Ова не е услов кој се однесува само на Естрадиолот, туку врзано како однос ФСХ-Естрадиол. Ако е ФСХ-то поголемо од 12, а Естрадиолот поголем од 60, те праќаат на дополнителни тестирања за антимулериан хормонот и антрални фоликули. Ако излезе дека антимулерианот ти е помал од 1 или антралните помалку од 5, не ти даваат ваучер, освен ако не се обврзеш на донирани јајце клетки. Сметаат во тој случај дека високиот Естрадиол ја маскира вредноста на ФСХ, односно дека во тој случај е уште поголема од онаа која ти ја покажал тестот. Јас имав зголемен ФСХ 13.4, а естрадиол низок, не ми текнува околу триесет и нешто, и ми побараа само антимулериан хормон.
Да ама течноста со која се исполнети може да влијае на имплантацијата или недај боже да дојде до вонматерична.
И мене @Tukituki не ми предложија вадење на тубите. Сите доктори ме убедија дека на ХСГ-то се гледа дали има течност или не. Ако има течност, задолжително ги вадат.
Тебе проодни ти се тубите? Ова е во случај на блокирани туби,во тој случај се со течност исполнети(хидросалпингс) мислам го погодив. Ја имав и лапараскопија каде што ми ги исчистијаа,ама за жал пак ми се повтори,и завршив 2 пати со вонматерична. Сега сум без 2те туби.
Не ми се проодни тубите. ХСГто воопшто не ги покажа, како да не постојат Затоа ме убедуваа дека не треба да се вадат, дека кога има течност се гледа или хидросалпингс во форма на проширување на тубите.
А лапараскопија правеше? Да се види зошто не ги покажува,мене едната не ми ја покажуваше и на лапараскопија се виде дека е целосно блокирана со хидросалпингс. Убаво би било да се консултираш со 2- 3ца др за оваа проблематика.
А бе правев лапароскопија пред ХСГто, ми вадеа дермоидни цисти од јајниците и ми рекоа со тубите се` е ок, пробувајте 6 месеци до година дена, ќе биде природно. И ние така се занимававме со оптимизам скоро година дена, секој ден, секој втор ден, два пати на ден се виде дека не го бидува, а сопругот има супер спермограм. Јас имам реални загуби на јајници, ова ми беше втора операција. Првата нестручно изведена, со триста компликации. И побарав да собирам документи за инвитро. ХСГ-то покажа двете туби запушени. Некои викаа во последно време така покажува, не е точно, штом на операција ти рекле дека се ок. Ама во суштина беше точно, инаку ќе биднеше нешто на толку труд Муабетов е да ја утешам @Meckicja дека успева со инвитро доколку докторите се сигурни дека тубите не ти се за вадење.
Големи се шансите после лапараскопија да дојде до запушување,али како и да е не е битно веќе,се заврши се како што треба кај тебе..
Jas imav gnoj I mi ja iscistija gnojta za vreme na histeroskopijata I posle Dr TRAJKOVSKI mi pobara novo kontrolno hsg I se pokaza oti se neproodni no potoa Dr mi rekoa oti ne se snimani oti prokrvarev I toa mnogu koga me snimaa I oti prekinale so snimanje za na kraj da mi kazat prema snimkite oti ne se proodni l I barav na trajanova da mi napravi nova laparoscopija I histeroskopija rece vo mojot slucaj ne nema potreba od nova histeroskopija I laparoscopija I TRAJKOVSKI go rece istoto I eden gin od strumica mnogu cesto snimkite od hsg ne im bile tocni
За прв ваучер одобруваат и со повисок фсх .Јас сум таков случај со 21фсх го добив првиот ваучер но за вториот ми одобрија со донирани јк.Колку што гледам кај тебе фсх е 5,1 што е супер.Инаку пред да ми го одобрат вториот ваучер за со донирани ми побараа да испитам и антимулерион хормон.Не се замарај и не се стресирај, пуштај си документи .Ти посакувам среќа и успех.
3 пат ми беше, отрпнав веќе. Сите 3 шанси му ги дадов на Димитров. Реално немаме никаков проблем, спермограмот на сопругот одличен, кај мене хсг во ред, хистероскопија во ред, хормони во ред, ама ете нејќе. Супер реагирав на стимулациите имаше 17 јајце клетки, се оплодија 15, и на крај останаа 12 бластоцисти. Две вративме првиот пат, и наредните два пати исто по две. Имам уште замрзнати ембриони, ама не е поентата само да правам трансфери, а да не се бара причината зашто не се имплатираат. Сега баш да видам какво објаснување ќе има докторот. Прошлиот пат одговорот беше: кај некој успева од прва, кај некој од петта, другите жени би биле пресреќни да бидат на твое место со толку ембриони и уште два ваучери од фондот. Здравје планирам да одам во петок на лекар па да видиме што ќе каже. Мислам дека доста шанси му дадов
Многу ми е жал што не успеало, но ете имаш уште ембриончиња, не губи надеж. Зошто правите трансфер на 2? Следен пат пробајте со 1 ембрионче. Каков ти е ендометриумот, дебелината? Не му се лути на докторот. Тој добро си ја завршил работата. Ќе биде наредниот пат, само позитивно.
Jas site 3 invitra gi pravev kaj razlicni doktori.Prvoto bese vo remedika kaj Petnovski i toj bese sto posto siguren deka ke bide od prva.Isto i jas i soprugot nemavme nikakvi problemi.E koga ne bidna invitroto i jas go prasav zosto ne bidna posto bese sto posto siguren deka ke bide mi rece deka 2 i 2 ne bile 4 vo medicinata.A isto i prethodno mi rekoa nema sansa da ostanes bremena pa ostanav i toa vonmatericno.Neznam Melek sto da ti kazam moze treba da probas so drug doktor i samo napred ne gubi nadez ke bide Fala