Јас си земав по 4-5 рецепти. Може ќе ги нема во една аптека, ама може да најдат во која ги има уште. Сум купувала по кутивче од различни аптеки. И сакам да кажам на некои да не се прават доктори без потреба и да ствараат паника и прават стрес на жени во постапка. Де прл не знам колку, де тсх до 2,5. Некои студии научни правите?? @lavica82 во мојот циклус каде правев крио трансфер ништо не проверив. Ми бил прл и 22, 23 и ми давале достинекс да пијам, па на "идеално" немав успех. И тсх "требало" да е толку, па мене 3,3-3,5 нормално ми се движеше. Повеќе стрес имав од тука со муабетите до 2,5 да е отколку што доктор ми кажа мора толку. Ај олабавете малку! Среќно на сите во постапка. Помалку стрес, повеќе фоликули, ембриони и бебиња!!
Потполно се согласувам, ептен кажано на место! Верувајте во себе, слушајте си го докторот и следете си го инстинктот! Овој пат не се замарав ама баш со ништо, максимално растеретено, па што сака нека биде. И бидна! Си наоѓав мир како што знаев и умеев, медитирав, слушав мизика, гледав серии... Долг е патот стварно, ама верувајте во успех и имајте верба и трпение! Среќно
Со среќа и успех во постапката! Ти кажав дека треба да го однесеш, ќе те вратеа сто посто, уште две недели ќе чекаше без потреба. Ајде, сега опуштено и да се пофалиш со висока бета!
Така бе кукле , охрабри не. Се изначитавме, тсх 2,8 бил висок , ама 2,5 бил супер. Прл ,страшно било ако е 19, но 17 да било е добро,ама 14-15 пак е идеално. Ако така се "штимаа" и "средуваа" хормоните , што убо ќе беше. Па на мене во исти ден , во иста лабараторија , сабајле во 8 ч тсх ми беше 2,8, во 12ч ми беше 2,2. Само 2 дена претходно ми е бил и 3,1. @0ли честито ваучер. Следната честитка знаеш на што ќе сакам да ја упатам,нели
Еве охрабрување и од мене. Не се замарајте. Докторите веројатно знаат што прават. Јас кога тргнав во постапка беше се набрзина. Почнав со контрацептиви пред да добијам ваучер маж ми беше тој кој што веруваше дека се ќе се среди. Добив ваучер на трет ден од пиење контрацептиви и од таму низ цела постапка бев како во магла. Решив да не се замарам со фоликули ендометриум и слично. Претходно за инсеминациите прашував се паничев. Додуше и Димитров не е некој што мнгоу објаснува ако се е во ред и тоа ми годеше. Не знаев ни колку фоликли гледа, ни колку ми е ендометирум ништо. Спомна уште пред да почнам можност за хиперстимулација заради моите јајници ама рече ќе мислиме на тоа ако дојде до тоа. На ден на пункција рече нема сега трансфер имаш хиперстимулација. Нареден месец рече е сега ќе правиме трансфер само од тоа што го виде на ехо. Првиот трансфер беше успешен. Инаку хормоните никогаш не ми биле за машала. пролактин секогаш ми бил над таа магична граница од 15, но во граници на нормала. Очигледно не било проблем за имплантација. Само верувајте во себе и во лекарот што сте го одбрале.
Исто бев и ја, Димитров само ми кажуваше кога да дојдам и што ќе правиме,никогаш не ми кажа девелина на ендометриум ама пак ни ја не се замарав. Пс.и ја имав висок пролактин(во границаа на нормала ама околу 20) нит он се замараше со тоа ни ја.
Ви благодарам на сите за убавите желби! Посакувам темава да се полни со убави вести и на секоја од нас што побрзо да и' се исполни најголемата желба И тоа отидов си го зедов ваучерот, се премислив да го чекам по пошта да го добијам
Jas nemam mnogu doverba vo dr za tie 13 god borba so sterilitetot ja izgubiv doverbata vo dr mnogu greski se napravija vo mojot slucaj I doverbata mi e svedena na minimum I da jas I da ne prasuvam dr e toj sto treba da mi kaze sto se slucuva kolku folikuli imam kolkav e endometriumot ma bilo da e vo red bilo da ne e on e dolzen da mi kaze