Vi blagodaram devojki najmnogu mi ja smirivte dusickata bev sega primiv pregnil dve inekcii 5 min porano mi gi stavija ama mi kazaa oti ne e problem I Dr trajkovski mi rece oti do pon ima sansi uste da porasne estradiol I da bide nad 1000 I drug gin mi go rece istoto oti se si ok samo mm e nastinat malku no ke bide ok
Со среќа на чекор си до успех батали колку изнесува естрадиолот во нашавс борба има едно правило а тоа е дека нема правила . Ништо не мора да значи ако имаш се супер дека тоа ке ти гарантира успех или ако нешто не е наизглед како треба дека ке има неуспех. Душо опуштисе и една зрела да е од неа може да испадне најубавото бебе. Релакс ти испраќам среќа и уживај.Гушки огромни
Oва твоево е најдобра варијанта , фала за одговорот... Не знам дали има ваква опција и на ГАК? @Bubce38 како замена за Пентоксифилин прашај дали можеш алфа липоична киселина од 600 мг. Не знам за што ти бил даден лекот, ама за дијабетичари на пример ја даваат и оваа терапија, како поприродна. Татко ми ја пие и му помага при трнење на екстремитетите. Во Бугарија е околу 11, 12 еур, а кај нас е од 1 500 до 1 700 денари. @saramila09 , мене вака ми кажа сестрата, примаш прогестерон, па наредните 3 дена празни и четвртиот пак примаш, за да не се буниш. @Meckicja со среќа пункција и заборави го естрадиолот, се оптеретуваш премногу со него, си ствараш голем притисок. Во Њуборн имаат добра лабораторија, ќе имаш одлични ембриони, само опушти се
Mila, mnogu si zagrizena za estradiolot, normalno e da se grizis no probaj malku opusti se, ne e dobro da si tolku napnata. Ubava brojka na jk imas. I da znaes, dovolno e i edna ama vredna. Za uspes ne trebaat mn. jk, a ti imas poveke. Zatoa opusti se, jas veruvam deka ke uspees i za brzo vreme ke ne izraduvas so visoka beta
Добар ти е естрадиолот, викаш имаш 7големи и неколку помали, околу 150-200 е вредноста за еден зрел фолекул, па таман му доаѓа, таман до понеделник ќе биде над 1.000 Со лесно
Mene me zagrizuva samo nastinkata na mm maticniot lekar mu dade sumamed da pie endometriumot inaku mi bese 10 milimetri sto e odlicno rece dr
Не се грижи де за едно, де за друго, опушти се малку, сите ти викаме за добро, и јас се грижев после трансфер, читав, се замарав дали ќе продолжи да се развива ембрионот во матката, без потреба си се напнував и не успеав. За карање си веќе. Ако треба да забремениш сега овој обид, тоа никој и ништо не може да го спречи. Шо и ако е настинат мт, за ивф мал број добри сперматозоиди се потребни за оплодување. Помогни си сама на себе, батали да се оптеретуваш, за да ти биде полесно. “Би позитив, плиис.” Ти посакувам успех! Сите те поддржуваме и чекаме висока бета! П.с. “Сори” шо морав да те искарам, за да допре до тебе, да се олабавиш малку!
Veke podolgo vreme ve sledam na forumot i eve sega resiv da pisam i da go sodelam moeto iskustvo.Veke 12 god. se boram so neplodnost i imam napraveno 7 ivf.Poslednoto ivf go napraviv pred 4 meseci koe bese uspesno no pokasno imav kompikacii i za zal morav da abortiram.Eve pominaa veke dva meseci od najteskiot den vo mojot zivot i mislam deka nemam sila da prodolzam ponatamu.Se nadevam citajki nekoi od sreknite i uspesni prikazni na ovoj forum ke mi dade sila da prodolzam ponatamu so ovaa borba i eden den i jas da stanam majka.
Треба да ти јават денеска колку ј.к. се оплодиле и кога трансфер. Трансферот е најчесто на трет ден од пункција (може и на втор или петти ден, зависно од оценката на ембриолозите), за трансфер одиш со полна бешика (испиј си околу 300 мл вода по пат накај клиниката, за да издржиш, да не ти се оди веднаш во тоалет), ќе те боцнат со диазепам инекција, постапката е мноогу лесна (како за пап-тест) и трае кратко, лежиш 1 час и си одиш дома. Со среќа и полно меше!
Тоа е работа на природата и никој не може со сигурност да каже. Имаш супер бројка, ќе имаш и за замрзнување, така да не се грижи, одличен резултат имаш до сега. Ти посакувам успех и не си се оптеретувај многу.
Па ти јуначки си се борела ко лавица 12 години. 12 ГОДИНИ!! Ти си инспирација за истрајност!! Ти не си се откажала до сега, нема ни од сега! Глава горе и чекори напред храбро како до сега. Еден доктор велеше дека битно е да се постигне бременост. После телото само ќе знае за следен пат т.е. се учи. Те гушкам и до лето ќе се фалиш со добри вести!
Srcko bravo za ova sto go pisa inace jas denes sum podobro psihicki mm mi pusti komedii da uzivam hej morame da imame sila morame da veruvam e vo gospod nie sme zeni lavici ti 12 jas13 god se boram so sterilitetot utre imam zakazano punkcija stom ostanuvam e trudni pak ke ostaneme
Благодарам на подршката се надевам дека еден ден ке соберам хаброст повторно да се се обидам.Ве гушкам сите.