@Milicka* , чини околу 11.5 лева (~350 ден). Во пакувањето има 90 таблетки. И јас ја земам од Бугарија, немам искуство со онлајн нарачување.
zdravo laparaskopija se pravi koga posle edna godina nezastiten seks nema bremenost,i dokolku so spermogramot e se vo red normalno sekoj problem go baraat kaj zenata toa e vid na operacija koj vleguvaat preku stomakot so tenki instrumenti i ja razgleduvaat matkata jajnicite jajcevodite dali e so niv se vo red i tolku,obicno se lezi eden den i drugiot den si odis doma
aha e sega dali mora da se pravi laparaskopija ili moze odma na inseminacija или инвитро mislam koja e pridobivkata na laparaskopija?ot ko ke ja napravam mozes prirodno da se ostani bremena ili toe samo za da vidat dali e se vo red.mene malku mi e strav pa ako moze nekoja da mi kaze so ima praeno kakva e postapkata
Дали имаш направено проверка на проодност на јајцеводи? Дали некој др.те советувал дека треба да правиш лапараскопија,дали имаш потреба од истата?
Ti prvo odi napravi celosno hormonsko ispituvanje na endokrinolog ija a vo meguvreme planiraj si za laparoscopija ako hsg ne ti e vo red obicno togas se prave laparoihisteroskopija
Глупости!!! Еве читни си.. https://mac.doctorsask.com/what-is-laparoscopy Ако не си почнала од никаде, само се обидувате и нема бебе прво нешто што се прави е хсг секако покрај претходно направени брисеви, хормони, ехо, за мт прочитав имате спермограм и дијагноза.. Па по хсг то ако каналите се запушени ќе треба лапаро можеби, а може и за време на интервенцијата кога се вбризгува течноста да се отпушат (ако и се запушени нели)..
Здраво женски...нова сум на форумов,ги читам вашите искуства и сакам да прашам нешто...веќе 10 месеци пробуваме за дете меѓутоа ништо од тоа...ги направивме сите испитувања и јас и сопругот...кај мене се е во ред меѓутоа сопругот има проблем...направи спермограм и резултатот не испадна баш најдобар...се спремаме за ин витро,но прво ги чекаме резултатите од кариотип...ме интересира колсе шансите да останам бремена од првото ин витро...ви благодарам
Тоа зависи од многу фактори, годините, проблемот што го имате, реакцијата на организмот на стимулациите, искуството на докторот, среќата која ќе те прати при обидот, итн. Имам читано многу статистики, мислам дека 30% шанси од обид можеби е ок бројка. Многумина сепак успеваат од прв пат. Среќно!
ama jas imam napraveno i proodni mi se kanalite samo problemot e so imam pcos zato me zbunuva zosto da pravam laparoskopija sega drugiot ciklus ke probame so klomifen i posle ako ne uspejt sakam inseminacii zaradi so moram deka preku fondot.a i drugo me interesira kolku pari cini invitro na svoj trosak? sega naredniot ciklus ke probame so klomifen i posle ako neuspejt ke pocnam da sobiram rezultati za invitro preku fondot hsg mi e se vo red proodni mi se kanalite
A hormonite site ispitani li ti se mislam na androgen ite hormoni na insulinot imas li napraveno ogtt test so insulinemija vrz osnova na sto ti postavija dijagnoza pcos
@unigue30 на приватно ивф чини околу 3000еур. Најдобронамерен совет побарај барем уште едно мислење пред да се одлучиш за лапароскопија. Никој не сакам да кудам ама општо познато е дека плодност ја форсира лапароскопијата, а воопшто не е евтино... Ти посакувам многу среќа и за скоро да си трудно
da da bas i jas taka mislam fala mnogu se so sakas da ti se ispolni i tebe doktorot mi veli sakas laparaskopija sakas invitro ama jas mislam prvo inseminacija pa posle da apliciram za invitro preku fondot.
E sto tolku sum napisala pa kao "gluposti" kako da i objasnam so prosti zborovi ako ne pa ima internet neka se educira,a site nemozeme da imame sovrsen recnik za izrazuvanje kako tebe ccc
Jas mislam deka ne e toa nie kako sakame...doktorot treba da kaze sto e podobro...sepak in vitro ne e taka ednostavna postapka vo sporedba so inseminacijata...moe mislenje ☺ i ti posakuvam se najubavo
Ti prativ licna poraka na mene deneska mi donesea neofolik meta po cena od9,50leva Sakam da prasam od koga pocnavte so kleksan kolku denovi pred et ili pred punkcija I vaucerot dali vi go zemaat odma vo new born klinik otkako ke pojdete da se dogovorite so dr ili ne koga vi go zemaa vaucerot prasuvam oti treba dapocnam so IVF a vaucerot mi vazi do18 April
Со клексани почнав од пункција. Ваучерот заверен од матичен гинеколог го носиш на денот кога ќе се договорите со докторот да започне ивф. Среќно!