za zenava vikaat oti e baba a tvojot sto e na 60 god. dedo spored niv I vikaat oti ne si posvoile epa sekoja nesaka da si posvoe
@Meckicja Епа ако секоја не сака да си посвои, така и не секоја сака да си роди,нели. Ти за мојот дедо не бери гајле.
Ние поднесовме документи. Мм е посвоителот. Може и над 45, само што при бодување на ставките и условите нема да ги земе поените за возраст. Пријатели , и двајцата по околу 50г пред скоро време си посвоија
Со среќа да ви е Бубче! Јас се интересирав и така ми беше останато во глава од условите... Веројатно не сум разбрала дека е бод плус, а не дека не смее. Нема поблагородна работа од тоа да усреќиш едно мало детенце.
Фала. Само уште да ни беше "понормална" државава, па сето ова да идеше како што треба и се ќе беше супер. Кој знае колку ќе не мафтаат.
Se ceka mnogu za posvojuvanje toa mi bese zborot I na mene da ne berat gajle koj koga si e odlucil da bide roditel
Со среќа да ви е душо. Имам слушнато дека не се чека многу, максимум до една година. Ајде па можеби во меѓу време додека чекате и некое друго бебче ќе ве израдува, па полна куќа дечиња.
Јас не ти берам гајле за ништо. Ќешки да беше така лесно и едноставно,кој кога одлучил, ама не е така. Еве јас ,а и многу од тука, од кога сме одлучиле ехееее, ама не бива. Кога Господ ќе сака,тогаш. Јас силно верувам дека ќе дојде и мојот ден
Можеби порано. Сега имало измени во законот, времето што го давале за биолошката мајка да се снајде и одлучи дали ќе го задржи детето било намалено, па со тоа и бројот на дечиња во помала возраст ( од неколку месеци) зголемено.
Детенце над две години може да се "земе " релативно брзо,за неколку месеци. Ама под годинка , е тогаш е богами тешко, и ни кажаа дека се чека бааѓи. Но тоа е, како е судено така ќе биде
Skoro posvoija devojce od godina I dva tri meseci vo april napolni dve god cekaa 8 god. Ne beram jas gajle berat tie sto vikaat oti stara bila baba bila i kazav spored niv I tvojot e dedo
@Bubce38 ти ја посакувам сета срека на овој свет.Ние сакаме сега од март да почнеме да собираме документи за посвојување.Се надевам дека и вие и ние и сите др ке успееме да посвоиме.Многу ми е мило за вас.
Пак она дедо. Абе не е исто маж и жена на 60 год. Жената треба да раѓа на тие год. Ама на тебе некои работи треба да ти се нацртат, па да сватиш кој што сака да каже
Браво @Bubce38! Го поздравувам и поддржувам вашиот чекор! Од срце ти посакувам среќа! А кој има верба и трпение и многу побрзо ќе стигне до целта Во врска со некои неиздржани коментари во темата мислам дека е непотребно да ја "зачинуваме". Да ја задржиме позитивната енергија
nejzino si e sigurno si ima maz si ima familija so kogo ja ima donese no taa odluka da rode na 60 god kako I taa indijkata sto rodi na 72 god
Se izvinuvam so ke se umesam.Ne se raspravajte.Sekoj saka da bide roditel.Dali na 20 ili 60.Za roditel nema godini.Tocno e deka ne e isto.Toa dete treba da se cuva,da de raste.Ako si 50,60 god ne si vo sostojba za toa.No zelbata ne e pomala od tie so imaat 20god.Nekoj pogore ne se sekavam koj,pisa deka ne si roditel ako go rodis.Tocno.Roditel e toj so ke re rasti i ke napravi covek od tebe.Vi posakuvam sreka na site sto se borite da imate svoe cedo,i na site so sakate da si posvoite.Bog neka vi e napomos.Nema Nisto poubavo.Mojot Dar od Bog,Daria mi go smeni zivotot.Jas sum nov covek.Vi posakuvam na site vakva sreka.Vo race mi e sega i ja fledam kako spie,me drzi so malite racinja.Ve guskam site.Naredniot Bozik site da ste so bebuski