Здраво девојки, дали некоја има искуство со користење на Инофолик прашачиња? Ми препорача нутриционист да пијам myo-inositol па овие ги најдов на нет (освен Овунорм). Тенкс
Не е чудно воопшто, напротив ја поддржав и сеуште ја поддржувам иницијативата. Ајде, нека излезат со резултати, па ќе ги дискутираме.
Феминки, вие што сте правеле веќе инвитро - од што зависи дали ќе се оди по долг или краток проткол? треба да почнам наскоро и мислев дека сето брзо ќе оди - пошо кај мене е се ОК , ама гинекологот ми рече кај тебе со долг протокол, па сега морам еден циклус циклопрогинова, па после ќе видиме натака...
А првото успешно ивф исто бевте со дијагноза олигоастеноспермија или? Прашувам бидејќи и ние сме со истата дијагноза и имаме 2 неуспешни ивф
Inace za profertil mm gi piese edno 2,3 meseci I dr togas mu rece da gi prekine oti bese ok spermogram ot posle pak se vlosi I nekolku pati se taka ke se podobre ke se vlose I letoto resivme da gi zememe site sostojki sto gi imase vo profertilot oddelno I ni izleze poeftino plus my dodadov I omega 3 6 I 9 so astaksantin I maticen mlec so polen I acerola I med da pie I jatki sekojden a l arginin samo ne zemavme oti loso go podnesuvase prethodno l karnitin zemavme od 370 den vit eod 150 den qoenzimq10 od 330 den omega3 6 I 9 so astaksantin 500 den I vit od a do z na centrum od 515 den se na se 2000 den se vkupno ni izleguvase plus medot I maticniot mlec I acerola I polen I pak imase drasticno podobruvanje na spermogramot
jas pravev pred 5 meseci, isto taka po dolg protokol i isto se e vo red so mene. Od shto zavisi neznam, ne prasav Dolgiot protokol se na se trae skoro eden mesec, taka da mnogu brzo ke ti letne periodot... So lesno
Да да спермограмот ни е проблем,правевме и биопсија замрзмавме но работеа со свеж материјал и ете нашле нешто и бидна. Првото ивф имав 18 ј.к. од кои 6 оплодени трансфер на 2 и срека. Ајде и кај вас нека бидне сега од трета,а кај кој др сте?
Ние бевме во ремедика таму извадени 16ј.к само се оплодија не се развиваа немаше трансфер. Па во систина кај Лазаревски му даде инекции на мм прегнил и фостимон, немаше подобрување во спермограмот, ми вратија 2 ама ништо не бидна. Сега почнавме со акопунктура мн ни ветуваат дека ќе се подобри па ќе видиме. Па сега се спремаме за трето ивф, иначе он си пие витамини минерали, се е ок кај него ама слаба концентрација на сперматозоиди...
ne, ne piev. Na 17ti den od ciklus pocnav so suprefact, mislam deka samo tie gi primav nekoj 10 dena, pa potoa so namaluvanje na dozata pocnav so fostimonot...
Zdravo devojki se vrakam posle izvesen period pak na temava najverojotno ke se spremame za vtoro in vitro prvoto go pravev pred edna ipol godina i bese ne uspesno ke ve molam za info sto od dokumenti treba za vtoro isto kako za prvoto ili ima izmeni ? Vi blagodaram odnapred i cestitki za novite mamicki
Semenax дaли ги знaете oвие тaблети и кaде мoжaм дa ги нaјдaм зa мaшкa неплoднoст се мнoву дoбри биле
Здраво на сите, дали некоја пиела од рускиот чај за неплодност Borovaya matka? (http://www.staroslav.ru/borovaya-matka-primenenie-protivipokazaniya-recepty-otzyvy.rastenie) Јас го купив, па ме интерсираат искуства?