Не не. Не мислев за оваа сега најновата. На @babydust и' кажував дека чекав ваучер, но дека ми побарале уште една инсеминација бидејќи имав три. Оваа сега е четвртата за која не знам дал е успешна или не е. Немам нов одговор, рано е за тоа. Ми кажаа дека наредната недела ќе е ставен мојот случај на прегледување. Сега ќе уживам, нема да се замарам.
Значи се што е во ваши раце сте направиле.Удри сега на уживанција и релаксација.Ти посакувам убави вести за 2 нед.
Denes ja ispitav tiroidata I prl I endokrinologot mi rece oti treba da mi ja namale dozata na eutiroks ama oti sum zapocnata so IVF nema da mi ja namale a prl mi bese 15,6 I mi rece za IVF se tolerira do 16 ama mnogu se nervirav tie denovi imozda zatoa e taka na temata tiroidna zlezda imam pisano se sto pijam jas za tiroidata
Сакав да споделам нешто. Се слушнав со мојот доктор кој ќе ме води низ ова ивф. Вчера испитував гликемија и огтт тест ( тој скриениот шеќер со шеќеровата вода). Ми излезе одличен , во убави граници.( и последните 3 месеци исто ми е супер). Се консултирав со докторот дали да продолжам со метформин. Ми кажа- обавезно , па од него ти е и дојдено до ваква убава состојба на хормони и јајници ( со убав број антрални фоликули). Е ај сега де. Ќе си пијам, ќе си кркам и ќе си слабеам
Јас ептен сакам да го пијам . Мм " мрмчеше" као демек можда не требало веќе. Сега коа ми кажа Др да продолжам, мм ми вика: Ти за трудница се спремаш или за манекенка. Слабееш , на масажи ми идеш, лицето ти е џам ( од ку 10 најверојатно) сумЉива си ми вика
Ја домашно наше,на Алкалоид тој го пијам од 500 што е,искрено се надевам наредна контрола да ми го прекине па ќе видиме.
И ја така мислам,ама кога ќе одам на скрининг ќе отидам и докај Димитров да видам што ќе ми каже,сепак он ми ја води терапојата.
Сумљива една Ова со лицето и мене ми е така Што од третмани, што од козметиката, но мислам дека ку10 има голем удел и нема шанси да го прекинам. А мм виде дека се подмладив, па и тој бараше да ги пие. Сеа ѓоамити дечко и девојка сме. Шо бе, се спремаме млади родители да сме
Штом имаш воведено метформин и има проман во хормони ниту еден лекар нема да ти го прекине метформинот. Заклучокот е дека заради метформинот се подобрило нешто. Инаку се пие до 12/13/14 недела. @Tukituki ако е се во ред на скрининг, а ќе биде очекувај да ти прекинат и метформин и прогестеронска поддршка ако ти ја вовеле.
Леле исти е и мојот у веза со ку 10. Само бара повеќе и повеќе. До скоро апче у уста не ставаше, сега уште нерасонет вика дај спремај терапијата. *Не само лицето. И косата, ноктите , се ми е ојачано
За регулирање на ниво на инсулин и на ниво на скриен шеќер. Помага и за квалитет на јајце клетки кај жени со ПЦОС.
Мене ми поттикнува овулација. Немам покачен шеќер и инсулин, нити полицистични јајници. Меѓутоа откако почнав да го пијам, секој месец имам овулација.