Jas ispitav vo Hemolab.Okolu 3,4iljadi bese.Preku krv se pravi.Ti ja pustam seta sreka na ovoj svet.I tvojata borba da zavrsi uspesno.Ovaa godina so bebus.More Daj Boze i so dve.Eve na mm bratucedka posle 16god borba ostana bremena so ivf.Nosi bliznacinja.Bi sakala da se druzime vo trudnicki zaedno
Здраво женски ми треба инфо. Во декември поднесов документи во фонд за рефундирање Фраксипарин со извештај од Њуборн. Незнаев дека сум требала извештај од трансфузиолог никој не ми кажа дури ни матичната. Сега од фонд ми бараат документ од јавна установа, веке имам од трансфузиолог. Прашањето ми е дали ке ми го прифатат бидејки е после месец одкако сум почнала да примам? И дали со овој фокумент да поднесам и за тековните инекции да ми важи и за нив? Фала однапред
Јас пред две год примав клексан.Никој не мо објасни дека треба извештај од трансфузиолог имав од општ матичен но не ми ги признаа уствари во фондот ми рекоја приватно сум правела не ми следувало и не ми ги одобрија документите да ги испратам зошто не ми следувало. Подај види може ќе ти прифатат.
За претходните клексани нема да ти рефундираат пари зашто нема да имаш за тој период извештај од трансфузиолог. За новите што си ги примала после извештајот од трансфузиолог ќе ти ги вратат парите ама за нив ќе треба нови документи да поднесеш.
Ајде за 2 недели позитивен одговор,па наскоро и позитивен тест. Уживај и за мене на скијање,ја оваа година го пропуштам....
Мене од фондот кога ми побараа да направам амх ја прашав мојата тогашна др дали прават на државно ми рече порано правеле во ману сега не така ми кажа тогашната матична.
Мила тоа ти дадоа објаснување дека не ги признаваат зошто сме на приватно? Стварно не се нормални кај плаќаме тродупло се зошто не сме преку фондот и уште овој некој денар за клексани нејќат да го дадат, ја поднесов незнаев за ова сега баш ќе видам што ќе биде...
Да баш таков одговор добив мм се испокара ама ѓабе. Штом си ги поднела добро е мене документите не ми ги примија овде во фондот каде што живеам за да ги пратиме во Скопје.Ова беше одговорпт на директорот на фондот за здраство во местово каде живеам.Не смеел да дозволи да се поднесат документите приватно сме правеле не ни следувало.И јас се бунев му велам не ви барам за мерионал инекции тие знам кога приватно ги купуваш не ти следува рефундирање на парите ама ова е клексан лек кој др оценил дека треба да го примам.Ај да речеше што немам извештај од трансфузиолог и тоа ќе можев да го оправдам ама одговорот беше тој дека сме правеле приватно не ни следувало. Да ти кажам мм беше тазе опериран и не ми се превземаше порадикални чекори дома бевме за никаде а они очигледно успеја да не изиграт.
Па ќе видиме таа таму беше изгубена ни ми ги провери документите ни ме праша, приватно, државно ништо буквално бледо гледаше само, рече ако има некој проблем ќе ти доставиме по пошта што како и толку лудница се..