Девојки вчера и денес покачив малку температура особено јајниците како да ме пецкаат и грбот ме боли како за добивање знам дека е рано и несакам да барам симптоми ама ме убива чекањево до тестот
Температурата е убав знак, иако со прогестеронот никогаш не се знае уште колку дена имаш до тест/бета?
Има време уште 12 дена несакав да барам симптоми уштее рано ама температурава веќе од вчера ме мачи дење супер сум иде ноќ и оп скока
Рано е мила многу. Почекај бар до десетти ден по трансфер па направи тест (Претходно може лажен позитивен од стоп инекцијата)
Знам душо дека е многу рано и несакам да кревам пред време паника но сигурно ќе помине од прогестеронот сигурно ќе да е
Јас памтам дека на четвртиот ден по трансферот имав грчеви и следниот ден ми се качи базалната температура. Стискам палци!
Случајно сретнав една жена која долги години се бори со стерилитетот. После над 10 ивф, после 17год голгота, пред 3 дена се породи! Ете на 43год и се исполни желбата! Ова го пишувам за мотивација, во ниеден момент нема откажување!
Тоа е многу висока температура. Јас би се јавила одма на доктор. Базалната од прогестеронот се крева многу малку. 39 е температура од друго и не е добра.
Ама ова е веќе температура,39 не ми личи на покачена базална. А кажуваш и дека навечер ја качуваш,консултација со др обв.
Извини мила не сакам да те испаничам но тоа е мое искрено мислење. Дека не треба да седиш дома по трансфер со толкава температура. А пиеше антибиотици по пункција?
Vcera pak mi kazaa za edna prvoto IVF lezela celo vreme I doslo do spontan abortus vtoroto ivf ne lezela koga se vratila od et napravila banica I gi sobrala sosedkite kazala oti pravele ivf I ova IVF I bilo uspesno rodila dete jas denes bev na crkva si odnesov darce taka mi rece edna zena pred punkcijata da odnesam darce na sveti jovan oti togas sum bila krstena
Да но после пола саат одма ми се спушта несакам да го известам докторот да не ми прекине нешто од терапијата утре ако покачам толку ќе му се јавам
Кога ке прочитам ваква приказна дека некој после 10 ивф успеал, ми дава малку надеж дека и јас еден ден ке успеам.Обично после секое мое неуспешно ивф веднаш мислев и правев планови за наредното ивф никогаш не изгубив надеш.Меѓутоа ова што ми се случи пред два месеци целосно ме уништи.Се надевам дека со помош на сите вас повторно ке продолжам понатаму.
Ме исплашивте сега пред пункција бев настината малку а да не е од тоа НЕ освен терапијата пред некој ден што ја напишав по пункција и трансфер иста е
Еве и јас да те охрабрам. После многу обиди (седум-осум) и убедувања од доктори дека ми треба донација, јас останав природно бремена...се чудеа сите. За жал, таа бременост заврши со абортус (во 6-7 недела престана развојот, ни срце не слушнавме). Абортусот беше најтешкото нешто досега, ниту едно боцкање со инјекции или пункција без анестезија не беа потешки од тоа. Те разбирам како се чувствуваш. Но, јас одма се кренав. По абортусот добив циклус и одма на 8ми ден отидов на преглед и веднаш започнавме ивф на природен модифициран циклус (9тти обид). И, успешно Значи, нема откажување никако. Одлучи се да отидеш што поскоро.