Jas kolku sto znam za inseminacija potrebno e minimum 2 mil...nie imavme ispod ovaa granica...ne insistiravme za inseminacija zosto doktorot mi izgledase dosta siguern deka nema da uspee...ne sakav da gubam vreme i se resiv odma za in vitro...sega so Gospod napred ke vidime sto ke bidne...
И јас сум кај него и исто нема проблем а не се имплантира плодот,ама не се испонашал така...Баш се видовме кога доплакав за замрзнатите ембриони,и многу беше фин,ме праша што правам што пијам сега,видел дека не нема скоро година се понадевал дека сум забременила.Му кажав уште дека одмарам не пијам ни витамини освен хомеопатски лекови,го зема картонот мој пак разгледуваше и ми даде некои апчиња замена за кломифен со шема и прегнил да се боцнам матичниот да ме следи,ама јас дека со хомеопатија пробам уште некој месец,не ги земав апчињата.Незнам што да ти кажам,многу културен и фин е со нас а баш и кај нас е идиопатски стерилитет.Да не сте го навредиле нешто да сте го спомнувале често Димитров што ви кажувал,па ви рекол одете си кај него.А можеби и смета дека Димитров ти го знае организмот и смета дека побргу ке стасате со бременост кај него отколку он сега допрво да ти го учи организмот.Ама мислам требало подобро објаснување да ти даде. @bella.gk можеш да ги префрлиш,звони во Систина ке ти објаснат.
Абе душо незнам што да кажам. Праша кај сме оделе, што се правеле и нормално кажав кај кој доктор. Немаше ништо со што би го навредила. Му рековме дека имаме уште 3 ембриона и ако може да ги префрлиме и тамо да правиме трансфер или да почнеме се од почеток. На првиот наш разговор самиот тој ни рече да не брзаме и да побараме што е проблемот за неимплантирањето, па потоа да правиме трансфер. А толку бев среќна кога бевме на консулатацијата, убаво не прими,не сослуша, виде што имаме документи. Внимателно ги разгледа. И со маж ми рековме продолжуваме кај него. Може не му бил денот
Не е оправдување не му е денот...а и не е тоа мислам.А ја слушам и Татјана Гружановска од њуборн на фактор здравје.Ме бендисува и она детална е.
Девојки денеска правев хистероскопија на ГАК,добро поминав. Е сеа од таму ми дадоа само вибрамицин и некои капки да пијам 5 дена, а кога му се јавив на Трајковски да му кажам дека сум завршила ми рече да пијам Цикло прогинова еднаш дневно 21 ден и Естрофем 3х1 11 дена. Дали некоја примала ваква терапија после хистеро и за што се овие таблети? Фала
И јас кога правев хистероскопија во Ремедика исто пиев циклопригонова и естрофем после интервенцијата
Девојчиња ако на некој му требаат вагиналети за кандида или микоплазма( не дај боже на никоја да треба) пишете ми. Имам поприлично доста кутивчиња , со задоволство ќе ви пратам. Некои амерички се, ефикасни биле
Да јас пиев циклопрогинова тоа е за регулирање на менструацијата како што знам така ми кажа и докторот пиев нешто друго за инфекции можеби и естрофем тие за инфекции ако не се лажам
Естрофем ти е за ендометриумот . За негово задебелувања. Циклопрогинова за регулирање на циклусот, а антибиотик ( вибрамицин) за да нема инфекции од зафатот. Добра ти е терапијата. Земи си само барем витЦ од 1000 мг
Фала ти срце,секако планирав вит Ц на своја рака..бацки Од ГАК само вибрамицин и капки едни за евентуално крварење ако имам.Другото др.Трајковски,па се налутиа кој им реков да ми дадат рецепт за тоа. Јас кај Јовчевски бев,ти?