа ова.
  7. Proxima

Proxima Истакнат член

Се зачлени на:
    25 октомври 2013
    Пораки:
    162
    Допаѓања:
    234
    @mdenkov, слободно депилирај се. Нема да одиш обрасната. :) Не би требало да има проблем, а ако има сама ќе забележиш. Во смисол да те боли многу, да не можеш да го поднесеш тоа, инаку друго, не верувам.

8. mdenkov

mdenkov Истакнат член

Се зачлени на:
    9 април 2013
    Пораки:
    394
    Допаѓања:
    619

9. Amorce2

Amorce2 Истакнат член

Се зачлени на:
    13 јануари 2014
    Пораки:
    398
    Допаѓања:
    1.622
    @mdenkov штом се депилираш со депилатор немаш проблем никаков, слободно депилирај се :)
    Јас одев на депилација, пошо со толкав стомак фала богу не можев ни да се бричам асално :) а камо ли секој ден да го правам тоа.
    За првиот триместар, што знам пази се од типот на да не креваш тешко, одмарај, викаат патување дека не се препорачува, истегнување... Ако имаш други прашања тагни ме во друга тема, за да не забегаме со муабетот тука, сепак овде е друго приоритет. ;)

На mdenkov, only44you и kukla21 им се допаѓа ова.
  10. S.Snezana

S.Snezana Истакнат член

Се зачлени на:
    7 февруари 2015
    Пораки:
    1.006
    Допаѓања:
    1.625
    sekako deka sakame da znaeme za detali , barem jas sakam da znam zatoa sto i jas cekam odgovor od fondot za da pocnam so celata postapka i toa i jas sakav kaj Lazarevski ama nekako ne sum seuste sigurna. Kukla21 kaj vas kakov problem imase?
    Jas koga bev na razgovor kaj Lazarevski premnogu opusten bese nekako e kaj tebe sigurno ke izvadime povejke jajcekletki i 90 % ke bide od prv pat , i toa nekako me zagrizi nedovolno vnimanie mi posveti....
    Ti posakuvam sreka nareden pat so 2 bebina vo race :inlove::l:

На Стефани_5, kukla21 и only44you им се допаѓа ова.
  11. MADO

MADO Популарен член

Се зачлени на:
    24 јануари 2012
    Пораки:
    1.247
    Допаѓања:
    3.234
    Kukla21 nie si ja nosime makata i nekogas ramnodusnosta te povreduva uste poveke.Toa e,od mnogu slucaevi sfativ deka i in vitroto ne e uspesno barem jas kako sto si mislev na pocetok,bodni pracka i op so dve deca v race.Site sme razlicni,sekoj organizam e razlicen,razlicno reagira na terapii,ete kaj tebe so pola klomifen sto ti se napravi.Iskreno pozitivnite testovi od in vitro mi vlevat nadez,no koga ke gi procitam negativnite rezultati mnogu mi vlevaat strav i mi se vrtat trista filmovi vo glava.
    Ti posakuvam sto pobrgu da zaboravis na toa in vitro i da dade Gospod prirodno da si ostanes bremena,te guskam.

На Kiflicka05, emkaemka, bebaa и 4 други им се допаѓа ова.
  12. milamila988

milamila988 Истакнат член

Се зачлени на:
    5 април 2014
    Пораки:
    162
    Допаѓања:
    244
    kukla mnogu mi e zal, zemi si vreme za sebe odmorite se letovo I od septemvri so novi sili, posle in vitroto ima I pogolemi sansi za prirodno zabremenuvanje oti seuste jajnicite se pod stimulacija pa neka bide taka I kaj tebe da ne mora pak da go odis istiot pat, :hug::hug::hug:

На S.Snezana, kukla21 и only44you им се допаѓа ова.
  13. Amorce2

Amorce2 Истакнат член

Се зачлени на:
    13 јануари 2014
    Пораки:
    398
    Допаѓања:
    1.622
    У принцип успешни ин витра од прва се кога проблем е машкиот фактор. Кога е проблемот кај жената е малку потешко, барем според муабет на доктор, според некоја нивна статистика, што нели не мора секогаш да е така.

