Ми треба мислење, не знам што да правам. Поднесов документ во ФЗО дека ја направив последната инсеминација, но само два дена по инсеминацијата. Се јавив и ми кажаа дека следнава недела ќе ми ги разгледуваат документите. Инсеминацијата е неуспешна, па се мислам дали да им однесам резултат за да не им текне да ме вратат пак и да бараат бета, па пак да чекам три недели. Да им однесам резултат и да го мушнат меѓу документите пред да ми ги разгледуваат?
Ако добро се сеќавам не сум носела документ дека се неуспешни инсеминациите туку само дека се направени. И онака ако би била успешна не би го искористила ваучерот.
А носеше направени инсеминации откако знаеше дека се неуспешни? Чекаше две недели, па поднесуваше? Се секирам да не им е резултат од бета како причина пак да ме одложуваат. Затоа се мислев дали да им однесам за да не ме враќаат пак.
Абе тие се неточни изгледа таму. Јас првиот ваучер го искористив на 08.08 ( тогаш имав трансфер) . За втор поднесов на 08.02 . Значи точно точно по 6 месеци. Вчера се јавувам да прашам до кај е .ми кажуваат дека моето барање е во спорни предмети. Немало поминато 6 месеци, на почеток на март ќе го разгледувале. И викам на таа е како нема, точно има шест месеци и и бројам нели август, септември......,Госпоѓата ми вика: аааа ние така не рачунаме. На прашањето како рачунаат они, добив одговор - ќе ве известиме по е меил
Како рачунаат жити се? Бог да чува. Само бараат нешто да одложуваат, затоа и се плашам дека ќе ми бараат бета дополнително. Ме зачуди со броењево.
Затоа однеси им со време потврда дека е неуспешна иуи. Знам пишуваше една членка овде дека и барале негативна бета од првото неуспешно ивф
Да имаше поминато време. И за втор ваучер кога аплицирав не поднесував бета, ниту извештај за неуспешно инвитро. За некоја од инсеминациите не ни имав документ зошти добив пред да направам тест. Малку е нелогично да бараат зошто може и да нема. Еве јас за некоја од инсеминациите немав проверено зошто добив пред тест. Ама во ова наше земјиче ништо не би ме зачудило.
Женски, едно прашање....во припрема сум за инвитро...со долг протокол. ги завршив контрацептивните, сега се боцкам со супрефакт и ми рекоа дента кога ќе добијам да се јавам за понатамошна постпка, и ко за баксуз јас добив баш попладнево, шо значи ќе се јавам тек понеделник. мислите дека е касно? А и да е касно нема поинаку...
Исто беше и во мојот случај. Точно на денот после 6 месеци поднесов во фонд и кога се јавив да прашам далине разгледан мојот случај ми кажаа дека порано од 6месеци се дадени документите
Изгледа ќе почнеме заедно ние и јас денес попладнево добив и се боцкам со супрефакт јас планирам утре да се јавам можеби ќе ми крене сестрата за понеделник да отидам за Е2.. со среќа дај боже да успееме овој пат
Jas od pon ke pocnam so superfakt togas imam zakazano kaj dr trajkovski Jas denes kupiv od 2,5 od zegin od strumica
јас сум во њу борн...они недела не работат, така да џабе ке се јавувам. ајде па валда не е касно понеделник. дали ти кажаа од кој ден се почнува со стимулациите? јас колку што најдов - од втор ден...така да би требало понеделник да е ок. Ајде како било...прв...втор...со среќа на сите
Ako go imas br na dr trajkovski javi mu se ili pisi im na fb da ti go dadat br na dr I jas vo pon imam zakazano vo new born mene denes mi se javija da me prasaat dali sum informirana za novata im lokacija im rekov da a inaku vo 14 casot imam zakazano kaj niv a vo 8 I pol imam zakazano na imunologija posle imunologija ke odam I na endokrinologija pa vo new born ke bidam celden po bolnici