Вонтелесно оплодување

Дискусија во 'Бременост' започната од pozitiv, 30 ноември 2009.

?

Кој доктор е ваша препорака за ИВФ постапка?

1. д-р С. Лазаревски (Систина)

259 глас(а)
    15,3%
  2. д-р М. Ивановски (Систина)

196 глас(а)
    11,6%
  3. д-р М. Поповиќ (Систина)

58 глас(а)
    3,4%
  4. д-р С. Адамова (Систина)

35 глас(а)
    2,1%
  5. д-р К. Кузеска (Систина)

19 глас(а)
    1,1%
  6. д-р З. Петановски (Ремедика)

98 глас(а)
    5,8%
  7. д-р М. Хаџи Лега (Ремедика)

77 глас(а)
    4,5%
  8. д-р Г. Димитов (Ремедика)

110 глас(а)
    6,5%
  9. д-р Т. Гуржанова (Њу Борн)

106 глас(а)
    6,3%
  10. д-р В. Трајковски (Њу Борн)

308 глас(а)
    18,2%
  11. д-р С. Сапунов (Санте Плус)

8 глас(а)
    0,5%
  12. д-р Т. Трпчевски (Плодност)

275 глас(а)
    16,2%
  13. д-р В. Органџиски (Органџиски)

32 глас(а)
    1,9%
  14. д-р С. Органџиски (Органџиски)

56 глас(а)
    3,3%
  15. ГАК (Сите доктори)

47 глас(а)
    2,8%
  16. д-р Е. Исјанова (Ултрамедика)

9 глас(а)
    0,5%
  1. Ninichka

Ninichka Истакнат член

Се зачлени на:
    21 ноември 2014
    Пораки:
    801
    Допаѓања:
    2.134
    :dance::dance::dance::dance::dance:
    Fala ti kukle na brziot odgovor :hug:
    Samo me buni prolaktinot ,neli pred ivf treba da e okolu 12 ?!..

2. kukla21

kukla21 Мама Член на тимот

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.740
    Мене ми кажа Лазаревски идеално било до кај 15/16. Блиску си ти. Не се грижи.

На Ninichka му/ѝ се допаѓа ова.
  3. emkaemka

emkaemka Форумски идол

Се зачлени на:
    1 јули 2013
    Пораки:
    7.938
    Допаѓања:
    111.699
    Jas kolku sto razbrav te prakaat na imunoloski ispituvanja i znaci toa ne e na Transfuziologija tuku na Imunologija, toa ti e nekade kaj fakultetot pred Infektivno, vo niska belo so bordo baraka. Inaku mene za tamu mi baraa isklucivo upat od specijalist, i me vratija so upat od ginekolog i maticen, i ne e so termini. I neznam za koi se ispituvanja te pratile ali jas koga pravev cekav 3meseci i na kraj so zakani se javuvav i vo Ministerstvo za zdravstvo za da mi gi napravat, navodno za tie nekakvi ispituvanja sum bila samo jas i aparatot ne go pustale samo za eden?????? I ironijata da bide pogolema otkako mi izleze rezultatot OK pisuvase obrazlozenie na nego, no neli vo sifri i edvaj najdov doktor da mi go procita, razjasni ubavo. Taka da srekno za tamu, odnapred da si znaes deka e haos, sigurno ke ti recat rezultati za 2 nedeli, ali.....:)

4. kukla21

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.740
    Ќе видам во петок, па ќе пријавам шѕо сѕм направила.

5. alisijad

alisijad Популарен член

Се зачлени на:
    1 март 2015
    Пораки:
    3.305
    Допаѓања:
    6.765
    може да не ти го примат приоритетниот бидејќи не работат со мој термин, на имунологија се прави вродена тромбофилија кај двајцата ( испитуваат генски мутации) хла типизација, и автоантитела ги има околу 30, кај сопругот треба само спермални антитела, додека на трансфузиологија треба упат само за тебе може и од гинеколог може и општ матичен, земи приоритетен за таму зашто нема слободни термини, таму треба да испиташ protein s, protein c, LA, d-dimeri, osnovni testovi na hemostaza, koagulaciona aktivnost na AT III, APTT .
    Резултатите од имунологија за месец до месец ипол, од трансфузиологија за 10 дена.
    :)
    Инаку на имунологија мене ми беа мошне фини имам пишувано дека ми викнаа и доктор кој се ми објасни те боцкаат и тебе и сопругот плаќаш и тоа е тоа, само да ти кажам за хла типизација е 6400 за двајцата за да не платиш ,како потпишуваш таму за донација на коскена срцевина ама си нема врска тоа ниту ке ти се јават некад а и да ти се јават дека се совпаѓаш со некој не е задолжително, ние така направивме пошто вака многу скапо се ке искочеше.
    За упатите јас бев со упат од општ матичен , пред тоа бев прашав ми рекоа за тебе може и од гинеколог може и од општ. А и сега што читам по форумиве што правеле брзо исто така е. Инаку имаш вродена тромбофилија и во ману не знам што е разликата ама таму е 450 денари, а тука е накај 1700.

6. kukla21

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.740
    А на транафузиологија одиш се боцкаш и толку? Си завршил работа? Од колку работат?