На only44you му/ѝ се допаѓа ова.
  14. kukla21

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.740
    Ние се водиме идиопатски стерилитет. Затоа и не не прати на дополнителни испитувања. И кај нас велеше од прва ќе успееме, па ете го исходот. Нема правила тука.

И незнам дали воопшто водат некоја статистика. Еве јас не им се јавев со резултат и си терам работа на друго место, они нема како да знаат дали успеало или не. Не закажуваат по дефолт консултација ао докторот. Имаат база на податоци за солиден научен труд, ама не мислам дека ја користат. Ине само за научен труд, туку за сопствени цели, кога, како и што се случува.

На MADO му/ѝ се допаѓа ова.
  15. kukla21

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.740
    Докторот е на пат до скоро крај на јуни. Јули е тука и пола август пак не е тука. Или нема да ти ја истера цела постапка он сега ако појдеш или ќе почнеш покасно. Чисто имај на ум.

На S.Snezana му/ѝ се допаѓа ова.
  16. darcy

darcy Популарен член

Се зачлени на:
    14 февруари 2011
    Пораки:
    2.177
    Допаѓања:
    5.896
    @kukla21 , I mene me zanimase dali ke te prati na dopolnitelni ispituvanja - mene posle hemiskata bremenost mi dade kup proverki, I za mikrobiologija I za transfuziologija I za Manu. Vsusnost togas bese ediniot pat koga razocarana izlegov od ordinacija - jas celata potresena I uste nesvesna sto se sluci, ne dobiv ni kuraz ni utesen zbor tuku lista na testovi. Duri posle po internet vidov kolku e toa cesta pojava I deka ne bi trebalo da ima vrska so slednite obidi. Od druga strana, posle me stavi na fraksiparin I aspirin za antikoagulacija, pa mozebi I tie pomognaa I invitroto uspea, pa sega sum mu do nebo blagodarna.
    Pretpostavuvam deka kaj tebe mu e jasno kaj e greskata, pa sledniot pat da bide se vo red. Najiskreno ti posakuvam uspeh sto pobrzo, ako bidne I prirodno uste poubavo.

Последна измена: 9 јуни 2015
    На bubic.k, Kiflicka05, kukla21 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  17. Ninichka

Ninichka Истакнат член

Се зачлени на:
    21 ноември 2014
    Пораки:
    801
    Допаѓања:
    2.134
    Mi se dopadna postov,pa sakav da go prepratam, samo za da ja pokrenam nadezta i samodoverbata kaj site nas :)
    Ve pozdravuvam!

На MADO, bubic.k, kallias и 6 други им се допаѓа ова.
  18. mdenkov

mdenkov Истакнат член

Се зачлени на:
    9 април 2013
    Пораки:
    394
    Допаѓања:
    619

На Amorce2 му/ѝ се допаѓа ова.
  19. Ninichka

Ninichka Истакнат член

Се зачлени на:
    21 ноември 2014
    Пораки:
    801
    Допаѓања:
    2.134
    E mnogu se iznervirav. Mi javija od fondot,da dostavam 4D eho. A jas go dostaviv 4Dehoto najuredno,so naod so se sto treba +izvestaj od Petanovski,baska si go plativ 3000 mkd.Ne mozam da se iznacudam, mi vikaat ova eho sto ste go dostavile e 2D(facepalm)
    Se javiv odma vo Remedika,sestrata vika, abe kakvo 2D, toa e 4D,jas neznam sto im e niv...koj gi gleda tamo dokumentite ccc
    E sega ne mozam so glava vo zid,ke moram pak 4D eho da pravam.

20. S.Snezana

S.Snezana Истакнат член

Се зачлени на:
    7 февруари 2015
    Пораки:
    1.006
    Допаѓања:
    1.625
    ne se nerviraj ke dostavis, toa e bitno ne si odbiena ;)

На only44you му/ѝ се допаѓа ова.