Prvo sredi go insulinot ispitaj si I vit d pa posle inseminacii jas gi pravev na gak trite inseminacii a inaku fondot bara 4 no nie imavme los spermogram ne ti ja preporacuvam plodnost jas imam loso iskustvo od tamu toplo ti go preporacuvam Dr TRAJKOVSKI I new born klinik
Во Грција се 12 евра, во Косово околу 10. Кај нас од 1200-1400. Ги има во Систина аптеката, во аптеката во супер Веро , кај Органџиски во Мк се најефтини мислам 1200 .
После ивф-то следниот ми дојде ептен на време, сега вториот го чекам, уште го нема , не би требало да доцни, ама сепак да прашам. Фала ви многу, *.
Ако имаш висок инсулин тој се средува со метформин и исхрана. Кај некои жени штом ќе се среди инсулинот и природно доаѓа до овулација и бременост. Инаку за ваучер преку Фонд ти требаат минимум 4 инсеминации со по месец дена минимум пауза меѓу секоја. Отвори на страната на ФЗО има објансето што се друго треба. Со среќа.
a za sto e to vit d?i me interesira tie sto se preku fondot kolku vreme se ceka odgovor i dali ese besplatno
Обично за две ,три недели даваат одговор дали е одобрено или ќе треба уште нешто од документи да доставиш. И ДА се е бесплатно. Освен ако не ти стасаат тие 30 стимулации што следуваат. И евентуално некој хормон од 800 ден да доплатиш.