Вонтелесно оплодување

Дискусија во 'Бременост' започната од pozitiv, 30 ноември 2009.

?

Кој доктор е ваша препорака за ИВФ постапка?

1. д-р С. Лазаревски (Систина)

261 глас(а)
    15,2%
  2. д-р М. Ивановски (Систина)

197 глас(а)
    11,5%
  3. д-р М. Поповиќ (Систина)

58 глас(а)
    3,4%
  4. д-р С. Адамова (Систина)

35 глас(а)
    2,0%
  5. д-р К. Кузеска (Систина)

20 глас(а)
    1,2%
  6. д-р З. Петановски (Ремедика)

98 глас(а)
    5,7%
  7. д-р М. Хаџи Лега (Ремедика)

80 глас(а)
    4,7%
  8. д-р Г. Димитов (Ремедика)

111 глас(а)
    6,5%
  9. д-р Т. Гуржанова (Њу Борн)

107 глас(а)
    6,2%
  10. д-р В. Трајковски (Њу Борн)

312 глас(а)
    18,2%
  11. д-р С. Сапунов (Санте Плус)

8 глас(а)
    0,5%
  12. д-р Т. Трпчевски (Плодност)

279 глас(а)
    16,3%
  13. д-р В. Органџиски (Органџиски)

33 глас(а)
    1,9%
  14. д-р С. Органџиски (Органџиски)

56 глас(а)
    3,3%
  15. ГАК (Сите доктори)

48 глас(а)
    2,8%
  16. д-р Е. Исјанова (Ултрамедика)

10 глас(а)
    0,6%
  1. Lara 27

Lara 27 Истакнат член

Се зачлени на:
    12 февруари 2017
    Пораки:
    1.235
    Допаѓања:
    3.606
    Пa ми викaјa oд тoa не мoжaм дa зaбременaм и јaс oдмa се oперирaв вo плoднoст и сум имaлa и септун и тoј ми гo oтстрaнијa е сегa зa дa видaм кaквa ми е мaткaтa требa хсг дa нaпрaвaм
    А зa тoa ми викaше др вo плoднoст декa зaвиси кaј ќе се вгнезди бебетo мoжи дa имa кoпликaци мoжи не aмa мнoгу се имaт изнoсенo без прoблем
    Не му јa мисли сите рaзличнo кaжувaт oпушти се и се ќе биди вo ред

На Martka, saramila09, Meckicja и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  2. bebaa

bebaa Популарен член

Се зачлени на:
    2 јануари 2011
    Пораки:
    2.776
    Допаѓања:
    4.605
    Кој е др што толку те разочарува?

На HopeSprout и Lara 27 им се допаѓа ова.
  3. Babynew

Babynew Активен член

Се зачлени на:
    27 ноември 2017
    Пораки:
    53
    Допаѓања:
    158
    И покрај цела позитивност мојот сакус ме напушти денес. Инстинктот не ме излажа, бев во вц и на бришење излезе цел. Испаничив отидов на ГАК прво и ме истретираа како животно: Што е ова овде ( покажувајќи накај мене легната гола на стол и чекам пола саат некој да дојде) систанав и право Ремедика и Ефремовски можеше само да ми потврди дека за жал сакус нема. Сега чекам да прокрварам да се изнаплачам и да мислам што да превземам сега.
    Ви посакувам само најдобро на сите, новата година да биде полна со позитивни тестови, високи бети и лесни бремености. Мојата битка изгледа само што почна.

На saramila09 му/ѝ се допаѓа ова.
  4. mac82

mac82 Истакнат член

Се зачлени на:
    18 февруари 2017
    Пораки:
    609
    Допаѓања:
    2.769
    Душичке исплачи се колку што треба, само не дозволувај да те обземе негативна мисла. Тоа е животот...Неркогаш успони, некогаш падови! Само верба и трпение, ќе си дојде денот кога сите ќе се израдуваме со здрави и живи бебуши:l:Те:hug:! Ја имаш мојата подршка

На cipiripi, Lara 27 и Babynew им се допаѓа ова.
  5. Lara 27

Lara 27 Истакнат член

Се зачлени на:
    12 февруари 2017
    Пораки:
    1.235
    Допаѓања:
    3.606
    :hug::hug::hug:

На Babynew му/ѝ се допаѓа ова.
  6. 0ли

0ли Форумски идол

Се зачлени на:
    31 август 2016
    Пораки:
    11.618
    Допаѓања:
    35.539
    Не ми се верува ;(
    Битката мора да заврши со победа! :hug: :hug:

