дека е нормално не е нормално крварење во бременост ама пак се дешава кај некои жени не мисли на најлошо само јави се на докторот или отиди да те виде и да ти даде прогестерон
Ја имав розев исцедок,исто одма после тест. Го имав 4 5 дена ама само на тоалет ми покажуваше. Мене ми ја зголемијата дозата на дабрастон и почнав со депо.
Da si pobaras recept odat na lista,inace na privatno mn se skapi (okolu 700mkd se) jas piev ama 2*1 Veruvaj mu na doktorot i svirkaj si
Девојчиња ми треба една консултација. Знам дека и порано е пишувано на оваа тема, ама моментално од моб не можам да пребарувам. Денес бев на трансфузиологија и според д димерите трансфузиологот не ми дава клексан. Го консултирав Ивановски и вели со оглед на ситуацијата како стигнавме до овде да продолжам да примам клексан 0.4. Прашањето ми е дали има начин да се рефундираат средствата? Се извинувам на долгиот пост. Фала
Не е во контекст на темата ама можеби ќе му служи на некој ова информација. Не земаат толку. 20е е голема кутија. За нешто ситно 5-10е. Ние стално праќаме напред назад. Ако сака некој контакт нека ми пише лп.
Како бе не ти дава трансфузиологот? Зошто не го смениш? Иди кај друг. Инаку без извештај од трансфузија мислам не можеш да рефундираш
Само со извештај од трансфузиолог од Клиника, друг начин, колку што јас знам, нема. Мене во ФЗО не ми прифатија извештај од трансфузиолог од Систина. Појди кај друг доктор.
Не ми дава, д димери се 200, а референтни вредности до 500. Вели немам врз основа на што да дадам терапија. Не е битно, ќе си терам приватно, ова е најважно Фала ти
Абе крварење во бременост не е нормално тоа секако. Кај мене го препишаа сето тоа на вгнездување и дека се две ми пукале капилари на матка,ја имав на 2 пати и сукрвица а на ехо немаше ништо се беше ок. Консултирај се со твојот др.
Na mene za kleksan transfuziologot mi rece ke mi gi prepise za eden mesec I ke pocnam so niv 4,5 den od ciklus ama oti imam vrodena trombofilija
Ама зошто да ги плаќаш приватно. Со препораката од гинекологот , трансфузиологот мора да ти препише. Еј какви се безобразни. Јас да сум на твое место, болницата ќе ја дигнам во вис
Да си го смениш трансфузиологот, оди кај друг (во Војна болница ти препорачувам). И јас се зезнав како тебе првиот месец, сменив трансфузиолог и без проблем ми дава извештај ( Петановски ми препорачува да примам, трансф. Само ми дава извештај, а димерите веќе 2 мес ми се супер). Нема зашто да им оставаш пари на приватно за клексани.
Јас сум од Бт и затоа тука си отидов. На крај краева бебето ми е најважно и не планирам да се нервирам Е што може да направам. Ти вели д димерите се во ред и толку, нема индикација за клексан. А јас сум свесна дека оваа вредност на д димери е заради тоа што јас веќе 40дена примам клексан 0.4. Ех моја македонијо е работата
Ме фати инает, битола е мала секој со секој се знае, ке најдам доктор кој ќе потпише. Што вели Митко само ние си знаеме како стигнавме до тука и сега некој ти се прави фактор..