Фала душо, мислев лошо е затоа што мм ми кажа дека немаш тамам ако правиме пак ивф ке немаш веке. Поздрав
Не душо намалена резерва е од 1 па надоле.Кај мене беше 0,16 па одвреме на време и овулирам.Баш неколку пати кога одев кај матичната на преглед др ми велеше еве жолто тело си овулирала а јас мислев дека веќе немам јк а со тоа и шанса за овулација ама сум грешела.Затоа опушти се,не знам ќе ти дадам еден предлог прашај го и др таму каде ќе правиш ивф да собираш јк и да замрзнеш така ќе имаш резерва и можеш кога ќе посакаш само да оплодат и да ти направат трансфер Јас сега си го сменив планот ќе одам прво на подмладување на јајниците па ако успее и биде се како треба планирам и јас да замрзнам јк. Да имам мои.
Здраво,би сакала да те прашам каде испитуваше АМХ и за колку време доби резултати? И јас треба да испитам затоа те прашувам.
Здраво, јас испитав кај матичната таа се јави некаде дојдоа тие во 11 часот ме боцнаа и навечер имав резултата на емаил ми пуштиа платив 4000 ден, јас сум од Гостивар. Поздрав
Убаво ти објаснила Емка значи ми беа 1200 но времињата не беа добри на хемостазата и плус 7 дена назад плодот и 2 лакуни и плус лева главна артериа на матка (утерина артериа) ми беше на горна граница доток на крв а преку папчаник беше добро...за тоа не се споредувај не си го мачи мозочето галкај си го мешето најубаво збори му на бебе пеј му молисис Господ е голем и се ке е е во ред.
Девојки, Среќна Православна Нова 2018 година, ви посакувам здравје, љубов, радост, успех и оваа година Господ да не’ благослови сите, да се реализираме во улогата на мајки!
Mene AMH mi izleze 0,5 demek mnogu namaleni rezervi ama ne veruvam vo toa.ovulacija imam sekoj mesec,pratam redovno na ginekolog i osven edno ivf nisto drugo ne sum pravela za da gi istrosam rezervite.duri i klomifen koga zemav bese so mesec dva pauza i samo dva pati. Sega so Gospod napred ke vidime kako ke se redat rabotite.
Зошто не веруваш во тоа дека вредност на амх од 0,5 означува намалена резерва? Нема врска дека намалена резерва треба да значи немање на овулација. Ни годините не се пресудни за потрошени резерви. Познавам жена на 22 г која има амх 0,09 измерен пред првото ивф, а имам пријателка која и после 5 стимулирани ивф имаше амх 1,3 , а е на 42 год возраст . Мојот амх после првото ивф беше 0,567 . На второто ивф имав само 2 јк. Бев кај неколку др и сите ми кажаа дека максимум може да добиеме 2-3 јк. За жал тоа е реалноста, нема и што да очекувам нешто повеќе. Кај тебе на првото ивф колку јк извадивте?
7 od koi 5 se oplodija i stignaa do blastocisti.i za prvoto mi kazaa deka samo dve najmnogu ke izvadat pa izlegoa 7 bidejki mi ja smenaa terapijata.zatoa sega ispituvam i mutacii i ke pravam histeroskopija za da gi zgolemam sansite za uspesnost.znaci jas veruvam deka nizok amh znaci namalena rezerva no sum.ubedena deka i pokraj takva vrednost jas ke bidam majka.
Срцка ма таман работа, па како не, милион посто ќе бидеш мајка. Видиш ова твоево ептен ме израдува со амх како мојот супер јк сте добиле. Браво. А кога го испитуваше , пред ивф или сега после Кломифенот и првото стимуилирано инвитро? И , што стимулации примаше на првото ивф ,се сеќаваш точно?
Amh ispitav sega,togas ne.ama dr mi rece deka ova znaci samo deka ke primam pojaka terapija.so prvoto ivf pocnav so superfakt,pa ne se sekavam naredno sto primav samo znam deka od tret den od ciklus mi ja smena terapijata zasto rezultatite od estradiolot bea mnogu niski.i od ocekuvani 1-2 jk izlegoa 7 .se nadevam i ovojpat ke stignime do nekoja brojka zasto dr ne bese zadovolen so 5 zreli jk ocekuvase poveke.najvreojatno i togas sum imala nizok amh samo nemav provereno
Ние што сме со намалена оваријална резерва најдобра одлука е да замрзнуваме јк.Самите др би требало ова да ни го предлагаат.Мене многу ми е жал што 2011кога бев кај Поповиќ и му го предложив ова ми рече дека тоа е глупост а тогаш баш си имав повеќе јк.И многу се каам што не отидов и кај др доктори за консултација. А сега гледам како некои др веќе зборуваат што во помлада возраст ако се утврди најчесто од генетски причини пр:мајката влегла порано во менопауза ќерката на време да си замрзне свои јк.Што се разбира не мора да значи дека ќерката ќе има проблем ама превентивно.
Срц ти размислуваше за рејувенација,така?! И мене ми ја предложија. Јас се мислам , ама изгледа дека ќе направам една во февруари и една во април. Па тек онда би правела уште едно ивф. Почеток на февруари ќе доставам документи за втор ваучер. Можда ќе ми одобрат пак