Amin amin jas odam odvreme na vreme oti. sum od strumica blisku e do majka mi kaj sto zivee na site neka ni e napomos
Amin amin I tebe isto mila mojsovet vi e odete vie sto ste pravoslavna vera da pobarate blagoslov od crkvata od otcite pred ivf
Девојки денес бев ми зедоа крв.. резултат 1185 не разбрав ама ми кажа дека уште треба и денес ќе примам пурегон.. утре пак ќе треба да ми земат крв иначе денес 11 ден што примам терапија
Devojki dali e normalno stomakot da e poduen od stimulaciite I da imam po malku bolki utre sum na eho treba da me gleda Dr trajkovski Inace cetvrti den mi e od stimulaciite primam bemfola inekcii
Да истото прашање му го поставив и јас на докторот ми рече дека е нормално и болките секој ден се повеќе се зголемуваат..
Нормално е, а и индивидуално, мене само еден ден, некаде на средина од стимулациите, ме боцкаа јајниците, друго ништо не осеќав. А у суштина, од стимулациите се зголемуваат јајниците(отекуваат) и затоа се јавува болка.
Не грижи се, многу од девојките со ПЦОС имале хипер и го прошле тоа супер.Си има терапија дури и ако се случи.Ајде рековме ќе мислиме за успешна бременост.И не читај за симптоми-само ќе ти ствараат паники.
Ајде со лесно и успех.Убава бројка знам дека не е лњсно ама обиди се позитивно да размислуваш и не го стресирај телото набрзо во него бебуш ке има ти ја пуштем сета среќа на овој свет. И на сите други што ате во процедура .
Da da taka e vo pravo si dr ne ocekuval tolku dobar odgovor od terapijata so ogled deka mi bilo treto ivf ostana ocuden duri I jas imam insulinska rezistencija I sum na terapija metformin 500 A drugo sakav da prasam sega pokraj bemfola dr mi dade I merional vas vaka vi gi imat li smeneto ili dodadeno plus drugi inekcii
Душо, слушај го докторот, како дава терапија, така прави. За се што ти е нејасно, најдобро него да го прашаш, верувам дека ќе ти објасни. Сите сме различни случаи и тешко дека може да се споредуваме. Или, пребарај на интернет, сигурно ќе најдеш нешто. Ти толку многу имаш поминато, разни испитувања, многу работи знаеш, но сега остави да тече постапката. Имаш одличен број на фоликули. Ти посакувам, и успешен трансфер, и да има за замрзнување (зз второ ). Сето ова е добронамерно, знаеш.
Мене да др Поповиќ прво бев на фостимон но изгледа слабо реагирав на нив (не се замарав тогаш баш што и како)битно од фостимон ми смени мерионал.
Нема врска што ти е трето ивф, тоа е до организам, некогаш подобро реагира организмот на второ или трето ивф, читам од искуства. Не се замарај, малку поопуштено и да успееш овој пат!