Chestitki Stefani,so lesno da si ja iznoses bremenosta i vo najskoro vreme site da se iscistime od temata.....;*
Ne be srcka , nisto ne mi e stignato. A bas sakav jas denes da ti pisam da te prasam da ne znaes otprilika koga ke stigne bilo sto??? Ti pustam i jas premnogu srekja i te guskam najsilno i edvaj cekam da gi pocneme pripremite zaedno
Samo sto go izgledav intervjuto, ubavo si zboruva covekot. Dava nadez. No kako I da e jas imam uste dolg pat do tamu. Moram da gi napravam uste 3 inseminacii. Mozebi ke otidam na konsultacija koga ke go zemam odmorot.
Ke ti stigne kade i da e. Jas od nekoi izvori razbrav deka vo vtornik ke se sostanuva komisijata,pa sreda verojatno ke imame odgovor A ti zdravje boze,kade planiras da go pravis IVF?
@blessed2 , sakam da te prasam, koj te pregleduvase, t.e so koj gi pravese prvite konsultacii, so embriologot ili so doktorkata?
Zdravo na site eve sto najdov denes pa da si znaeme Почитувани, Newborn Clinic од Јануари 2015 соработува со ФЗОМ (Фонд за Здравстваено Осигурување) за in vitro оплодување. Сите пациенти кои се заинтересирани за ин витро оплодување под ФЗОМ може да не најдат во нивнит систем како ПЗУ ТД ИНАННА СИСТЕМ. За повеќе информации јавете се на 077 443 443 или посетете ја нашата клиника.
Kade ste devojcinja?!.. Komisijata ke se sostanuva vo cetvrtok. Mene denes mi e treti den od ciklus. Otidov od sabajle kaj mat.ginekolog, i vikam dajte mi upat da ispitam hormoni. Vika zosto?! vikam ,sakam da si ispitam hormoni,cisto da vidam kako se,deka vo Fevruari prolaktinot mi bese na gorna granica,piev togas dostinex,pa da vidam dali e sega vo red,a sakam i dr.hormoni da si gi proveram. Veli nemas potreba,od Fev.do sega nema razlika... Abe se iznamaciv eden upat da mi dade. Ete da si se pozalam tuka.
Navistina ne mi se jasni ovie maticnive, zosto ne sakaat da davat upati??? Jas zaradi taa rabota na privatno si gi plativ vo januari, oti ne mi dade upat maticniot.
Aaa ne,jas ne izleguvam od ordinacija dodeka ne mi dade upat. Barem ona sto ne moram na privatno da go pravam. A eden hormon na privatno e 1000den. Vaka za site hormoni pominav so 500 den.
Мојата матична е цар за ова. За се што треба одма даваат упат. дури и не мора со неа да се гледам. Само се јавувам на сестрата она пишува, јас одам си земам Вчера ме убеди да правам имунолошки испитувања за кои ми даде приоритетен упат бидејќи немаше термин.
кукле не ти треба приоритетен упат за имунологија бидејки не работат со мој термин, ти треба само упат од општ матичен за тебе и за сопругот со дијагноза INFERTILITAS PRIMARIA и толку тие знаат таму што треба да се испита, само да напоменам дека испитувањата се скапи 7000 за двајцата. На трансфузиологија треба само за тебе и е поевтино околу 1300 . Ако ти треба помош за испитувањава тука сум
Da prasam za hormonive dali se vo red?!.. FSH 8.34 LH 6.79 PRl 17.4 Estradiol 55.3 FT3 5.0 FT4 16.8 TSH 1.66 Maticnata ne raboti posle 16h.,pa da ve prasam kako vi izgleda?!.. Kukla21 ? Tnx
Е па немаше термини. Јас приритетен имам. А таму кога ќе одам само се боцкам или? На транафузиологија треб да одам. Ниничка, топ си