и јас ич не внимавав на исхраната...некако премногу опуштена бев овој пат...дури и некоја чашка црвено вино си пиев и сега си мислам хиперстимуалцијата да не ми беше од таа преголема опуштеност
Потполно те разбирам...и јас и бев и еве уште сум. ама гајле ми е....гледам шо е можно повеќе на работа да се кавгам, и дома посмирена да си одам пошо ми е жал за маж ми. стави си слушалици, омилената музика и излези низ маало на шетња...така си правам... ќе биде се ок...многу наскоро..се е до хормоните... Женски, кај мене од 13 оплодени, 6 замрзнаа на 3 ден, а другите ги оставија до 5 ден. ги чуваа до 6 ден и ми се јавија дека ниту едно не успеало. сега се мислам дали ако тие на 3 ден ги оставеа до 5 ден - може и тие ќе пропаднеа...сеа тоа ми е мисла...дали и тие на 3 ден се добри воопшто? плус ми рекоа да одам да потпишам согласност за уништување на биолошки материјал, зошто? кога нели тие ембриони се мртви? зошто не потпишував ништо за неоплодените јк?
@Bubce38 sigurno se hormonite, no i koga sme predolgo izlozeni na nekoj pritisok, teloto, a i psihata popusta. Normalno e se sto osekas, site pominuvame podemi i padovi, luge sme. Ne e loso i da razgovaras so psiholog, mnogu pomaga da iskazes se i plus moze ke ti pomogne da gi vidis rabotite od drug agol. Jas se tesam deka po se ova sto go pominuvame na kraj ke bideme podobri licnosti, a i dobri majki Makata go modelira covekot na dobar nacin. I nema sram za psiholog, kako sto go lekuvame teloto, taka mora da se grizime i za psihata.
Не му ја мисли многу. Нема правила при создавање на нов живот. Плус тие што се најдобри први ги смрзнуваат и враќаат. Другите ги оставаат да видат како ќе се развијат (им даваат плус неколку дена шанса). Мене барем така ми објаснија кога ембрионите не се одмрзнаа добро кога сакав второ дете од ескимците во Ремедика. Ми рекоа прво ги замрзнуваме и одмрзнуваме најдобрите ембриони, па потоа другите. Така што без гајле биди. Знаат што прават. Сега само опуштено за да помине хиперстимулацијата па нареден месец здравје трансфер и висока бета.
Мене два пати не ми се оплодија јк но ниту еднаш не потпишав но ова е од 2007 и 2011 е сега валда мора да се потпише зошто едно време се појави сомнеж дека се продаваат јк ова е мое мислење валда законски мораат така да постапуваат иако кога некој сака нешто да направи ке направи .Бебиња се крадат а не јк.Пак ова е само мое лично мислење .
CESTITKI!!! Ti posakuvam zdrava i lesna bremenost! Mislam deka embrionite podobro uspevaat kaj majkata. Nemoj da se sekiras za tie zamrznatite na 3 den, sigurno imaat poveke sansi da pridolzat so razvivanje kaj mama vo mese
Убава вест ме поткрена малку. Ваучер одобрен конечно по 40 дена чекање. Мене можда и тоа ме секираше . Да дојде баба рогица и почнуваме Ви благодарам девојчиња на сите кои ми напишавте по некој убав збор. Ценам @emkaemka срцка си да знаеш**
Честиткии за ваучерот, сега опушти се и чекај да стартуваш со стимулации. Да ни се пофалиш со || цртки! Честиткии, лесна бременост и со бебуш во раце!inlove:
Браво @Bubce38 подруго си е нели . Сега ке чекам да напишеш најубав пост со висока бета П.С Збор си е збор,чекам покана за јагнешко за отприлика месец дена Честитки ти посакувам школска бременост до крај
Не чекаме па ти она да не викне, ние само ќе и кажеме кога идеме и со јагнето на маса да не пречека Туку тоа бебето во никот како се става, сакам и јас едно такво, од каде го најде
@Meckicja @saramila09 со лесно. За девет месеци со бебуши во раце. @Bebuvce86M гали меше и уживај во бременоста. Не пишувам често, ама редовно ве читам и сочувствувам со секоја од вас. Ви посакувам на сите што побрзо во труднички да се префрлите, а по тоа и во мајчински.