На Martka, cipiripi, saramila09 и 2 други им се допаѓа ова.
  7. Недопирлива5

Недопирлива5 Популарен член

Се зачлени на:
    18 февруари 2017
    Пораки:
    738
    Допаѓања:
    3.774
    Не го слушај докторот за се’ мила, понекогаш немаат ниту минимум сенз, за жал! Затоа, самата биди си добар психолог на себе си и не дозволувај да ти ја разниша позитивната енергија и еланот! :*

На Queen8, Martka, cipiripi и 5 други им се допаѓа ова.
  8. Софија 88

Софија 88 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 октомври 2016
    Пораки:
    1.329
    Допаѓања:
    3.077
    Баш така воопшто не мислат како се чувствуваме по се што ќе ни изнакажат, и да е нешто така треба да одбираат зборови, а они не загрижуваат уште толку ...мојот доктор иде од една крајност до друга. Еден ден пресреќна искачам што сум кај него а и он задоволен, за да другиот ден, биде со гримаси, загриженост и ми изнакаже работи што ќе ме замислат" да не не сум во ред" нешто пу пу.
    Фалааа ти на подршката те гушкам миличка ❤

На cipiripi, mac82, saramila09 и 4 други им се допаѓа ова.
  9. Stara

Stara Популарен член

Се зачлени на:
    15 април 2016
    Пораки:
    1.280
    Допаѓања:
    3.802
    На Lara 27 и Babynew им се допаѓа ова.
  10. Недопирлива5

Се зачлени на:
    18 февруари 2017
    Пораки:
    738
    Допаѓања:
    3.774
    Познато ми е тоа... Уживај и не му се замарај! Тука сме за се’ мила, во секое време да си дадеме поддршка! :l::doh::l:

На Queen8, mac82, saramila09 и 2 други им се допаѓа ова.
  11. manako1

manako1 Форумски идол

Се зачлени на:
    29 јули 2016
    Пораки:
    3.473
    Допаѓања:
    67.048
    Порано бев дел од оваа тема,сега не сум во тек со сите ваши проблеми ама мој совет ви е да не верувате слепо на само еден доктор,барајте повеке мислења. Двапати сум оперирана од миоми и формата на матката ми беше како партал па имав лесна бременост,така да се што треба од интервенции направете и ке си останете бремени без да ве плашат докторите и да се богатат на вашата мака.

На 811622, Martka, cvekence 03 и 16 други им се допаѓа ова.
  12. Ѕвездички

Ѕвездички Популарен член

Се зачлени на:
    3 ноември 2016
    Пораки:
    1.260
    Допаѓања:
    2.896
    Ваучерот нема да го изгубиш секако. Тој нема да ти пропадне ако не непарвиш ИВФ, само ќе треба после 6 месеци да поднесеш нови документи за нов научер. Не искористен ваучер не значи и пропаднат.
    Ова со септумот ни мене не ми е јасно, искрено. Можеби не е лошо да отидеш на уште неколку стучни мислења, бидејќи можеби е неспецифична состојбата, па види што ќе те советуваат.
    Сакам да кажам зошто да правиш ИВФ ако навистина има некој проблем кој треба да се реши? А докторот што ти вика? да правиш ивф? или да правиш операција?

:hug::hug::hug:

Последна измена од модератор: 23 декември 2017
    На saramila09, Lara 27 и Babynew им се допаѓа ова.
  13. Proletno

Proletno Истакнат член

Се зачлени на:
    19 септември 2016
    Пораки:
    487
    Допаѓања:
    571
    Не сум сигурна,ама да не пропаѓа ваучерот ако не се искористи?!

На saramila09 му/ѝ се допаѓа ова.
  14. Ѕвездички

Ѕвездички Популарен член

Се зачлени на:
    3 ноември 2016
    Пораки:
    1.260
    Допаѓања:
    2.896
    „(1) Позитивно.
    Тогаш осигуреникот со позитивното известување треба да се јави кај својот матичен гинеколог и да побара упат за специјалистичко–консултативна здравствена заштита до здравствената установа
    со која Фондот има склучено договор за БПО, по избор на осигуреното лице, во рок од 6 месеци. По изминување на тој рок, матичниот гинеколог не смее да издава упат а осигуреникот ќе треба да
    ја отпочне одново постапката. Секое неискористено право на БПО нема да се смета за искористен обид.“
    http://www.fzo.org.mk/WBStorage/Files/Upatstvo za pacienti so cekori.pdf
    Ова го пишува на сајтот на ФЗО.