7. alisijad

alisijad Популарен член

Се зачлени на:
    1 март 2015
    Пораки:
    3.305
    Допаѓања:
    6.765
    Работат од 8 мислам, јас да ти кажам имам таму врска сестра и отидов само со упат назначен што испитувања треба а тие се сите истите што ги пишав горе ги даваат на сите , ме боцнаа платив и после само кога беа готови трансфузиолог ги виде, е сега за другиве мислам треба со приоритетен упат да одиш да збориш со доктор ти ја препорачувам доктор Рака, феноменална е, и она може да ти назначи што да испиташ па да те прати во лабораторија, мислам петок дека беше она ама не сум сигурна, можеш на мој термин да си видиш до кога има прегледи во амбуланта кога завршува со нив идат оние со приоритетни.

8. kukla21

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.740
    Не те сфатив за што ми пиша? За трансфузиологија или имунологија?

9. alisijad

alisijad Популарен член

Се зачлени на:
    1 март 2015
    Пораки:
    3.305
    Допаѓања:
    6.765
    за трансфузиологија ти пишав таму е покомплицирано гужви големи, на имунологија брзо се завршува нема воопшто гужва, влагаш даваш упат те боцкаат, ако сакаш ке ти викнат доктор за разговор ако не не мора и толку, боцкаат од 8 до 1 ипол.

10. emkaemka

emkaemka Форумски идол

Се зачлени на:
    1 јули 2013
    Пораки:
    7.938
    Допаѓања:
    111.699
    Mene ispituvanjava sto gi nabroja alisija deka gi pravela na Imunologija mi zemaa krv za niv na Transfuziologija I oni mi gi pratija jas kaj dr.Jani bev no sega on neraboti poveke so pacienti I rezultatite gi dobiv za nekoi 3nedeli. A na Imunologija mi ispituvaa antitela na DNA 3 bea. A vo MANY ispituvanjeto e poinakvo neznam kako poinaku ja gledale DNK ta, znaci ne e bas isto so toa od Imunologija. Inaku mene ispituvanjava mi se praveni vo dekemvri

11. darcy

darcy Популарен член

Се зачлени на:
    14 февруари 2011
    Пораки:
    2.177
    Допаѓања:
    5.896
    Jas ispituvanja pravev vo MANU, ne na imunologija, tamu ne bockaat tuku se nosat epruveti.
    Za transfuziologija najvekje od se trebaat nervi ili jaka vrska. Vo odnos na niv ostatokot od klinicki centar ( koj znaeme kakov haos e) deluva ko Klinika Schvarzvald :x

На Bozica1980 и kukla21 им се допаѓа ова.
  12. kukla21

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.740
    значи да барам врски :)

13. darcy

darcy Популарен член

Се зачлени на:
    14 февруари 2011
    Пораки:
    2.177
    Допаѓања:
    5.896
    Apsolutno

На kukla21 му/ѝ се допаѓа ова.
  14. kukla21

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.740
    Значи за елементарни работи треба да се бркаат луѓе. Убаво и реков на матичната дека ако треба на приватно ќе си правам, она запна зошто да плаќам џабе.. Уф.

15. emkaemka

emkaemka Форумски идол

Се зачлени на:
    1 јули 2013
    Пораки:
    7.938
    Допаѓања:
    111.699
    Od kade deka vo MANY nebockaat, glupost eve mene me bockaa bas pred 2 nedeli bas povtoruvav nekoi mutacii.
    A za Transfuziologija ne ti trebaat vrski I zivci ako si imas termin, barem jas sekogas koga odev so termin, a ne prioriteten si zavrsuvav za maxsimum pola saat.

16. emkaemka

emkaemka Форумски идол

Се зачлени на:
    1 јули 2013
    Пораки:
    7.938
    Допаѓања:
    111.699
    A na privatno jas imam praveno vo histolab site transfuzioloski I me kostase okolu 10.000 den.

17. darcy

darcy Популарен член

Се зачлени на:
    14 февруари 2011
    Пораки:
    2.177
    Допаѓања:
    5.896
    Проблемот е што дел од тие испитувања се прават исклучиво на трансфузиологија, па и немаш опција за приватно. Цената е исто така висока - јас имам платено партиципација и до скоро 3000 денари еднаш-два пати, со целосно плаќање не знам ни до колку би стасало.

18. kukla21

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.740
    Јас се си мислам хемолаб се покрива

19. darcy

darcy Популарен член

Се зачлени на:
    14 февруари 2011
    Пораки:
    2.177
    Допаѓања:
    5.896
    Сега гледам дека во Хемолаб антикоагулантите ги опфаќаат, искрено првиот пат не знам што се проверував, а и ми се смеша што беше тоа за МАНУ (некои Leiden фактор, гени, не знам што). Јас бидејќи фатив врски, не ни разгледував други опции. После малтене секој месец морав за да ми ги следат Протеин Ц и Протеин С (кај мене тој беше проблематичен), Господ здравје да му даде на пријателот. Трансфузиологија плаче за нова зграда и реорганизација.

На kukla21 му/ѝ се допаѓа ова.
  20. kukla21

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.740
    Имам врски за трансфузиологија, ама бре за крв вадење н ми се бркаат луѓе..