Ne rabotat vo sab utre ke odam jas kaj dr trajkovski da mi kaze sto kako ke bide inaku uste pijam cikloproginova po tel dr mi rece da pocnam so cikloproginova oti se znaeme mnogu vreme on mi gi pravese inseminaciite koga rabotese na gak A za vtoroto ivf koga bev kaj lazarevski od 6 den pocnav so yasmin na 17 sept na 29 sept pocnav so superfakt na 9 okt pocnav so fostimon do 20 okt I na 22 okt imav punkcija na 24 okt et
Димитров многу често е во сабота на работа, има пункции, трансфери....Доаѓа и во недела ако има потреба. Ако има веќе нешто закажано за сабота, ќе те прегледа. Јави се, прашај, или него или некоја од сестрите.
Ne raboti lazarevski vo sab normalno e ako se ima punkcii I transferi I vo sab I ned da doaga dr ama ako ne ne rab lazarevski vo sab I ned
Ако има потреба секој доктор мислам дека ќе дојде во Сабота. Јас лично бев кај Димитров и три пати до сега доаѓал за викенд. Еднаш за инсеминација дојде во Сабота специјално само за мене да ме види. Вториот пат за стимулации за ивф се видовме во Сабота. Последното за трансфер на смрзнати дојде во Недела (тогаш имаше и други што го чекаа). Прегледи не закажауваат во викенди ама за пациенти што се веќе во постапка сите би требало да дојдат во било кој ден од неделата зашто се работи за темпирање на пункции, трансфери и слично. Со среќа и со лесно.
На ГАК обично даваат контрацептиви и според нив темпираат интервенција. Најдобро сепак ќе ти објасни лекарот што ќе ти ја прави интервенцијата. Ако не ти дадат контрацептиви се прави на ден два по завршување од циклусот кога ендометриумот на матката е тенок.
Pa da mi dadoa nekoibtableti koga ke mi dojde menstr. I mi rekoa 2 ili 3 den da se javam na Gak gladna zedna se. Ama ne razbrav dali toj den ke se pravi.zatoa prasav iskustva.
Имаш ли отворено историја?? Ако не тогаш ќе ти отвараат и ќе зимаат крв за лабараторија па затоа ти е напоменето гладна и ехо ќе минеш, анестезиолог.. Лапаро со хистеро ми правеа на 8ми ден од циклус, претходно ништо не пиев..
Девојки, дали некој почнал со стимулација од 4-ти ден од циклус? До сега секогаш од 3-ти ден почнував, сега ова од 4-ти ми е чудно..
Јас од 5ти ден од циклус ќе почнам со пурегон мислев денес ќе почнам ама сепак тие си ја знаат подобро работата
MImmi39 и saramila09 фала ви за одговорите, ме смиривте малку Многу ми е стресна секоја постапка, уште не научив како да се опуштам и да не мислам на ништо...