Eve sega si gi listam kopiite od dokumentite,na koi imam i pecat od fondot. Sum si gi fotokopirala i izvestajot i snimkite od 4D ehoto. A utre ke odam vo Remedika da mi go ispecatat povtirno izvestajot od istoto 4D,so potpis i pecat,a za snimki ke si gi zemam kopiite so pecat od fondot. Jas pretpostavuvam deka gi zametkale nekade,pa ne mozat da gi najdat i sega aj pacientov neka pravi jovo na novo. Ke probam taka,pa ako me vratat pak, togas ke napravam novo,koe me kostase 3150denari. Sega ja gledam i smetkata,ubavo si pisuva vaginalen ultrazvuk i doplata za kolor dopler so 4D eho =3150den. Ama toa e,a plus treba da zemam sloboden den,a ne sum od Sk.,pa trista kobinacii za nisto.
A plus neli vo potrebna dokumentacija pisuva ako imas HSG snimka so ureden naod, voopsto ne ni treba 4D eho?!.. A jas im gi podnesov i dvete.
Of bre I ova bilo dolgo jas mislev ke si isteram so nesto pokratko ne deka znam sto de ajde ajde samo neka bide pa da kurtulam
И јас истово го помислив. Не се нормални. Ти јави им се пак и кажи им дека имаш копија од ултразвукот. Си се кпнсултирала со гинекологот и ти потврдил дека тоа е 4Д. Малку блефирај им. Бог да чува.
Of lele bre devojche jas kolku sto svativ a imam svateno ubavo imaat tocno odreden broj kolku za eden mesec da pustat so potvrden odgovor a drugite gi odbivaat ili gi matkaat eve kako tebe po mene a veruvam I po site kompletno si vo pravo ali cim te stavile vo kompjuter za plus dokumentacija taa I ke ti ja baraat bezrazlika sto veke ja imas, znaci ti baraat nova so nov datum I daj boze da se razberes ali se plasm deka samo ke se promatkas I pak ke moras da pravis jovo nanovo
Епа тоа е....јас идев со оваа постапка заради малата резерва на ј.клетки и затоа имав мала стимулација. Е сега зависи како што читав други со овој протокол се боцкале 4-5 дена не 12 како мене
Zavisi od odlukata na doktorot. Moeto ivf se svede na 4 dena terapija so fostimon I citrotide, od 7mi do 10ti den od ciklusot, stop inekcija, punkcija na 14ti den I transfer na embrionot na 17ti. Ciklusot prethodno nemav nikakvi podgotovki.
Да ја повеќе дена... Али мн мала доза, а тоа што се продолжи терапијата имаше некое недоразбирање со терапијата третиот и четвртиот ден, и дојде до поспоро растење на фоликулите.
Aaaa ova poveke me bendisuva ajde ke vidam sto ke odluci Lazarevski na esen ali glasam za vakva postapka
<dr.lazarevski@acibademsistina.com.mk>Јас на овој од страната на систина му пишував и ми вракаше.Зошто точен маил викаш не е веке овој?
А за природно модифициран циклус за инвитро се на се со терапијата заедно е околу 50 000? Или башка терапијата.
Абе јас на страната на Систина го гледам slobodan.lazarevski@acibadem.mk, а се слушнав денес со сестра Анита и ми вика не, не тој меил туку овој што ти вечерва си ми го напишала, па затоа се збунив малце. Инаку она вика дека слободно може да го исконтактираме докторот преку меил.
Здраво на сите,јас сум нова на форумов , сакам да ве поздравам сите и да побарам мислење. Што значи еднорога матка, и какви се шансите за забременување ? scare
Формата на матката е како да има рог.Немора да значи дека ке имаш проблем за зачнување.Сепак конслутирај се со доктор.Моја другарка има дворога матка двапати без проблем остана трудна првиот пат роди но вториот пат ради преграда бебето се загуши.