На mac82, saramila09, kukla21 и 3 други им се допаѓа ова.
  15. Недопирлива5

Се зачлени на:
    18 февруари 2017
    Пораки:
    738
    Допаѓања:
    3.774
    И нема логика да се смета за искористен обид!

На saramila09 и Ѕвездички им се допаѓа ова.
  16. kukla21

kukla21 Мама Член на тимот

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.740
    Јас па сакам да ја знам вистината. Апсолутно е точно дека докторите се слаби психолози и треба малку повеќе да внимаваат на изборот на зборови и начинот на кој ги кажуваат работите, ама во никој случај не треба да ни ја скријат вистината.
    Тоа што тука правите споредби дека имате иста матка, апсолутно е невозможно. Нема такво нешто како две исти матки, посебно на форум, без ехо снимки, рендген.
    Сакам посветен доктор! Се друго е возможно додека тој се труди силно колку големината на мојата желба за бебе. И во медицина нема математики. Некои работи и најдобриот доктор нема да ги реши, ама ако се наместат коцките успех ќе има и најслабиот.

Олабавете се, уживајте во празниците и верувајте дека следните празници со бебулче ќе сте :)

На lavica82, bokiroki, 811622 и 20 други им се допаѓа ова.
  17. Софија 88

Софија 88 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 октомври 2016
    Пораки:
    1.329
    Допаѓања:
    3.077
    Кукле се е на место што кажа, ...инаку пишав погоре дека и да е некоја дијагноза точна они само треба зборови да бираат, а не реков дека треба да ни кријат.
    Мене докторот ми збори за сурогат мајки и сл работи, кои и те како ме вадат од памет неговите зборови не е можно да не те погодат умот стално таму ќе ти оди. Тоа ми беше муабетот дека ич не внимаваат ...а за ова матки исти не е за исти работата, нормално сите ќе си се разликуваме не може баш исти но по некоја си дијагноза форма отприлика тоа сигурно сме бар слични, и ние мораме да си побараме искуства тука, подршка, утеха на некој начин дека има решение и за нас затоа и е форумов нели размена нивна. Па Господ порано покасно за маката сите ќе не награди, треба да истрпиме и веруваме ...ние нашето а докторите нивното ;)

На Martka, 0ли, cipiripi и 6 други им се допаѓа ова.
  18. kukla21

kukla21 Мама Член на тимот

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.740
    Па и сурогат да е, се дур ти донесе бебенце не е страшно. Знам не е сеедно, ама ако тоа ми е начин за да дојдам до бебе, тоа нека е!
    Храбра си ти! Чекори храбро и глава горе! 2019 ќе ја чекаш со бебуш, сигурна сум! :)

На 0ли, cipiripi, mac82 и 5 други им се допаѓа ова.
  19. Недопирлива5

Се зачлени на:
    18 февруари 2017
    Пораки:
    738
    Допаѓања:
    3.774
    Девојки, во предновогоднишната еуфорија, да внесеме повеќе ентузијазам, форумов да го моделираме во место каде што повеќе ќе шириме позитивна енергија и поддршка меѓу себе! Инаку, секој си е приказна за себе, а сакам да истакнам дека пред извесен период овде имам забележано објава, со која се оцрнува одредена клиника, а претходно истата содржина од истата феминка е објавена за друга клиника... Мислам дека треба да се воздржуваме од вакви дезинформации, затоа што во моментот голем број феминки се во процедура таму. Ако сакаме дискреција, не мора да објавуваме содржина со која ќе ги збуниме другите! Се надевам дека нема да бидам погрешно сфатена! Ве гушкам сите! :hug:
    Едит: забелешката не се однесува на објавите од вчера/денеска, туку за од пред можеби две недели.

На 811622, cipiripi, PrettyG и 7 други им се допаѓа ова.
  20. Nadja_22

Nadja_22 Популарен член

Се зачлени на:
    14 ноември 2015
    Пораки:
    565
    Допаѓања:
    1.333
    Според мене, треба да се споделуваат и позитивни и негативни искуства. Добро е да се знае што се случува во некоја клиника.
    Си даваме поддршка и ќе продолжиме така и за убави, но и за неубави работи.
    Празниците за некого ќе бидат убави, за некого емотивно тешки. Најважно е да вложуваме во себе на секој начин: со читање, со суплементи, со посета на доктори, со размена на искуства, со позитивна мисла.
    Се се случува со причина.

На Martka, Stara, 0ли и 13 други им се допаѓа ова.