Јас имам испитано на клиника, на клиничка биохемија, со упат од матичен гинеколог. За на приватно немам информација.
Во декември испитав на државно (клиничка биохемија). Оди брзо, и заедно со витамин Д ме чинеше 150 денари. Не знам на приватно како се движат цените.
A na transuziologija mozam D vit da ispitam? Bidejki vo mojot grad ne ispituvaat vit d sakav na drzavno da vidam..
Не верувам дека на трансфузиологија може да се испита витамин Д. Ако доаѓаш за Скопје земи си упат за на клиничка биохемија.
Еве линк од веб страната на клиничка биохемија: http://www.jzuukkb.mk/ . Од десната страна на почетната страна е локацијата на клиниката. Се наоѓа во склопот на државна, до Токсикологија.
Девојки имам едно прашање, треба да земам Дхеа 2×1 од 25 мг. микронизирана препорачана од др.Трајковски,а сопругот треба да зема профертил.Знам дека во ск ги има, ама читам и дека ги земате од Бугарија.Прашањето ми е дали имате информација дали ги има во Сандански или Петрич и во која аптека?
Јас кога пиев требаше да пијам 50мг дневно. 2*25. Ама Трајковски рече исто било и 1*50 . Па така ги пиев. Петановски и Лазаревски ми рекоа веќе да не се лажам да пијам . И ај сеа
Ненам измерено. А баш го прашав Лазаревски зошто да не пијам. Добив одговор- Повеќе штета прават на организмот воглавно,од колку што се има бенефит од нив како третман при стерилитет. Толку. А и двајцата др ми рекоа дека нема потреба да испитувам дхеа во крв. А и ми одговара да не ги пијам многу лошо ги поднесов. Раат сум од коа не пијам А кај си ти? Те снема! Нешто ново има на повидок?
Мене ДХЕА во септември ми беше 108 (35-430). Тестостерон <20 а пишува треба од 20 до 120 кај жени. Дали некоја има искуство со понизок тестостерон? Прави ли некакви проблеми?