@Софија 88 zal mi e sto ne si uspeala mila moja.Borbata prodolzuva,moras da si posilna od koga bilo.Da znaes deka vredi.Sekoja solza,sekoja bolka,sekoe razocaruvanje so go pominav site 10god...vredelo se za ovie mali ocinja koi me gledaat so ogromna lljubov.Tie mali racinja so me dopiraat.Kolku samo bev razocarana,besna,ogorcena.Si pisala,tie so uspeale zaboravile veke.Ne,ne sum zaboravila.Citam ovde sekogas koga mozam ili pisuvam.Isto i vo temata za podrska.Sepak ne sum veke sama,imam drugi temi koi gi citam Poveke. dohrana na bebeto i dr temi.Ke ti dade Bog i tebe i na site koi ste vo ovaa borba,edno pa i dve soncibja naednas i ke vidite deka ne e taka ko so mislite vo ovie momenti.I jas mislev ko tebe isto,i imav i pisano.Deka lesno im e na tie so uspeale.No sum zgresila.Bolkata vo dusata ne isceznuva za navek.Te guskam i bidi borec kako i dosega.Samo jakite uspevaat. So sreka na @Meckicja koja e pocnata so postapkata,i koja pred nekoj den ne mi dade jas da ja bocnam vo bolnicata Ne znam koja dr zenicka e vo postapka za ivf,ve guskam i vi ja posakuvam seta sreka na ovoj svet.Pisete dokolku vi treba nekakva pomos I cestitki na site novi trudnici.So lesno bremenosta.Galete mesinja,za brzo ke vi fali.Eve 5meseci mi e bebuskata,a mene veke mi fali taka treba borecu.Otkazuvanje nema
Здраво женички, овој месец ке пробам со природен модифициран циклус, па докторот ми даде гонал ф за боцкање. Ве молам за инфо дали гонал ф се става поткожно или мускулно? На кутивчето гледам дека пишува поткожно а незнам зошто во секавање од последното ин витро ми останало дека го ставав мускулно. Ви благодарам ☺
Зависно по колку ќе примаш на ден, ако примаш по една или две, поткожно со една водичка раствор, ако примаш три инекции тогаш мускулно се боцка, зашто растворот е со две водички. И во вториот случај има опција за поткожно со две боцки по пола. Среќно!
Здраво девојки како сте?? Денес бев на фоликулиметрија супер беше како што треба почнале да растат во одлична големина се кажа докторот до четврток со боцки па во петок ќе ми земат крв..иначе денес 5 ден од боцкање со пурегон. .најдоцна за викенд или понеделник пункција..
Niticka јас сум иста како тебе сакам да сподам искуство со тебе може тука или во лп каде сакаш.Фала ти од❤
Ima I vo strumica virak vo aptekata za zdrava hrana viola jas od tamu go kupiv Srckoo so lesno da ti e bremenosta I za devet meseci da si rodis zivo I zdravo bebence
jas stavav po 4 gonal f na den, i gi stavav potkozno vo stomak, samo ne pamtam so kolku vodi gi rastvarav
Лелее радостии, најголемата среќа на цел свет, најлесна бременост да си имаш и со живо и здраво бебенце во раце! * Aко се 4, мора најмалку со две водички. Јас примав 2 фостимон и 1 мерионал заедно со две водички мускулно. Мораше така или со две боцки по пола поткожно.
Здраво девојки! Денес втора фоликулометрија ...фоликулите се супер и таман се на број. Ама нешто мора да не штима- се појави полип . Пред 3-4 месеци јас правев хистероскопија и тогаш наводно се е исчистено, пошо веќе имав полип. Докторкава денес ми вика да не трошиш џабе....да замрзнам (ако се оплодат), пак хистероскопија...па тек после трансфер. А на интернет читам еден куп статии дека полип до 2 см не смета за оплодување. Имала некоја вакво искуство?