Сите сакаме да читаме, само треба да се внимава и на што од google ќе се верува. Ако се читаат научни статии да се читаат од научни портали, не прераскажани од некого на некаков линк зашто тогаш најчесто има како авторот ја сфатил статијата. Потоа треба да се чита убаво на кој примерок е правено истражувањето (значи за која група на жени важи) и исто која е големината на примерокот (на колкава група е правено) и кои други варијабли што може да влијаат на резултатот се контролирани или земени во предвид при обработка на резултатите. Дури потоа може да видиме дали тоа нас лично ќе ни помогне или не. Само читање може да биде прилично збунувачко некогаш и застрашувачко. Инаку јас сум прва за барање и читање статии. Материјал за втор докторат исчитав додека се борев да дојдам до бебе и во тек на бременост. Со среќа и со лесно.
Хаха....како себеси да се читам. И мене ми викаат да пријавам втор докторат, и тоа на оваа тема. Scopus и Web of Science повеќе ги посетувам за да симнам вакви статии отколку за моите научни истражувања.
I jas sum kaj Elena Petkovik mene so nejziniot izvestaj mi gi refundiraa, moze zavisi dijagnoza ili nesto drugo neznam
Jas imam pisuvano zatoa na temata spermogram a zaboraviv da kazam oti I masloto od semki od grozje bilo dobro za spermogramot I godzi bobinkite
Fala ti. Sepak bese samo pregled.ama bea drugi.dr.tofovski ne bese. Sega mi zakazaa za hsg treba da se javam.povtorno na klinika. Pa ako treba ke pravam laparoskopija Izvinik jas sega gledam. Pa samo pregled mi napravija ama ne bese dr tofovski tuku edna dr.rosa ili ne znam kako bese. Srekja imavme poznat eden. Pa me pregledaa Treba da napravam krvna slika brisevinpap test i sedimentacija Na prviot den od menstruacija da s ejavam da mi zakazat prvo hsg Da vidat tie zoati bilo neuspesni hsg to sto go pravev privatno. Pa ako treba ke mi zakazat za laparoskopija. Se nadevam nema da ima potreba. Izvini uste edmas sro ti vrakjam olku kasno. Pozz i dobra nok ❤
Хело Дали некоја од вас одела на акумпктура? Ние почнавме со ММ (машки фактор олигоастеноспермија) и ни дадоа позитивни вибрации демек толку многу ќе се подобрел спермограмот што и природно остануале трудни Искуства?
Се извинувам што се убацувам во темава, само сакам да ти споделам искуство од ближни мои. 8 години немаа деца, сѐ што требаше да направат - правеа, после акупунктура таа остана природно бремена. Како делува и колку делува акупунктурата не знам, само споделувам искуство Со среќа
Арниса све пробав и ми остана уште акумпуктура ама мене ми е за помош за одржување на бременост ако има чаре.Те молам предложи ми каде е сигурно да одам во околина на Карпош,центар и колку и како наплаќаат.Фала ти зошто незнам више што да превземам.Ми остана да пробам акумпуктура,бајачка,гледачка на кафе...❤❤❤
Да, д-р Роса Спасова. Јас прегледите за првата инсеминација ги правев кај неа. Со среќа на ХСГ и да нема потреба од друго
Здраво Јас одам кај центар за странски јазици Карпош, Тонг Да мислам се вика. Сега ни беше прв третман иако проблемот е кај сопругот и мене ме подготвуваат за ИВФ. Многу беа сигурни дека ќе биде се како што треба...ваква надеж никој не ми дал ама ај...иначе отидов по препорака на пријателка што само они успеаа да ја станат од кревет. Цена првиот пат е 1350ден од човек а наредните по 1000ден. Ние ќе направиме 10 третмани. Иначе сега ќе направиме спермограм и на последниот третман чисто да знаеме на што сме и дали има ефект
Фала од ❤Арниса.На мака сум си и морам да се борам.Во нашиот случај сопругот е ок,а јас имам неколку неуспешно одржани бремености и вреди да се проба и ова.Ве обожавам феминки ❤ки мои и феминка е мојот втор дом.Поздравче и ви посакувам успех на сите.
A kako si zadovolna od nea? Mene vaka ok mi se vide. Ajde daj boze vise.se mislam kako ke trpam uste ednas toa hsg to
Ок е. Млада, фина, ми објасна доста работи и ми одговори на сите прашања Ајде, ќе истрпиш, битна е целта. Имај на ум зошто го правиш тоа и ќе истрпиш се'