Едниот вид на анализи се околу 2000 ден, а другиот 4500 ден ако се зачлениш кај нив како донор на коскена срж (ако не сакаш, не мораш, но тогаш цената е повисока). Да, да со упат од матичен. Но, тие се многу специфични анализи и скапи се реагенсите. На приватно е околу 200 и нешто евра.
mikrobioloski brisevi dali pravevte nekoja brzo sega mi spomna maticnata gi nemalo site na drzavna nekoi trebalo privatno da se ispitaat
Nie ne plativme nisto za hla tipizacija oti se pisavme za donori a za drugite ispituvanja plativme okolu 2500 den
Зарем уште нема? Претеризам значи, се изнаплаќавме на приватно. Јас правев пред 2 месеци, немаше исто, за кламидија и уште нешто не сум сигурна точно кое беше, платив 2.200 ден
Девојки извинете на деталното објаснување но морам да знам завчера вечерта имав само две три капки кафено и толку утредента дури вечерта ми проби пак малце повеќе кафено, а денес почна нормално циклусот кој ден да го рачунам како прв а кој втор за хормони да испитам ми треба ? И дали знаете Систина дали за Божиќ би работеле за да ми извадат крв ? фала однапред ...
Прв ден е кога убаво ќе пробие. Систина ќе работат, само мислам ќе треба да влезеш од влезот на ургентно.
Мили лавици среќен Бадник и Среќен Божиќ, Христос се роди. Бог да ни дарува светлина во домовите и полно меше и рачиња со преслатки бебчиња.
фала за одговорот, од крајот на октомври 2017 колку што јас знам не прават 4д веќе на ГАК. Се надевам наскоро ќе почне повторно да функционира. и за брисеви нема реагенси? јас треба да правам сега следна недела... јас порано сум правела во микробиологија на клиника, во центар за јавно здравје и во микробилогија „Пролет“ за на друго место не ни знам дали прават микробрисеви. На ниедно од овие 3 места нема реагенси? Ај од вторник ќе вртиме телефони да прашаме... пишете броеви ако имате
И јас треба да правам микробиолошки брисеви и со месеци нема, изгледа ќе морам приватно.Што е ова што нема реагенси стварно не знам се претера.Ама морам да ги направам многу изгубив во чекање за тие брисеви.
закажано ми е кај матичниот на 9ти Све треба да правам и брисеви и пап и колпоскопија, и хив, хепатит сите документи ми „остареле“
Имаат воведено неколку месеци веќе. Поголема глупост од тоа нема! Кога бев последно кај матичната, сестрата средуваше упати и се нервираше, па она ми кажа.
Повели прашај се што те интересира, мојот сопруг има азоспермија, успеавме со micro-tese да најдеме сперматозоиди и еве ме во третиот месец од бременоста. Ви го посакувам истиот успех што побргу.
H Jas pravev vo oktomvri, mislam okolu 1500 denari za se, rezultati za 10 tina dena, ke se javis ako se gotovi mozes da si gi podignis od transfuziologija vo tvojot grad, barem jas taka gi dobiv, da ne odam do sk.