Jas sega ke pocnam od vtor den so stimulaciite a od treti den so kleksan cudno mi bese toa malku ama ajde
Здраво девојче, те разбирам во целост за стресот, тоа е најнормално затоа што е ново и неискусено,но пробај да гледаш на работите позитивно како чекорче поблизу до целта и убаво ново искуство во животот што те прави посилна и похрабра.И за крај не се споредувај со никој,туку имај 100% доверба во докторот.Помалку читање,повеќе уживање Ти посакувам успех во постапката и да се радуваме на висока бета
dali posle kriotransfer ste primale prolutex i plus navecer krinon gel.i dali prolaktinot so vrednost 30 ima uloga vo implantacijata
Девојки дали клексаните имаат некоја улога во зачнувањето на ембрионот или нема врска со тоа во последно време многу читам дека примаат клексани..па затоа секој мал детал би ми значел
Клексаните како и аспиринот ја зголемуваат циркулацијата на крвта во матката како и во целиот организам и се даваат за подобро исхранување на ембрионот по имплантација.Секогаш по препорака од др.
@Lavica8 se soglasuvam so @Meckicja zasto mene so vrednost 26 mi dadoa bromergon da pijam 1/4 denot.i taka go drzam 14,15,16 (se dvizi tuka nekade)
Колку што јас знам висок пролактин може да е прочина за неуспешна имплантација. Дури и ос нормалните референрни вредности (до 24) е високо. Треба да е под 15. Клексаните ги даваат или кај пациентки со мутации или едноставно за подобра циркулација како кај мене. Нормално и кај оние што имаат проблем со коагулација.
mene mi bese 30 prolaktinot go orasav dr dali da gi pijam dostinexot rece ne.treba da pravam krio transfer.a prethodno gi piev no ne se napravi transfer zaradi hiperstimulacija pa sega ke pravm so zamrznatite
Prasaj go doktorot za bromergon..mozebi ti rekol ne za dostinex zasto toj ne se pie vo bremenost (ako sum greska neka me popravi nekoj)
да достинекс не го препорачуваат во бременост. Јас пиев бромергон и го пиев до десета недела ако не се лажам.
jas konkretno ke gi primam oti imam vrodena trombofilija Normalno li e da se ima cesanje posle bockanje na superfakt
Се сложувам со тебе во целост, клексани, аспирин, пентоксифилин, кардиопирин ги даваат ради циркулација на матка...стрикно за имплантација нешто нема, "Атосибан" во Систина ставаат ради некое подобрување али дали навистина и какво има влијание незнам ако некоја знае нека пише искуство од оваа инекција.. Мила ти кажаа погоре за пролактин, и јас стојам зад тоа мислење никако со висок пролактин да влагаш во постапка ...мн пати имаме кажано дека влијае на имплантација и успех за бременост па и понатаму ...совет од мене симни го па терај си со мирна глава ...со среќа ❤
Јас имам многу чешање посебно во главата многу и по чело тело како црвено ми се појавува но потоа исчезнува
И јас имав такви неподносливи,чудни чешања. И тилот и челото, нозете се ме чешаше. Ми рекоа на нервна база било. Колку и да викаме не се нервирам е,сепак е стрес,мислиш што ќе биде,како ќе биде. Мене појачана доза на бедоксин ми реши проблемот
@saramila09 Во случајот кај мене и во стимулираниот циклус во ноември и во природниот ивф сега, примав клексан 0,4 заради подобра циркулација. Со аспирин комбинација во размах од 12ч. И во двете ивф примив атосибан за подобра имплантација. Во претходните 2 ивф во плодност не примав ни клексан ни атосибан.
Но што ако докторот не препорачува да земам клексан .. би можела ли јас да му кажам да пробаме можеби ќе помогне нешто мислам дека и фондот ги покрива.. а за тоа што го спомна атобисан ли се викаше докторот ли ти го препиша и пред или после трансфер примаше..