Девојки сакам да земам Естрофем преку фонд, ми се смачи од плаќање на приватно. во аптека ми рекоа требало колку што ми требаат кутивчиња толку рецепти да ми пишеле, а кај матичната ми дадоа само 2 рецепти. Дали ви даваат кај матичната повеќе рецепти? Повеќе ќе пијам ќе ми требаат мозда околу 5 кутивчиња минимум сигурно
Сестрата ко зачудена не знаеше колку смееле да пишат па ај демек 2. Ќе им одам пак ќе земам. По аптеки иначе максимум до 10- ти во месецот има преку фонд, после тоа само приватно
Pa i sega mi e 30.samo sto sega koga go prasav dr dali da pijam pak dostinex mi rece ne treba.inaku jas sega ke pravam transfer so zamrznati embrioni.vo noemvri gi zamrznavme zaradi hiper
veke pocnav so procedurata pijam sega cikloproginova nasabajle prolutex a navecer krinon transferot ke bide za nekoj den izgleda toa e sto e pa ke vidime so ke izleze
A terapija primas li za prl Jas mojot e 14,15 prl I tolku e najdobro za ivf da bide sega citav vo grcija duri I od 10 nadole preporacuvaat da bide prl pred ivf inace pijam bromergon
ne primam za prolaktinot nisto, nez zosto rece dr ne treba a go prasav,a pred dva meseca koga pocnav so postapkata prv pat t9gas piev dostinex
Nez sto da ti kazam jas odam na endokrinolog za prl no mojot bese 80 I se sredi so bromergon na poslednoto merenje pred dve ned bese 14 I dr trajkovski kaza oti ne se mesa za prl dozata na bromergon da si ja odredi endokrinologot dr iskra bitoska
Ne,znaci vaka vo noemvri pravev prvo in vitro i vo taa postapka piev dostinex i si bese vo red prolaktinot, no ne se napravi transferot zaradi hiper,i od togas jas prekinav so dostinex i sega pred da pocnam pak so procedyrata za transfer so zamrznatite go merev i standard mi e sekigas od 25do30 mu kazav na dr i toj mi rece ne trebalo da pijam.znaci sega ke pravam transfer so zamrznatite embrioni epa znam deka taka e pravilno ama ete bidna veke, nemam vreme sega da pijam, jas sum kriva sto ne pocnav da gi pijam barem eden mesec pred da go pravam ovoj transfer