Abe I na nas ni vikaa oti vakov spermogram. tesko se sreduva ama se sredi I na site sto zboruvaa od familijata mi I od dr Im ja zatvoriv ustata Za mm Dr od svajcarija sto doagase vo mk svajcarec Dr bil 30 god sega e vo penzija kaza oti ima nedostatok na vit e I taka I bese a nasite dr vikaa oti takov spermogram ne se sreduva ne e tocno od pusti sram togas potonav koga mi kaza Dr ovie vasive samo IVF li znaat da pravat
ајде со лесно во постапката, и јас после 2ра та хистероскопија одмарав само еден месец, или месец ипол... така некако... е уште нешто ме интересира, а како ти одобрија ваучер со септум? Ова со товјов септум ми е многу чудно... 4 пати да го корегираш... и пак да го има... ајде ова да ти биде последно и догодина со бебуш! @Недопирлива5 Мое мислење е кога се критикува некој доктор по било кој основ,дека треба да се напише што се случило. Извини @bibiiii но во твојот пост не кашуваш ништо конкретно, „и ги зел сите пари„ како? што се случило? „ја лажел“ што и рекол, како после тоа видела дека ја лажел? Знам дека ако се објаснува убаво постот ќе биде долг, но барем ќе биде јасен. Вака што? Во твојов пост гледам само револт и желба за одмазда, ете така јас те доживувам. И јас сум лута после моите 4 неуспешни обиди... и барам сочувство од вас, и го добивам. Ама објасни убаво, па ако треба и покрени судска постапка, ова искрено го мислам. И јас имам чувство после секој неуспешен обид дека ми ги земале парите, ама не, јас ги платив, добив сметка за тоа, и цената е според ценовникот кој претходно го знев. Не можам да кажам дека ми ги земале. Сум ги платила за услугата. Никој не ми даваше претходно гаранција дека ќе успеее. Треба да сме свесни што занчи ивф, не е 100% успех. Јас понекогаш си помислував дека ако одам на приватно ќе биде поуспешно, ама не, исто е. Само што на приватно се си плаќаш. А успех може да има или да нема. Ни јас не го „бендисувам“ докторот за којшто пишуваш, и затоа не го избрав него. А секој доктор има успешни и неуспешни приказни. А ако некој доктор прави нелегални дејствија, како што се измами, лаги, наплаќа без фискална итн. тогаш имаш апсолутно право да се буниш целосно легално. За пример ќе го посочам случајот со „лажна бременост“ - сега тој доктор нема лиценца за работа и одговра кривично. Не сакам да звучам лошо, но сите лоши искуства треба да ги кажеме во целост, ако веќе сме решиле да ги кажеме и да преземем дејство против нив.
може се секаваш имам пишувано, септум, т форма, хипопластична, мала, кај истиот доктор истата операција, направил рече се што може, забременив родив дете, но, имав ризична бременост со серклаж, но сепак докторот не беше сигурен дали тоа е од матката дали од проблемите со бактерии што ги имав, или пак склоп на двете.
Јас не критикував доктор, ако добро сме се разбрале, а тоа да, ако веќе се критикува доктор, се сложувам дека треба да се изнесе конкретно ситуацијата.
Da ti kazam jas mesto nea kolku pari ne odra na nas tase prviot pregled ni zema 2200 den vtoriot pat za superfakt ni zema 3000 den me lazese oti ne ne sleduvale preku fondot I nesakase da ni gi naplati so karticka nego so kes na raka arno ama mm mu rece dr vo drug grad kes ne se nose se plaka so karticka tretiot pat pokraj standarnite trosoci togas od 100 evra participacija ni naplati plus dopolnitelni 3600 den za dopolnitelni trosoci koj I do den denes nez zasto bea I posle za prvoto eho vo bremenost ni naplati 2600 den pa ti sega sakas veruvaj sakas ne tvoe si e ete I nas me lazese za superfakt
Да, те тагнав бидејќи и ти ја допре истата тема. А дали добивавте сметки за услугите? Тоа што не се плаќа со катричка не ми е толку страшно, колку што ми е тоа за супрефактот. Си можела веднаш да го пријавиш. Јасно е напишано на фзо дека спаѓа во ваучерот. За преглед и ехо, ако не е наведено дека е бесплатно, се плаќа. Цените се различни од клиника до клиника. За тие 3600??? Не треба да ни е незгодно да реагираме ако имаме основа за тоа. Тоа ми е муабетот. И тоа веднаш, кога ќе се случи. Вака на муабет... ништо.
Dzabe e veke mene togas punkcija mi pravese a mm plati I sreca sto imavme so nas visok na pari posle po pat mi kaza mm oti naplati l plus 3600 den koj nez zasto bea a za superfakt prvo IVF mi bese I ne bi Bea jasni mnogu raboti se bese nabrzina zaradi losiot spermogram I neznaevme tocno sto ne sleduva
Каде можам да проверам крвна група? Дали мора да е со термин бидејќи термини на Трансфузиологија нема до крај на јануари, а мене ми треба за оваа недела.
Се јавив, имаат. За 1135 ден мислам дека ми рече. Многу ти благодарам. Јас па барав по приватниве лаборатории и ми рекоа дека не прават и паника ме фати дека немам каде да проверам Ви благодарам
Порано можеше на трансфузиологија и без упат, реузлатот го даваа истиот ден, ама без упат на приватно се палќаше околу 900 ден, без закажување беше, сега не знам како е. Немам број од таму, ако имаш прашај и таму
Имам упат, но обичен, без термин. Ама срам ми е да одам да молам без термин да ме боцнат Ќе одам, ќе си пробам среќа, па ако не сакаат никако, правец во приватна
Здраво женички и мамички, јас редовно ве следам, денес е 4 ден од трансфер, вратени се 2 осумклеточни ембриони, 3 замрзнавме, се помина одлично освен што денес настинав.Чајче, супа и дали е дозволено парцетамол барем?
Само што сакав да прашам дали има некој што брои денови како мене да не сум сама,и еве се јави ти. За парацатамолот како што знам дозволен е во бременост,цеден лимон и портокал,мед,супа пробај и со ова.
@Tukituki од срце се надевам дека новата година ќе ја започнеме најсреќно, се што си посакувам себе ти посакувам и тебе и на сите останати, па заедно да одиме во труднички . Воедно благодарам за одговорот.
Овој Божик ќе си го добиеме најубавиот подарок. Туку девојки ја денес имам многу бел исцедок,а не примам ништо вагинално,имам овие 2 дена,ама сабајлево онака ептен. Досега ова ми се нема случено.