обично сите аномалии на матката не се пречка за забременување туку за износување на бременоста, консултирај се дали може нешто оперативно да се среди.
@darcy, имаше некој проблем кај вас или идиопатски беше? Ме интересира зашто сте правеле на природен модифициран циклус, а Лазаревски и мене ми спомна за таа опција. Кај нас нема некој видлив проблем после сите испитувања што ги направивме, ама јас сум малку во поодмината возраст.
imam edna prijatelka gi sprema dokumentite za in vitro ama rezervite na jajcekletki i se skoro na nula , dali nekoj ima vakvo iskustvo so koja terapija mozi toa da se podobri i dali mozi?
Idiopatski sterilitet, od dvete strani rezultatite bea dobri, a bremenost nemase. Invitroto mi bese na 39 godini
И колешка моја сега брзо правеше ивф на природен модифициран циклус има 35 години, немаа никаков проблем. Усшено се заврши, во ремедика го правеше.
Eve devojki,jas denes se iznamatkav po Skopjevo zesko! Nekolku pati relacija Remedika-FZOM. Puknav! Im otidov vo fondot i im objasnuvam deka imav dostaveno 4D i deka imaat nekoja zabuna. A tie mi vikaat da,4D eho e,ama doktorot moral da napise pismen opis na kavum uteri ,a detalen opis na kavum uteri inamevi na HSG snimkata ccc. A Petanovski si imase se fino ubavo napisano na izvestajot,samo normalno so nekoi strucni izrazi i latinski zborovi. E sega da napisel na izvestajot poopsirno. Abe bog da cuva. Ok vikam. Odam Remedika,mi dopisaa se sto treba (iako se ispocudija),pa nazad vo FZOM so dokumentot. I se na trcanje. A tie vo fondot mi vikaat ne morase denes,moze i drug den. Ete taka.
Abe tie sto gi gledaat dokumentite od FZOM ne sum bas sigurna deka se ginekolozi taka da si imaat sema sto treba da procitaat I toa e, strucni nazivi ne im se poznati bitno se zavrsi ubavo I bez doplata od 3000 denari
@kukla21, така си се вклопила во распоредот, да биде стимулиран. Додуша, кога јас инсистирав да ме примат и да почнам со процесот на ивф, сигурно си рекле, добро, штом се запнала, еве пиј контрацептиви, па после ќе видиме. Тоа се сведува на долг протокол, барем така мислам. Набрзина ме испрати Анита, а со докторот не се ни видов, немав поим каква е процедурата. А, после кога отидов да кажам дека не сум ги почнала контрацептивите, бидејќи дома просурфав и видов дека тоа ќе трае 2 месеци (а, нели одмори доаѓаат), ми спомна и за протоколот со природниот модифициран циклус. Така што, има повеќе начини, па белки нешто ќе успее... Уф, @darcy ти си ми утеха, ама изгледа требаше порано да се јавам кај Лазаревски јас. Две години изгубив во надеж дека ќе биде и сега ивф на 42, не знам...Статистиките за успешност се многу лоши...
Da beee, mozese ti i utre i zadutre da pojdes, demek ti imas i vreme i pari so denovi da odis i da se vrakjas do Sk. No, kako i da e....... Premnogu mi e milo i iskreno se izraduvav sto si zavrsila rabota. Ti ja posakuvam celata srekja na ovoj svet
Fala ti naaaajmnoooogu!...I jas tebe ti ja posakuvam celata sreka na svetot. Ajde drugata nedela da gi dobieme vaucerite i odime ponatamo.