Бебињата немаа место за растење повеќе. Немаше лакуни матката, ама беше целосно оптегната. Искрено @Meckicja никој не ми кажа ова ти е од аденомиозата, но велеа дека нема место за растење.
3.000е само пункција и трансвер не е сигурно па макар имало и покачување, а со плус терапија може, а може и повеќе ќе излезе
Прашав во ФЗОМ, според нивниот протокол, покриваат само четири вида на терапија, и тоа: Фостимон, Мерионал, Менопур и Пурегон. Гонал Ф, дефинитивно не!
Да, баш така, со се, вклучувајќи терапија, прегледи, хормони, пункција и трансфер е околу 3000 евра, а може и повеќе да излезе. Но, оваа цена е за долг протокол, ако има повеќе јајце клетки. Природен циклус или природен модифициран со мала стимулација е околу 1500 евра (мене толку ме чинеше). Трансферот во овој случај е 38000 ден.
ovie i se dadeni na drugarka i toa prv pat gledam vakvi penkalce sama da si gi stava podkozno uste podobra varijanta.
Колку многу? Јас кога купував Гонал Ф, разликата беше околу 300 ден повеќе во однос на фостимон (1480 ден еден Гонал Ф, или блиску до таа цена).
Gonal f 450 iu mn pojaki so toa sto edno penkalo i e za 2 dena a toa e kako da primila 3 gonali od 75 iu ili toa e 225 iu dnevno. I gi dale vo remedika za prvo ivf preku fzo
Мене дури сега ништо не ми е јасно....како тогаш Ремедика и Њу Борн ги даваат на тие со ваучер . Да се дополнам еве што покрива фонд,гонали ги нема на список.
Не знам како може да им ги даваат, кога од Фондот ми кажаа дека не ги покриваат. Може секој да се јави и да праша, не е тајна тоа, а ова со Ремедика и Њу борн не ми е јасно што е работава...
Еве и јас се јавив у фонд. Не дека не и верувам на @Недопирлива5 , ама се јавив за секој случај да прашам од кога е тоа така. И ДА , не го покривале гонал ф од никогаш ми кажаа. Им кажав дека во Ремедика и Њуборн ги даваат, они викат нема шанса. Пак и се јавив на пријателката која правеше у декември. Милион посто и дале у Ремедика 30 комада, ми вика - ќе ти ги дадам тие 4 што ми останаа. Чекам да ми јави, да види што пишува на извештајот , дали како терапија пишува гонал ф. Исто така па ич,ама ич не верувам дека @Ano е грешка дека како терапија добила гонал ф со ваучер