Не мораш таму ако не сакаш, можеш да ги мигрираш ембрионите каде сакаш. Ти посакувам успех следниот пат, а сега е тешко но ќе помине и ќе се радуваш следниот пат.
Нешто ја отјачуваат изгледа. Јас два пати имам правено на гак и двата пати во различни амбуланти, на различни апарати. Нека си земе упат од матичниот и нека оди таму да се подскара.
Фала за советот, беше, има извештај, ама такво ехо не и направиле. Фала на сите за одговрите, изгледа навистина нема каде да се направи 4д ехо, им пишав на министерот, и на маилот за контакт на страната на мин за здравство, и на twitter... па можеби некој ќе одговри. од сеа ќе се бунам за све! па и јавно ако треба! нека си ја вршат работата!
zdravo zenicki imam nekolku prasanja za vas. So soprugot se spremame za operacija na testisti zn akko se vika taa metoda vo sante plus tamu ne prati dr. Trajkovski kako ste zadovolni od dr. Mickovski i me interesira na soprugot fsh mu bese kacen na 4 pat ipovece , sega mu e namalen na 2pati pomalku dali e toa znaci nesto ili ne , inaku soprugot ima azoospermija . Na mene rezultatite mi se
Uste ova sakav da prasam.mene mi zakazaa kaj dr tofovski vo sreda vo 10 vo ambulanta. Dali prvo ke mi pravi prwgled pa ke mi zakaze za laparaskopija ili kako odi taa postapka ako znae nekoj
Prvo ke te pregrada I posle ke ti otvorat istorija I ke ti se javat koga ke treba da odes na laparoscopija
Ne nema da e istiot den. a ako imas vrski ke zavrses rab za otprilika eden mesec ili dva a ako ne ke si cekas nekolku mesec I
Treba da ispituvam mutacii na transfuziologija,zakazav samo da prasam kolku se plaka? MTHFR,TESTOVI ZA TROMBIFILIJA(LALA SCREENING ,AFA GENETSKI MUATCII ZA FAKTOR 2 I FAK.5 valjda napisav pravilno..i za kolku vreme stigaat rezultati?
Околу 100-тина евра е за сите анализи (колку што се сеќавам). Јас лани ова време правев и чекав, за едни резултати околу 1 месец, за други 1,5-2 месеци (немаа тогаш реагенси). Ќе ти кажат таму кога ќе има резултати.
Кога правеше? јас вакви и уште нешто испитував, ама не на трасфузиологија туку на имунологија, пред неколку години, и платив околу 13000 ден. (да напоменам дека не се пријавив за донор, инаку ако се пријавиш се плаќаше околу 7000 ден) оваа цена беше за све комплет. Мислам дека и на трансфузиологија цената е тука некаде. А резултати, чекав околу 1 месец.
Duri i so upat od maticen i zdravstveno osiguruvanje e tolku skapo??? Pa ne se vo red...ok,fala vi za odgovorite.