Jas koga prasav,rekoa fondot ke raboti celo leto i moze da se podnesuvaat dokumenti za vreme na letoto. Ajde MADO, podnesuvaj dokumenti
Se javiv jas, ama na toa brojceto sto mi go imase najdeno ti nikoj ne se javuvase , pa posle se setiv deka ednas @emkaemka mi imase dadeno drugo brojce vo privatni poraki i se javiv na toa brojce, se javi nekoja epten kulturna dama i isto kako na tebe mi pobara moj maticen broj i mi kaza deka mi e odobreno baranjeto Kako i da e , bitno zavrsiv rabota, pa sega Gospod da ni e na pomos, na site. Ve guskam
Fala ti mnogu kukle moe Sega tebe da ti se vrakja, ti si na red t.e slednata za odobruvanje na vaucer
Mila,a ti sega sto planiras?,odma ke pocnes so postapka ili kako? Koj den ti e od ciklus? Redoven ti e ciklusot? Rece kaj Lazareski neli? Mu se javi da vidite sto kako...
Da kaj Lazarevski ke pravam , treba da se vidam so nego na 10 juli, za da se dogovorime stoo i kako ponatamu, bidejki sakam da pravime nekade vo Septemvri, togas mozam odmor da zemam, a boleduvanje ne doagja vo predvid vo mojot slucaj ....mnogu tesko bi odelo so boleduvanjeto, pa zatoa za Septemvri go tempiram odmorot posto Lazarevski poslednite 2 nedeli od Avgust bil i na odmor. A bogami letovo mi odgovara malce i da se odmorime i opustime psihicki, ne mi se brza. Mesec dva plus minus, nisto ne mi menuva. Samo za ubavo da e Inaku imam redoven ciklus od kako znam za sebe , na 28 dena . Koga pocnuvas ti? Koga i da pocnes , ti posakuvam premnogu srekja
Имај предвид дека ако одиш на долг протокол, ќе те фати октомври дур дојдеш до трансфер. Значи во септември контрацептиви, па октомври пункција/трансфер. Ова ти го кажувам за да бидеш спремна кога ќе одиш да се видиш со него. Евентуално во август да пиеш контрацептиви, па септември да почнеш стимулација..
Па планирав Август да почнам со Јасмин, таман додека е он на одмор... Јас во Август треба да добијам некаде околу 17-ти истиот месец, па значи околу 20-ти Август би почнала со Јасмин. Па сега здравје боже... Да видиме он што ке каже сега кога ке се видиме .... Значи ако би почнала околу 20-ти Август со Јасмин, кога би дошла пункцијата отприлика да не знаеш ?
Кога ќе го испиеш 12 апче мораш да се јавиш на преглед кај докторот. Тоа го пишува и во брошурата на систина. Ако добиеш на 17 август, со јасмин 21 ден следен пат ќе добиеш на 14 септември. Плус/минус некој ден, пункција би ти дошла на крајот на септември (25ти,26ти...).
А што ако го фатам циклусот во Јули? Во Јули треба да добијам околу 20-ти ..... Кога би ми дошло тогаш пункција?
Of be ONLY bas me izraduva, gledas dzabe sekiracii sve bidna. Nego neznam sto site vikaat kontraceptivi pred dolg protokol, jas nikogas ne sum piela, tuku od 20 ti den od ciklus so suprefakt, taka da nejverojatno se e individualno I zavisi od mnogu faktori, kako I da bide samo neka se zavrsi so bebus vo mese
Eeeeee kade si be ti srcka? Oti te nema? Bas denes te mislev, pa morav da te oznacam za da se pojavis tuka Ti blagodaram premnogu za se i daj boze i tebe da ti se vrakja, se razbira bebuska vo mesence
Nego jas da gi prasam onie koi na zalost imale neuspesno IFV. Otkako dobivte I vi zavrsi imavte LI nekoj cuden iscedok od toa hormonite ili od sto I da???? Jas otkako ete dobiv I IFV neuspesno mi zavrsi za 7 dena I posle 3 dena mi se pojavi nekoj iscedok, bled, zoltenikav, rozenikav, I rastegliv, go imase 3/4 dena I tolku. Sega treba da dobijam I eve go pak?????? A bridevi pap eho se mi e ok. E sakav I hormoni ali neli treba da dobijam. Aj nekoj sovet iskustvo me mrzi veke po doktori jas za na odmor se spremam
Исто како претходната пресметка, ама еден месец порано... Место крај на септември, ќе те фати крај на август, а тогаш не е тука докторот. Мене Лазаревски ми кажа дека препорачува протокол со контрацептиви. Систина имаат и едно брошурче со чекори од постапката. Во неа е наведено се убаво и меѓу другото е наведено дека се почнува со контрацептиви.