2циклуси пауза па на природен циклус. И бидна конечно. Големо фала за подршката од @joan . Ете ние две сме пример за успешно ивф на природен циклус. Се надевам ќе има овој месец многу успешни приказни! Среќно! Прогестерон депо вечерта пред ет
pa deka jas navecer stavam krinon,pa ne znam sega dali nokta pred transfer se stava ,deka od toa krinonot ko betonirano dole celo so belo duri jezivo mi e
Браво душо, честитки, лесна бременост да имате, се надевам дека ќе има уште многу успешни приказни оваа година. После неуспешното доби циклус и фактички после следниот циклус почнавте одма со постапка, така?
Јас го разбирам револтот на @Софија 88 и за поголемиот дел од постот има право! Низ темава поминале 100тина жени кои успеале, а само неколкумина (се бројат на рака) се навраќаа, помагаат, не ја забораваат. Многу од нив не се повеќе активни воопшто на форумов, но добар дел шараат низ другите теми, а тука секогаш молк.. они си знаат! Но и ,,вие,, не знам по кој пат ќе каже некоја ,,здраво, нова сум на форумов, дрн-мрн и прашање,, и најдоброто го има и она ,,оддамна ве читам,, а одговорот го има во 3-5страници уназад, па ќе прочитаме и жалба зошто никој не и одговара, ова и со ,,стари,, членки се дешава. Не знам за вас ама јас кога се активирав на темава ги исчитав сите од прва до последна страница, па никогаш не поставив прашање ,,што по трансвер, што да јадам, по скали да се качувам ли, боли ли кога боцкаш стимулации, колку трае долг протокол, а краток, упат за кариотип од каде, а што е пак тоа, Таше го бива за доктор..,, најмалку 100поста има со информации за сево ова, сум прочитала и знам. Па за сите нови/стари членови препорачувам да читнете многу наназад, па да дојдете напред, можеби и ќе си го најдете проблемот или барем водич ќе добиете. Инаку во последно време многу нови жени се приклучија на темава (за жал) и искрено тешко ми е да ја следам (тоа е од немање време и неможност да паметам толку нови ликови) но кога и да сум знаела било што секогаш сум помагала. Прееска сакав да и пишам на @Софија 88 , но искрено бебе ми се разбуди и подоцна ја заборавив, кога се вратив веќе беше доцна И уште еден совет, чувствителни сме многу ама немојте толку да ставате на срце зборови или тишина од членки на форум. Да тука сме сите заедно, но сепак во борбата сме сами, сами јас/вие и мм/мт, а тука сме сите блиски, пријателки, другарки, ама на форум, таму се дешава таму останува (е добро чат-пат и надвор ама воглавно..). @Софија 88 чим си читала уназад си прочитала и мои чувства по неуспешна бета, па знаеш дека се ќе помине, мора да помине, мора да сме силни и истрајни се додека рацете не ни се наполнат. Денес беше тежок ден за тебе, исплачи се, биди лута, викај, но утре со нов почеток и мора да биде, знам дека ќе прочиташ и ќе се вратиш, ако не сакаш да споделуваш барем за некој месец известине со статус ,,јас сум бремена!!,,. Големи гушки и глава горе
Колку ќе паузираш зависи од тебе или од твојата ситуација, дали ќе правиш дополнителни испитувања или се имаш, имаш ескимци или пак ќе треба со стимулации, ќе треба терапија или не, ќе чекаш ваучер, ќе одиш на приватно.. Во однос на шемите тоа само докторот ќе ти каже и дали ќе менува.. Одбери доктор и со него ќе одлучите што понатаму, а сега јас би ти рекла да си појдеш на масажи да се релаксираш од се па со нови сили кога и да биде
Немам ескимци мила, што значи или приватно на природен циклус или треба да чекам уште 5 м. за да поднесам за втор ваучер, а некако ми е многу толкав период статус-кво. За масажи да, добра идеја, планирам да почнам. Ти благодарам за одговорот и подрршката.
Да, значи веќе вториот циклус по неуспешното ивф, на 8ден на ултразвук. Фала ти, секаде само убавини!
Борбата продолжува, те гушкам. За температурата... не знам, чудно е што е после 6... дали ја прекина терапијата? Од тоа да не е....
Здраво девојки.Денес ми е 7 ден од трансфер, не осеќам ништо освен градите што ме болат.Дали е ок, ве молам за ваше мислење и искуство.Однапред ви благодарам
Рано е за симптоми, не се оптеретувај со тоа, добар знак е да болат градите, меѓутоа индивидуално е тоа дали ќе има симптоми или не, пробај да се опуштиш, барај си занимации и не мисли многу на исходот. Ти посакувам успех!
Sofija neznam sto da ti kazam...betata e mnogu niska,zal mi e premnogu.od druga strana pak jas koga pravev ivf imase pacientka eden mesec pred mene vo postapkata i nejzinata beta na 15den od transfer bese 15, ja pocekaa i se duplirase bavno,pa pak ja pocekaa i betata prodolzi raste i zenata si imase bremenost najuredna sto moze da postoi.zapamti samo cuda se slucuvaat,zosto i nie da ne sme takvo cudo! Te guskam i glava gore Jas piev sega prosliot mesec.nikakvi nus pojavi.dobiv odma naredniot den od poslednoto apce.ciklus kakov sto go posakuvav dve godini-NORMALEN. Mozebi e od histeroskopijata i vrska nema so mikroginonot ama da spodelam.
Zdravo na site.Jas po podolga pauza se vracam vo igra.Cestitki za site sto uspea,za nas drugite borbata prodolzuva.Planiram letniot period da probam pak so ivf,vece 5 po red,napravaviv nekoi ispituvanja ke mi treba vasa pomos vo naredniot period okolu pripremata za ivf....
@Софија 88 Сега го видов твојот пост... Борбата е тешка, долга, мачна... но радоста што доаѓа по неа е голема... затоа трпение. Форумов јас го доживувам како една „шведска маса“ на која секој остава „храна“, јас како некој што ќе ја „јаде“ таа храна си избирам што ќе „јадам“ а што не. Муабетот ми е дека нас не има различни, со ралични искуства и стилови на изразување... не секој пост ми се допаѓа, не секој разговор ми е интересен, не секое искуство ме погаѓа... Едноставно не им давам иста важност на сите постови... Групава секако е за подршка, но болката е само моја... Имаш јавна подршка од мене да продолжиш понатаму во борбата, да бидеш упорна додека не стигнеш до целта. јас и покрај тоа што имам кликнато дека ја следам групава, не добивам нотификации за секој пост, едноставно доаѓаат нови и нови постови, и ми ги буткаат претходните подолу, па на друга страница итн, и ете не сум ни видела што си пишала. Можеби и некој друг не видел... не знам...
Не сум почнала, си чекам друштво... Не сум се јавила да закажам, се денес утре, и не се јавив... таман ќе се погодиме заедно
Па да ви се придружам и јас Јас здравје од нареден циклус сакам да почнам,уште ништо не сме се договориле со докторот...со лесно и успешно кај сите
A vo koja bolnica ja primi taa intralipidna infuzija? Vo koja bolnica ja primi taa intralipidna infuzija i kolku ti naplatija?