Моето второ ин витро мила го правев кај др. Петановски и си имам 2 и пол месечно ангелче. Само позитивно искуство. Прекрасен доктор. Ви посакувам среќа
Ti blagodaram mila bas mi e milo neka ti e zivo i zdravo bebusceto se nadevam i nie ke docekame takva radost
Стварно чудно.А зошто баш Димитров ти го кажал?И така си замина без објаснување ни ке се чуеме ни ништо?
Da ne znaete od kolku pocnuvaat na klinicka biohemija? Imam prioriteten upat i sakav sabajle da odam..a posle sum na transfuziologija so zqkazwn termin.kako odi tamu? Ima mnogu guzva?
На клиничка биохемија почнуваат од 7:30, меѓутоа има луѓе кои си чекаат пред 7. Но, брзо оди откако ќе почнат.
Fala mnogu. Na transfuziologija imam termin 11.20 ama ke odam vo 07.30h na biohemija i ako stignam pobrzo na transfuziologija ke me primat pred termin?
А можеш и да одиш на трансфузиологија и за да не тр боцкаат 2 пати да ти наполнат една епруветка за на биохемија Јас така правев
Aham..a bidejki imam termin tamu duri vo 11.20 bi me primile li vo 7.30 sabajle? I uste nesto gladna zedna ima vrska?
Iskreno ne gi razbiram mnogu ovie medicinski poimi...samo znam deka se spremavme za inseminacija i otkako izleze rezultatot od spermogramot doktorot rece ne moze insemimacija so vakov rezultat...taka da pocnav sega da gi sobiram potrebnite dokumenti za in vitro...pa se badevam deka ke uspeeme...
Па зашто кај Димитров одам веќе 4 години,ама сакав да сменам. Не кажа ништо само замина. Му се виде тежок мојот случај изглеа, каде се изгледа во ред ама нема бременост. Незнам што да мислам стварно. Искрено сакав да одам кај него, ама маж ми нејќе да чуе за Систина. Имаше лошо искуство со болницата. Се надевам ќе го убедам Абе душо тоа е и поентата, нејќам да брзам да правам пак трансфери без да се открие причината зашто не се имплатира ембрионот. Едно финансиски не исцрпува, друго психички. Мислам дека уште еден неуспех и ќе полудам. Затоа се договоривме да одиме пополека и божемски да елиминираме причини, ама не испадна ништо од договорот.
Успехот на докторот не е само за лесните пациенти, туку напротив, со најтешките. Некогаш најтешко е кога е навидум се' во ред. И јас ти го препорачувам Ивановски. Мислам дека посматра попосветено и гледа повеќе аспекти од другите. Пренатрупан е со работа, ама не сум почувствувала дека брза при работата. За термин само ќе почекаш. За жал, освен Петановски, за различни работи сум имала контакт со повеќето доктори кои се спомнуваат често на форумов.
и ние сме исто со машки фактор...олигоастенозооспермија. и иста ситуација...се спремаме за инсеминација - и кога ги видоа резултатите од спермограмите - нема шанси за инсеминација. Не сакаа ни на мое инсистирање - и тоа во приватни клиники...треба голема бројка- не знам точно колку - пошо има колку минимум треба да останат после обработка за воопшто да земат предвид инсеминација. кај нас беше 0,1мил/мл и 1,2 мил/мл-4-5% прогресивно подвижни...
После 2 неуспешни инвитра, ги правев кај трајковски во њу борн,имам уште 5 замрзнати ембриони , последното беше во декември, сега сакам да се обидам кај ивановски во систина па ме интересира дали може ембрионите да се префрлат во систина и да одаме со трансфер со замрзнати , да не биде класично инвитро, планирам пред да одам на консултации да направам микробилошки и да испитам хормони на трет ден.дали има некој вакво искуство со префрлање на ембриони во др клиника.поздрав и убав ден