Zdravo jas sum nova prvo na site vi posakuvam uspeh i pozitivnost imam 25 godini i napraveni cetiri in vitra negativni sega momentalno sum oplodena po peti pat i neznam so da mislam uste cetiri dena imam do test se nadevam na pozitivno vi posakuvam i vam uspeh na site...
Еве бидејќи се најдов прозвана за правење погилем доктор од докторите прво сакам да и се извинам на @lavica82 . Ете има многу позитивни искуствакои со повисок пролактин успеале. Конкретно кај мене дел од проблемот беше тоа. Ама кај мене влијаеше на ендометрумот. Откако ги регулитав и ендометрумот ми се подобри, што не значи дека и со друга терспија не може да се среди во постапката. Ќе се извинам и ако некој друг се нашол засегнат од моите коментари. Точно е дека тука сме за да даваме подршка и така треба да остане. @0ли честитки и наредно да се пофалиш со позитивен тест.
Dali da napravam test vo nedela nautro doma ili da cekam do ponedelnik vo nedela e 14 ti den od transfetot??
Само позитивно, ни една битка не е изгубена,освен онаа од која сме се откажале.Бидете позитивни убави девојчиња,да се поддржуваме и славиме заедно за висока бета кај секоја од нас! ❤️❤️❤️❤️❤️
И баш сакам да читам успешни приказни и позитивни искуства, ми влева надеж дека и јас ќе успеам! Немојте да си внесувате нервоза, форумов е за заедничко добро.
Ако сакаш, можеш и порано. Јас добив 2 цртки на 7ми ден од трансфер (втората линија беше многу бледа на 7миот ден, но таму беше ).
Да му смениш на докторот од мерионал на фостимон. Па нели се тоа различни стимулации?! Јас така знам ( иако од скоро ова го разбрав дека тоа се сосема различни хормонски терапии). Фостимон и гонал да се менуваат ДА зошто сепак се исти лекови, ама овие Ај членката сама "сменила " терапија , ама па и тој "докторот експерт" се сложил,предомислил. Според мене фостимон да го смениш со мерионал ми е како место Аспирин да земам да си пијам Аналгин .
Првиот пат кога ги поднесов, после еден месец дома добив писмо. Ама порано дознав дека бараат уште една инсеминација бидејќи им се јавив на телефон да прашам. Откога го доставив документот што го бараа, комисијата после две недели ми ги разгледа повторно документите. Не дочекав одговор, пак им се јавив по телефон.
Dali e bitno vo koe vreme od denotse pravi test jas si kupiv nekoj poubav demek od sur chek bil i mozelo vo sekoe vreme da se pravi vas sovet ve molammm???
Да може но викаат најубаво е со прва урина, демек за поточно...но сепак зависи на кој ден го правиш, а исто мислам али ова не сум сигурна дали е баш вака било битно каков ембрион ти е вратен, наводно со бластоцисти порано можело да покаже на тестот...нека каже некоја поискусна ако има на оваа тема. Мене не ми е јасно дали го бројат денот на трансфер како прв или нулта е ?
Мислам дека нема везе кога се прави. Ти ја пуштам цела среќа за 2 линии. ПС.и ја успеав со замрзнати.