Јас испитав прогестерон на 5ти ден од ЕТ и ми беше 13 и рече одлично тераме исто Пролутекс сабајле-Кринон еден навечер... А знам и една девојка исто што бевме исто на 5ти ден испита и и беше 9 Прогестеронот и и даде Петановски плус Кринон...значи Пролутекс и 2 Кринона... Искрено ова прв пат го испитував по ЕТ и среќна бев што ми кажа Петановски да испитам за да сум под контрола... А и тие ми испитуваа но колку ми било незнам
Мислам дека патацетамолот е дозволен и во бременост а за крвта секако испитуваш естрадиол а не нешто друго.
Здраво девојки денес бев на фоликулиметрија и крв ми зедоа.. прво од памет ме извади ми рече дека можно е да дојде до хиперстимулација на јајниците биле зголемени и можеби ќе нема трансфер.. јас целата се тресам и цело време му велам што сега.. и он па ништо ми треба второ мислење ама изгледа ќе нема трансфер... и сега седи и размислува што понатака.. и кога виде дека на анализата не пишува мое име на друг пациент е тогаш само да го видовте ИВАНОВСКИ како стана и рече Фала му на бога цуро од памет ме извади кога го виде мојот резултат супер беше како што треба.. и така се изнасмеавме послем исплашени и двајцата.. ми ја продолжи терапијата до сабота.. недела пак да одам да ме види и крв да дадам ако биде ок.. најдоцна вторник пункција..
@saramila09 која грешка можело да се случи треба многу да се внимава! Со лесно и полно меше за Велигден
Па незнам тој треба да внимава повеќе и така он си ја знае својата работа за малку ќе утневме све .. фала мила дај боже
Здраво девојки,знам дека не е благодарно да се фаворизираат доктори и клиники,ама чисто сакам ваши искуства со др.Петановски.Првиот ваучер го искористив во Систина,сега ќе поднесувам за втор па би сакала ваше мислење.
Прво инвитро кај него, 2 близначиња чекаме... презадоволна и од однос спрема нас, искрен, и како што кажа се така испадна.
Здраво женски! Пункција денес...извадија 19 јк....што за мои години било супер. Трансфер ќе почекаме заради хиперстимулација. Терапија ми дадоа достинекс и клексан. Ме предупредија и во болницата и во аптека дека достинекс доведува до паѓање на притисокот и заспивање. И затоа да ги пијам навечер ама Дури и наредниот ден имале таков ефект. Има некоја искуство? Дали брзо ви се враќале во нормала?
pij gi navecer I imaj si pepsi do tebe za nizok pritisok mnogu pomaga kolku god si mila ako ne e tajna pij poveke tecnosti surutka jadi proteinska hrana I pij kafe I za hiperstimulacija e dobro I za pritisokot
Ја навечер го пиев достинехот. И да мене мн ми беше низок притисокот и ми беше тешко,ама сето тоа беше резултат на хиперстимулацијата. Ако имаш повраќање,дијареа,подуван стомак обавезно на др.да те видат. Не е страшно ама треба да се следи.