Jas piev od vtor den od ciklus mikroginon I gi dopiv a posle histeroskopijata Dr trajanova mi dade estroferm
Повели,јас од утре треба да почнам да ги пијам.По 15 капки но не разбрав колку дена. Ќе прашам утре и ќе ти кажам.
Мене капките ми ги даде др Зоран од чаир,ама рече дека тие се давале по пропис но он не ми ги препорачува,многу болело стомак од нив,се даваат за да се исчисти убаво матката и повеке крвариш.Исто циклопрогинова ми даде и он а после Трајковски ми даде плус и естрофем слично ако не и исто како тебе ми беше терапијата.Без грижи.За капките Трајковски ми рече ептен ако долго и многу крварам дури тогаш да ги пијам.
Znaci jas krvarev samo na denot na zafatot.do vecerta nemav nisto a i tofovski mi rece deka septumot bil mnogu mal.neznam sto da mislam.vo momentov imame familijaren problem i glava neznam kaj mi e,barem da zemam vibramicin za infekcija.nemam pamet veke
Вибрамицинот обавезно се пие и јас пиев.Тоа после интервенвија обв го даваат.Јас крварев на денот и наредниот повеке и после третиот ден скоро и да немав.Па после еден ден или два пак почнав да крварам како менстр.Тогаш Трајковски рече почекај ако крвариш многу уште неколку дена,земи ги капките.Ама фала на Господ се намали и прекина после некој ден.
Епа драга и ние сме со истата дијагноза и истата бројка... плус две неуспешни инвитра и се спремаме за трето.
а дали правевте некои дополнителни испитувања на спермата? или само спермограм и спермокултура и преглед на уролог?
Ако пиете антибиотик, да не заборавите да земете два-три пати на ден и пробиотик минимум два часа по антибиотикот и б-комплекс.
И јас немам крварење,малку само кога ќе се извришам но ќе прашам за капките а вибрамицинот ќе го испијам 5 дена.
Се слушнав со Трајковски и само денес и утре треба да ги пијам, 3 пати по 15 капки. Ако треба некого инфо слободно да ми пише. Поздрав
Правевме се сто можеше, спермограм, спермокултура, преглед на уролог, хормони,кариотип, микроделеција.... се е супер. Сега почнавме на акупунктура па ни ветуваат подобрување на спермата по 10тиот третман. А да примаше он и фостимон и прегнил и не дадоа резултати
Морам да си се пофалам. Хормоните ми се бомба Подобрување за 80% од пред 5 месеци. Поднесов за втор ваучер
Браво!! Од суплементите? Храна? Естрадиол обично сакаат околу 50 или понизок, барем мене така ми кажуваа.
Ваљда од суплементите и витамините. Пијам еден тон. И по 50 таблети дневно некогаш ми идат. Знам за естрадиолот дека го сакаат до 55. Ама па мојов секогаш беше околу 100. Ајде арен е и вака
@Bubce38 и @Nadja_22 под 50 им треба кога се оди на стимулиран циклус. За вака на природен циклус во гнаица ако е е добро. Браво за @Bubce38.
Долг е списокот ама еве се ќе напишам по колку пијам * Л Аргинин 500мг 1*1 * Л карнитин 450 мг 1*1 * Селен 50 мг 2*1 * Мелатонин 1 мг 1*2 навечер *Витамин д3 2000ие 2*1 *Фолна 1*1 *Витамин Ц 1000мг 2*1 *ВитЕ 400мг 1*1 *ВитЕ 200 мг 1*1 *Мака 1000 мг *1 *Спирулина 3*3 *Артичока 3*1 *Омега 3 1*1 *Магнезиум 400 мг 1*1 * Калциум 2*1 *Бедоксин 2*1 *Метформин 500 2*1 *Коензим ку 10 пијам по 200-300 мг.дневно *Неуробион Форте 1*1 *Пентилин 400 2*1 Ваљда се напишав Плус на сево ова и аналгетик почесто. Глава ме боли За возраста Влезена сум у четвртата деценија . За исхраната. Гледам да внесувам повеќе протеини, зеленчук. Благото го намалив скроз. Ослабев повеќе од 10 кг