@Mimmi39 на проодната страна има помалу фолекули. Во секој случај овој циклус ќе се проба со инсеминација. @kukla21 тој резултат за пролактинот е од ноември, во меѓувреме се симна. И сега на последната контрола пак беше малку над граница и покрај терапијата, па Ивановски ја дуплираше дозата на достинекс за да се симне до инсеминацијата. Заборавив ова да го пишам
Мила моја и мене Ивановски сега, а предходно и Лазаревски ми викаше пиј, не пиј и се така пролактинот идеше горе, доле и мн јасно ради тоа и не успевавме. Достинекс снижува да, но не е терапија за понатаму ќе ти ја прекине по трансфер и сл постапки, почни си уште сега да одиш кај ендокринолог ќе ти даде Бромергон гарант, со него и да останеш трудна ќе смееш да го пиеш. Нека не те убедуваат да почнеш постапка додека не ти се регулира, вака ќе ти го прекинат достинекс и одма пак ќе ти се качи, а со висок тешко да успееш. И секој месец на своја рака оди испитувај си ги сите хормони и давај му ги, не чекај да ти рече ова испитај зошто ретко викаат... Послушај ме и јас се натегав со тие терапии но некако успевам да фатам прав правец....со среќа и без грижи амх и не е прениско исто и фсх ❤
@Amorce2 слично како и кај мене. Јас сум без лев јајцевод и секогаш имав водечки на лева страна, па ете успевав да забременам. Фсх кај мене се крена дури до 14. Пролактинот исто знаеше да ми е 30 и нешто, со бромергон за еден месец го спуштав под 10. Нека си проба инсеминација, шо е Господ никој не е.
Здраво девојки, поздрав до сите. Ако може некој да ме упати за кариотип. Ми препорачаа да правам на педијатрија, таму било побрзо, ама јас не знам како да видам термини за таму за да закажам. Кога ќе пишам кариотип, ми дава за Гак. Фала однапред девојки
И јас закажав за месецов, но, на ГАК. Матичната не ми спомна за педијатрија.. Инаку се чека.. Ми закажаа три недели однапред. И тоа имаше многу малку термини останато јас кога закажував..
И јас закажав за месецов, но, на ГАК. Матичната не ми спомна за педијатрија.. Инаку се чека.. Ми закажаа три недели однапред. И тоа имаше многу малку термини останато јас кога закажував..[/QUOTE] Мене од Имунологија ме упатија за педијатрија. А матичен гинеколог дава упат така? А за мм неговиот матичен доктор? Ти благодарам за одговорот
Мене од Имунологија ме упатија за педијатрија. А матичен гинеколог дава упат така? А за мм неговиот матичен доктор? Ти благодарам за одговорот[/QUOTE] Може и со упат од општ матичен за двајцата.
zdravo devojki sakam da ve prasam dokolku ne go iskoristis dobieniot vaucer od fondot dali toa ke se racuna kako iskoristen vaucer ili ne, jas dobiv vtor vaucer no ostanav prirodno bremena i ne go iskoristiv megutoa gi zagubiv bliznacite i sega sakam pak da probam so in vitro
Здраво девојки.Вака сакам да ве прашам за ваучер преку фондот ќе поднесувам прв пат.До сега ги имам сите испитувања и инсеминации,сано уште спермограм немаме.Кажете ми каде ги поднесувам документите и што треба да земам од кај матичен?Јас немам матичен гинеколог одев на приватно ама ми кажаа дека морам да земам некој документ ама не разбрав баш убаво.Дали можи некоја да ме упати во целата постапка како оди?
И јас скоро поднесував првпат. Документите се поднесуваат во ФЗО кај Црвен крст ако си од Скопје. Матичен гинеколог треба да ти даде еден документ, Предлог за постапка за БПО.