Devojki i jas da prijavam pomina transferot vo sreda so 2 embrioni(blastomeri) i 5 zamrznavme pa ajde neka e srekno..Stefani od srce ti cestitam imaj lesna bremenost..kazi mi imashe nekakvi simptomi osekashe mozi implantacisko krvarenje?
Pa da ponedelnik beshe punkcijata a sreda transfer..znaci ako ne se broj denot na punkcija na vtor den transfer..vrateni 2 blastomeri(nemam pojma sho znaci to)
ајде со среќа @Aleksandra82 одмарај мирувај, лесна храна мн зеленчук, овошје, бадемчиња и индиски орецчиња и цедени сокови, пилешко чорби со брокулче. Инаку од 8 ми ден од трансфер кога и реално ми беше ден за добивање имав болки менстеуални мислев дека секој момент ќе добијам, дури онака се мачи да пробие никако да пробие, баш онака како пред добивање дури и болка кога имаш добиено. Изгледа стварно симптомиве се исти, незаџабе рекле дека дека нема разлика во симптомите едно време базната температура ми се покачуваше на 36,8 -37 и ме болеа градите. Не се оптоварувај со симптоми (ако е тоа воопшто возможно) одмарај, и само позитивни мисли. Се ќе биде, првата недела е лесна , али втората е тешка секакви мисли ти се мотаат низ глава, симни серии занимавај се со тоа гледај да немислиш на тоа што ќе биде.... Секако ќе биде
Ве влечам сите, што побргу сите да се одиме од оваа тема Ве гушкам сите и на сите ВИ посакувам мн среќа!
So srekja! Ne ti treba drug test, dovolen e ovoj. I jas vo Sistina samo takov napraviv Uzivaj sega I razmazuvaj se
Стефи мила, ако ми веруваш се расплакав кога го прочитав твојов пост. Неизмерна среќа е, знам .... Одмарај мила сега, уживај и опушти се... А јас ти посакувам да си ја доживееш најубавата и најлесната бременост. Господ да ве чува и тебе и на бебушот или бебушите Те гушкам најсилно
Стефи честитки за бременоста имај лесна и школска бременост, и на сите што го одите овој пат ви посакувам успех најмалку со едно бебе
BRAVO,BRAVO,BRAVO...mnogu ubava vest! So lesno neka ti e! Sega vleci ne nas za nos,za usi,za noze,race..kako sakas,samo povleci ne
Inaku devojki,jas gledajki go Birol od New Born Clinic,mnogu razmisluvam,dokolku go dobieme vaucerot da odime na edna konsultacija vo taa klinika. Mnogu me bendisa koga kaza deka IVF pravat isklucivo so ICSI metodata koja e mnogu pouspesna od standardnoto ivf,kade jajce kletkite i spermatozoidot se oztavaat sami da se spojat. Veli ako trebalo po priroden pat da se spojat,toa ke se slucelo i pri prirodno obiduvanje. Neznam,nekako mnogu logicno objasnuvase. Baska,veli poveke praktikuvame transferot da go vrsime na 5tiot den,a ne na 3tiot kako sto obicno se pravi po drugite kliniki. Sakam da ve prasam dali vo Remedika mozam sama da si pobaram procedurata da mi ja napravat so ICSI metoda?!.. A isto taka so parot pred ivf,a posebno so zenata rabotel i psiholog,koj ja priprema zenata za celiot proces i za mozniot ishod od seto toa(pozitiven ili negativen) A mene iskreno da vi kazam,periodov navistina mi treba strucno lice za mojava psiha,deka ke pobudalam od razmisluvanje,sto ke bide,kako ke bide,dali ke uspeeme,sto ako ne uspeeme,kako ke izreagiram na terapijata,dali vooosto ke dojde do transfer....itn
Only44you,dali ti stigna nekakvo pismo denes vo vrska so vaucerot? Mene pred nekolku dena mi se javija za 4D ehoto,a denes mi stigna i pismoto deka baraat 4D eho. Jas toa go napraviv vo cetvrtokot, pa sega ke vidime. Verojatno tvoeto baranje e odobreno. Ti pustam sreka,pa da pocneme so pripremi zaedno
Ниничка, може да пратиш линк од интервјуто? Прашањата е нормално да ти се вртат во глава. Тоа значи дека си целосно посветена на постапката и желбата за бебенце. Во странство колку што читам, разговорот со психолог е задолжителен. Верувај, постапката (боцкање, пункција, трансфер) е гола вода. Емотивна турболенција се доживува во втората недела на чекање.. @Ninichka ми се чини брзо ви одговориле.