Мила без нервози јас сум ти жив пример дека естрадиолот и број на зрели фоликули немаат секогаш врска со успешност.На три дена пред крај со стимулации естрадиол 1700 фоликули 12-13 водечки и 5-6 поситни...извадија 4, од кои 2празни а другите две неправилно се делеа...СУМА СУМАРУМ НЕМА ПРАВИЛА...другарка моја со 700 естрадиол 4јајце клетки ,3 совршени ембриони и ете ја бремена е 18та недела. Само опушти се...ти ја пуштам сета среќа на светов да се израдуваш што поскоро.
Да не знае некоја сега бргу што проверувала хормони во Сабота, Недела(за државна во Скопје прашувам),како треба да е напишано на упатот. Кај мене стои Клиничка Биохемија ,во ред е или да се вратам да барам друг упат. А кога почнуваш со боцки
Е сега ме изнасмеа и прекрасни сте сите навистина да не сте вие што ќе правам јас без вас ве сите моментално сум во систина и секој момент чекам да ме викнат за да ми ги вратат јуначињата
Јас обично за на Гинекологија си земам упат бидеќи работи и сабота и недела. Но еве ти број од клиничка биохемија - 02/3112 539, јави се и прашај си.
Мене вчера ми побараа извештај но ништо страшно ни пара не ми зедоа а за систина многу пати сум се боцкала само шема им покажував и ме боцкаа
Правев хистеро и ќе чекам два циклуси да поминат. Може мај да ме фати, таман го обожавам тој месец Инаку, јас сум проверувала хормони на клиничка биохемија во сабота. Мислам дека си е добар упатот.
Девојки токму што заврши и мојот трансфер вратија 2 бластомери (C5G1//C4G1) останатите одлучив да ги замрзнам биле со најДобар квалитет и несакав да изгубам ваква шанса за недај боже да не се фати си имам резерва.. многу сум среќна и ме следи 2 тешки недели но ќе поминат со Господ напред
Ти посакувам две слатки и смирени недели,па потоа 2 црвени линии и секако две Уживај и прави како ти е убаво.
@Желба сите поликлиники каде има дежурњн можеш да се боцкаш и не се плаќа ништо. Или сум носела извештај од ивф или матичниот ми ги пишувал во книшка иако сега ништо не ми бараа. Јас си одев во ј.сандански. @saramila09 гали меше и уживај. Неколку дена одмор, а после ако се осеќаш добро можеш и прошетка на сонце или кафе со другарки. Па за две недели да се радуваш и ние со тебе.
Ви благодарам на сите за убавите зборови ми значи вашата подршка и ја ценам многу.. и на вас сите ви посакувам многу успех и само убави и радосни вести да слушаме ве сите.. прекрасни сте сите
Мила, со лесно и убаво да ти поминат двете недели до тест. Ти посакувам висока бета и полно меше Девојчиња, сакам да прашам за клексан, ако сакам да рефундирам пари од фондот, треба да побарам мислење од трансфузиолг дека треба да примам клексан, согласно извештајот од систина. Е сега од матичниот гинеколог треба да побарам упат за на хематологија или трансфузиологија? Денес бев кај матичната ми вика нема термини за на трансфузиологија. Ве молам за помош. И што треба да испитам? Д-димери и хемостаза?