Samo pozitivno i se ke bide kako sto treba, Trajkovski vika nie samo vi potpomagame a drugoto se e do vas
На природен циклус не се прима терапија, туку се следи, најчесто еден фоликул кој се создава природно. Кога ќе созрее, се пунктира, ако има ј. клетка се оплодува и се враќа назад во матката. При модифициран ивф се прима блага стимулација, пр. 1 или 2 инјекции и се започнува подоцна со терапијата, пр. 8-ми/9-ти ден. Потоа, се е исто, како на природен и на долг ивф процес (пункција, оплодување, трансфер).
Edno prasanje devojki dali nekoj primal pentofeskilicin ili taka slicno imeto. I za sto e vsusnost toj lek. Iskustva ve molam. Fala
Пентоксифилин или пентилин. За периферна циркулација е. Мене ми ствараше несоница, вознемир. Го прекинав . Докторот ми беше рекол да го пијам ако "сакам". Ми потенцираше дека не е задолжително нешто дека мора да се пие.
@Bubce38 честитки за ваучерот, те влечам за носе, последно да е! Едно до две бебушки во раце за најскоро!
Јас со естрадиол од 600 (денот кога ја примив стоп инекцијата) имав три зрели фоликули. Со твоите бројки, до понеделник мин. 5-6
Девојче најдобронамерно,штом др.вика дека е ок опушти се.Секако ништо неможеш ти да смениш само се стресуваш непотребно. Со лесно на пункција,и за некој 3 недели чекаме висока бета.
Falaa milicka Deneska bas edna zenicka sto patuvavme zaedno kazuvase oti sestra I e bremena na 48 god so donirana edna jajcekletka I ceka da se porode veke posle 25 god brak ivf go pravele vo sistina zenata nemala veke ni menstruacija pa e ostanala bremena so IVF so donirana jk platile 4000 evra za doniranata jk