Да, два пати. И тоа ми го предложи Петановски. Мислам дека ако сака да фати и со скречинг и без скречинг секако ке фати. Порано пред десет години, не правеа сктречинг па ин витрата беа успешни.
А што предложи за да го барате проблемот пред ивф?Хистероскопија имате правено?Прашувам зошто и јас сум кај него, пред тоа бев во систина две инвитра,па уште две кај Трајковски.Иако не беа успешни задоволна сум од докторот,односот многу подобар од на Лазаревски,но освен хистероскопија по втор пат,и скречинг што сама го предложив,не испитувавме ништо конкретно за имлантацијата,па затоа прашувам што ти предложи он пред да правите инвитро. @Dreams11 Јас сум задоволна од односот и достапноста на докторот,а колку е посветен ....личи дека е посветен .Моментално паузирам ама имам замрзнато и кога ке правам пак,повторно кај него ке правам.
Samo da se nadovrzam na muabetot.konkretno Plodnost kade sto se prikaceni sliki od ivf bebinja zidot so sliki od pred nekolku godini poln do dolu pa skoro dva zida izlepeni,i toa so ne mnogu mladu majki, a od drugata strana kaj sto se ponovi slikite edvaj polovina zid zalepen i toa so mnogu mladi roditeli.poentata mi e deka stvarno biznis napravija site bez isklucok. Vo ovaa borba samo Gospod ako stavi raka na nas,doktorive neznam...
Хистероскопија правев пред последниот трансфер и скречинг во Ремедика , и се установи дека се е во ред. Па како за почеток ми даде да ги проверам повторно хормоните за тироидната и антитела, да направам нови микробиолошки брисеви , а за сопругот уринокултура, спермокултура и уритерален брис. Ми рече да одам на 20 ден од циклус на ехо, бидејќи тогаш најдобро се гледала матката. Па ќе видиме што понатака.
Па така е, порано ретко некое ин витро да не е успешно, сега што е ова не знам. Добро си рече ти, бизнис си прават.
Девојчиња да ве прашам. Хормонот тсх треба на 3 ден од циклус да се испита? Јас обично на 2-3 месеци си следам хормони и досега од 1,7 не ми е бил повисок на трети ден. Денес шо ми текна го испитав на 18 ден од циклус и ми излезе 3,1. Можно е да е висок оти не е на 3 ден испитан?
Така мислам и јас . Ама викам да чујам и ваше мислење. Си барам утеха де. Аман кој ќе се расправа сега и со него @kukla21 ,кукле ти нели имаше 3 и нешто тсх а пиеше терапија,или грешка сум?
Искрено јас само за 2 знам изгледа сме погрешиле 3 биле Фала И така неми е битно колку се само да успеам
02/ 3289 016 Девојчиња, овој е бројот од ФЗО на којшто треба да се јавам да прашам дали ми се разгледани документите или на друг број?
Ние сме со слаб спермограм,бевме кај Трајковски на консултација направивме спермограм -oligiasthenozoospermija - Неподвижни 100%,морфологијата не е испитана поради ниската концентрација на сперматозоиди во примерокот. Со овие резултати тешко и за ивф,ни кажаа дека можно е да не се оплодат ј.к. или да не се развиваат правилно ембрионите поради слабиот квалитет на спермата(концентрација,морфологија,подвижност 0%) терапија PROfertil- 2*1 за два месеци контролен спермограм па да се почне со стимулации. Некој со искуство од овие таблети дали има позитивни резултати!
Nie sme so dobra, ne bas najdobra sperma no dr. Ivanovski ni gi preporaca, rece deka se dobri. No ne gi zemavme bid. Se mnogu skapi. Prasaj cena.