Нема лек за отечените јајници сигурно ке чеКаш циклус па трансфер со замрзнати. Мене така ми направоја. Еди ствено да лежиш после
Најди на нет број од аптеката во Космос, имаат, но цената беше иста или малку пониска ако добро се сеќавам, па не се исплати патот. Ако сепак сакаш од таму најдобро е да се јавиш да ги нарачаш, они ќе ги набават за 1-2дена или имаат веќе на лагер и идеш ги зимаш, ова вака да не немаат во моментот, па да не биде џабе патот.. За од Косово имав број, ама сум го затурила, не знам дали имаат Гонал, уствари од Борн ми даваа број од таму ако сакам да си набавам па ваљда го имаат.. Ќе видат и другите членки ќе ти пишат
Пиши на Гугал ,,аптеки Солун,, ќе ти излезат полно па прашувај.. Штета и тие визитки сум ги џитнала, а имав во кои аптеки се наоѓаа, ама пак ти кажувам не се исплатеше за Гонал да се оди.. Еве ја аптеката од Приштина.. https://m.facebook.com/Barnatore-Rexall-540719132748840/
Jas bev so visok insulin.Strog rezim na ishrana i pred ivf pocnav da pijam Glukofage i se sredi.Imav 5to uspesno ivf.Sega imam kerkicka.So sreka. @Bebuvce86M cestitki mila.So lesno da ti e bremenosta.Dobra ti e betata.Ispitaj pak za nekoj den.Treba da se duplira
Здраво девојки денес заврши и мојата пункција извадени се 14 ј.к супер си поминав дадени се две инекции..амп GCSF in utero и human albumin.од терапија имам dekortin;estrofen;cardiopirin..gel krinon..vit D.. ovunorm..premama..metformin.. Овие последниве 4 ги пијам веќе 4 месеци.. утре ќе се јават да ми кажат како се развиваат и дали ќе има трансфер
GCSF in utero se dava za zadebeluvanje na endometriumot, jas primiv dve, pred punkcija i na punkcija. Izvinete deka pisuvam na latinica, ne mozam da podesam na kirilica od mobilen. Denes imav transfer so dve, tolku i imav embrioni. Dobiv megu drugoto decortin 2x1 do test. Dali znae nekoj zosto tolku dolgo decortin? Znam deka se dava za da ne go otfrli organizmot embrionot, no do sega najmnogu sum piela okolu 7 dena od punkcija...
Fala mila isto i na tebe so srekja da ne izraduvas so visoka beta GCSF in utero se dava za zadebeluvanje na endometriumot, a human albumin mislam deka za da ne dojdam do hiperstimulacija na jajnicite taka kaza sestrata.. fala dusho ke bide i toa kako Fala mila Super so sreka za 2 nedeli da ni se pofalis so || crti
Јас декортинот го примав по шема и тоа почнав вака: Ги почнав ден по пинкција 3х1 така 4дена Потоа следните 6дена 2х1 Потоа следните 4дена 1х1 И претходните ивф примав 10 дена само 2х1 Не е многу.Верувај му на Др.и со среќичка.Навивам за висока бетааа !!! Одлична бројка само со Господ напред да се оплодат сите и назад две во меше и таму да си растат 9месеци.Со лесничкоооо